Ze spółki Geotrans S.A. wypłyneło prawie 250k żywej gotówy i zostało zamienione na kapitał zakładowy w spółce zależnej. W tej spółce zależnej Geotrans i tak miał 100% udziałów. A więc czy to dobre info? Jaki jest cel tego działania?
Jakby podwyższyli ten kapitał o 2 mln zł albo więcej to też byście się cieszyli?
widać że wchodzą na grubo w spółkę zależna... warto się zaznajomić kto jest prezes tej nowej spółki... i jakie ma kontakty... dla mnie to wisienka na torcie... :). a ponato... Decyzja o podniesieniu kapitału zakładowego może być więc motywowana chęcią zwiększenia wiarygodności spółki wśród kontrahentów lub banków....
ludzie, czy wy tak na ślepo naganiacie czy macie ludzi za i.diotów? To nie żadna nowa spółka to po pierwsze. Po drugie co do tej "wisienki"
Prezes Zarządu TOMASZ STYRCULA Przygotowuje i opracowuje projekty ASO. Odpowiada min. za analizę emitentów, przygotowanie dokumentacji ofertowej oraz wprowadzenie instrumentów finansowych na rynki Catalyst i NewConnect. Wspiera spółki w wypełnianiu obowiązków informacyjnych. Posiada Certyfikat Doradcy ASO nr 2 / 2015. Absolwent Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, kierunku „Administracja”. Obecnie kontynuuje naukę na Uniwersytecie Wrocławskim na kierunku „Ekonomia” – specjalność rynki finansowe. Rocznik 90. bestcapital. pl / o-nas / zespol
Innymi słowy - najpewniej (bez obrazy dla Pana) - pełni funkcję słupa w tej spółce. Gość jest konsultantem/doradcą w podmiocie, który być może obsługuje Geotrans pod kątem spełniania obowiązków formalnych na NC. Nie jest od biznesu.
A i tak by the way, on jest również prezesem w GEOTRANS GREEN RECYCLING sp. z o.o.
wbrew przeciwnie, jestem zainteresowany spółką, mam już mały pakiet "próbny" i obserwuję dalej, tylko reaguje alergicznie na takie wpisy, które albo nie są zgodne z prawdą albo manipulują (świadomie czy nieświadomie).