• koniec wyprzedaży Autor: ~zenek [217.98.25.*]
    jak nożęm odcięte , to jednak był skup pod walne a ktoś ze słabymi nerwami to wykorzystał i podał . No cóż takie życie " raz na wozie raz nawozem " jak to mówią chemicy z Polic
  • Re: koniec wyprzedaży Autor: mc_fish [83.27.7.*]
    Ta teoria się potwierdzi wówczas, gdy na liście uczestników WZA zobaczysz zarejestrowane 25,2 mln akcji W.
    Nie sądzę by miało to miejsce - choć nie wykluczam tego.
    Zobaczymy.
  • Re: koniec wyprzedaży Autor: ~zenek [217.98.25.*]
    pan W w oświadczeniu podał że nie sprzedał żadnej akcji do bodajże 9 lutego więc jeśli sprzedał to tylko 3-4mln a jeśli sprzedał więcej niż 2% w 90dni ( z tego co pamiętam to takie są reguły ) musiałby to ogłosić
  • Re: koniec wyprzedaży Autor: mc_fish [83.27.7.*]
    Chyba zejście poniżej 33% musiałoby rzeczywiście skutkować powiadomieniem ( nie jestem pewien ).
    Jeśli tak , to "bezkarnie" mógłby sprzedać tylko 1,9 mln akcji. A to nie ma sensu.
    Więc Twoja teoria może się potwierdzić.

Ps. A z jaką sytuacją mielibyśmy do czynienia, gdyby to W. kupował ?
    nie sądzę , bo wtedy wyjście z zarządu byłoby bezpodstawne . myślę że kupującym jest ktoś nowy lub dobierający . spółka dobra więc czemu się dziwić że są chętni na tanie akcje
  • Re: koniec wyprzedaży Autor: mc_fish [83.27.23.*]
    Jeszcze nie przestałem podejrzewać W. o chęć przejęcia całej spółki ( włączne z pewną korektą profilu ).
    Dopiero jak sprzeda część akcji - wtedy będzie wiadomo, że takich planów nie ma.
  • Re: koniec wyprzedaży Autor: mc_fish [83.27.32.*]
    No i mamy wyczekiwany komunikat.
    Sytuacja pomalutku się klaruje !!
    w końcu typowy łachmyta . teraz wiemy co to znaczy " w najbliższym czasie " znaczy jutro ! miejmy nadzieję że ten co odkupywał jest inwestorem a nie Wesołym spekulantem . Pozdrawiam i trzymam kciuki za " nas " wesoły akcjonariat
  • Re: koniec wyprzedaży Autor: ~gonzo [217.76.120.*]
    Troche dziwne to zachowanie pana W. . Najpierw składa oświadczenie, że akcji nie sprzedaje i , że w nabliższym czasie nie ma zamiaru. Następnie wziął i opedzlował akcje.

Jak pisałem - od początku nie wierzyłem, że tak duża podaż może pochodzić od "umoczonych" akcjonariuszy.
    20mln akcji kupiły 22 osoby - śr po 900tys na upartego mogło kogoś przycisnąć ( na 1 góra 2mln szt )ale nie 6-7 mln akcji bo tyle gdzieś zeszło . z jednej strony to dobrze że wychodzi teraz a nie jak było 20gr , przynajmniej wiemy że więcej jak 8-9gr nia warto dawać - przynajmniej narazie a i jego decyzyjność w firmie zmalała .
    Nie zmalała - tylko zanikła do zera.
    A to duża różnica.
[x]
BELEAF -0,65% 3,04 2025-11-14 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.