• W poniedziałek +10% na DINO. Autor: ~Anna [89.64.91.*]
     Według mnie wyniki Jeronimo w Polsce nie są aż takie złe, mamy tylko słabszą dynamikę LFL względem inflacji żywności i to mogło spowodować przecenę. Spadająca inflacja nie sprzyja sprzedaży porównywalnej. Do tej pory zawsze zostawała nadwyżka ponad inflację, ale widać, że sprzedaż wyraźnie się kurczy. Mam jednak wrażenie, że ta  Według mnie wyniki Jeronimo w Polsce nie są aż takie złe, mamy tylko słabszą dynamikę LFL względem inflacji żywności i to mogło spowodować przecenę. Spadająca inflacja nie sprzyja sprzedaży porównywalnej. Do tej pory zawsze zostawała nadwyżka ponad inflację, ale widać, że sprzedaż wyraźnie się kurczy. Mam jednak wrażenie, że ta reakcja jest trochę przesadzona. Dino ma inne lokalizacje, w najmniejszych miejscowościach i inną pozycję konkurencyjną – mówi Dariusz Dadej, analityk Noble Securities.a. Dino ma inne lokalizacje, w najmniejszych miejscowościach i inną pozycję konkurencyjną – mówi Dariusz Dadej, analityk Noble Securities.

https://www.pb.pl/kurs-dino-dostal-rykoszetem-1205523
  • Re: W poniedziałek +10% na DINO. Autor: ketchup1 [46.204.0.*]
    Powtarzasz się powtarzasz się. Każda choćby delikatna wskazówka zmiany choćby dynamiki będzie odbierana z niepokojem na spółce w której wszczscy mówią że będzie tylko rosła. Każda choćby delikatna wskazówka zmiany choćby dynamiki będzie odbierana z niepokojem na spółce w której wszczscy mówią że będzie tylko rosła
  • Re: W poniedziałek +10% na DINO. Autor: ~Ada [188.146.233.*]
    Myszkę na sznurku czyli miejsce z którego Dino dziś człapnęło na twarz kotek dogoni pewnie za parę miesięcy bo to kombinatorzy jakich mało.
[x]
DINOPL -1,43% 45,37 2025-09-24 17:02:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.