• Zdrowa żywność Autor: ~Spłukany [213.134.167.*]
    To kto dopuszcza niezdrową żywność do sklepów? To jesteśmy jednym wielkim obozem w którym truje się ludzi? Co to za spskowe teorie, każda żywność jest zdrowa inaczej by jej zakazali.
  • Re: Zdrowa żywność Autor: ~Spłukany [213.134.167.*]
    W tym problem ze nie jest to zdrowa zywność tylko droga żywność
  • Re: Zdrowa żywność Autor: ~ekotubka [109.206.213.*]
    poczytaj sobie składy produktów i sam sobie odpowiedz .... przecież masz etykietę na każdym produkcie i widzisz co jesz :)
  • Re: Zdrowa żywność Autor: ~fdsfsd [79.184.170.*]
    Rozumiem że pijesz tutaj do konserwantów.
    Otóż nie jest powiedziane czy zdrowszy jest produkt bez konserwantów.

Bez konserwantów produkt albo się psuje albo musi być konserwowany w inny sposób.

Popsuty produkt jest niezdrowy. W soku pomarańczowym bezpośrednio po wyciśnięciu powstają rakotwórcze toksyny.

Zakonserwowany "naturalnie" też nie jest zdrowym produktem bo pasteryzacje wszelkie zabijają to co najlepsze w produkcie. Pasteryzowany produkt jest już produktem PRZETWORZONYM. A przecież człowiek powinien spożywać żywność NIEPRZETWORZONĄ.

Natomiast konserwanty powodują że produkt się nie psuje. Są przebadane i ich wpływ na organizm człowieka jest znany. Ja gdy jestem za granicą, głodny, w obcym państwie to idę do popularnej restauracji z hamburgerami znanej z niezdrowej żywności fast food. Dlaczego? Dlatego że wiem że się najem i nie będę miał sraczki. Wiem że niezdrowe ale wiem w jakim stopniu i że nic mi po tym nie będzie, że wsiądę do samolotu i nie będzie mnie skręcać.

Jeżeli chodzi o zdrową żywność to u mnie na podwórku rośnie czereśnia. Prawie każdy jeden owoc ma w środku robaka. Na 20 czereśni 1 jest bez robaka. No i ta bez robaka jest zdrowa. Bo robak produkuje toksyny, wydala przecież i taka czereśnia z robakiem już nie jest "zdrowa".
  • Re: Zdrowa żywność Autor: ~Ekoinwestor [80.51.34.*]
    Nikt cię pajacu nie czyta. Spamerem jesteś i hejterem.
    Działasz na zlecenie kogoś - kto chce skupować tanio akcje. Nie uda się.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.87.212.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
BIOPLANET 0,00% 22,00 2025-11-07 14:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.