• Playtesty - pierwsze wrażenia Autor: ~autor [90.156.66.*]
    + Ładna grafika
    + Nie napotkałem żadnych bugów
    + Dobra muzyka
    + Żadnych problemów wydajnościowych
    + Dobrze dopracowany tutorial

- Brak jazdy autem, po pierwszych trailerach oczekiwałem że to będzie
    - Gra wydaje się być monotonna na dłuższą metę (podobnie jak MMS) o ile nie dodadzą jazdy
  • Re: Playtesty - pierwsze wrażenia Autor: ~Obi_wan [89.64.68.*]
    Dzięki za podzielenie się doświadczeniami z testów. Myślę, że jazda da nam satysfakcję z roboty w warsztacie...
    A tymczasem coraz wyzej na WL...
  • Re: Playtesty - pierwsze wrażenia Autor: ~Gracz [188.146.134.*]
    Są filmiki, osobiście nie testowałem
    https://youtu.be/2czr6aEzF-0
    Teraz niech pokażą jazdę, do festiwalu został miesiąc, na pewno jest już to gotowy moduł tym bardziej, że na fescie ma być plansza do przejazdu.
    Sporo oglądajacych materiał na yt, jak na jeden dzień. Sporo pozytywnych porównań do CMSa. I oczekiwanie na moduł racingowy. Jest na co czekać.
  • Re: Playtesty - pierwsze wrażenia Autor: ~Pg [5.173.17.*]
    a ma byc jazda czy to spekulujecie?
  • Re: Playtesty - pierwsze wrażenia Autor: ~Pg [89.64.22.*]
    slowa nigdzie nie ma o żadnym trybie racingowym czysty warsztat, skad wy bierzecie te fantazje?
  • Re: Playtesty - pierwsze wrażenia Autor: ~Gracz [31.60.109.*]
    Aaaa, sorry, myślałem, że ma być… a tak na poważnie gdybyś zagłębił się choć trochę w niedawnych informacjach ze spółki nie pisałbyś takich herezji
  • Re: Playtesty - pierwsze wrażenia Autor: ~autor [90.156.66.*]
    Jakbyś faktycznie się tak zagłębił jak udajesz że się zagłębiłeś, to byś przeczytał chociażby ten komentarz producenta na Steamie:
    > The way the races work is quite similar to how it goes down in real-life rallies - they rarely have more than a radio. But we'll see what the future will bring.

Czyli pokazanie wyścigu w postaci radia jest planowanym trybem i na ten moment nie mają w planach tworzenia modułu prawdziwego wyścigu samochodem.

https://steamcommunity.com/app/1588090/discussions/0/5829413348544546545/
    no i kto tu pisze herezje? wychodzi ze jestes farmazoniarzem. Co do playtestow mam podobne odczucia co autor wątku. Myslalem ze pojda w kierunku jak drift21, a tak kolejny mechanik.
    Tak było w noworocznym devlogu:
    What was done this year

Entire gameplay loop - choosing a rally, taking part in it, working in the garage.
    Car upgrade system.
    In-game parts store.
    Car customization system.
    Bodywork damage system.
    The commentary system - you’ll hear it on the radio during the rallies.
    Introduction of parts and assets like garage upgrades that will allow you to progress in the game.
    Plenty of other stuff.

Czyli wzięcie udziału, dodatkowo gdzieś pisali o dwóch odcinkach specjalnych w demo na steam fest, zakładam, że będzie kierowanie bo jaki byłby sens napraw jakby nie było kontroli nad jazdą?
    Zagraj w playtest to ci sie wyjasni. Trudność rozgrywki bedzie polegac na szybkosci naprawy i podejmowaniu właściwych decyzji w serwisie. Zniszczenia pewnie losowe albo wg jakiegoś scenariusza.
    Ja też to czytałem, ze maja być dwa wyścigi. To podobnie, jak trailery sugerowało, ze będzie jazda, a nie goły mechanik. Ja rozumiem, ze symulator znajdzie nabywców, ale pójście w kierunku drifta było lepsza opcją.
    Ta informacja pojawiła się dopiero 11 stycznia w komentarzach na steam... A trailery sugerowały, ze będzie jazda samochodem. Byłem święcie przekonany, że bedzie podobnie, jak w Drifcie.
    Panie producencie, co oznacza, że podczas rajdów ma się właściwie tylko radio? Hehe. A samochód to co? Kiełbasa? To właśnie wyścig dawałby kopa w górę waszej produkcji... Piszą też czas pokaże, jak to się dalej potoczy. Pada też pytanie o oczekiwania w tym zakresie..
    Nie pamiętam, czy gra ma być w early access?
    Nie ma co liczyc, ze zrobia jakąś sensowna nawet arceadowke rajdowa, to chyba bysmy musieli czekac kolejne dwa lata, zakladajac ze maja ludzi do tego.
    Ogolnie w temacie samej spolki bardziej liczylem na Azteca, to wzieli i sprzedali niestety. A symulatory to troche odgrzewany kotlet i raczej finansowo fajerwerkow nie zrobi.
    Cały czas stawiam na Azteca, ale na razie ten nowy wydawca to mocy nie pokazuje. Dodatkowo Aztec moze spasc z kalendarza w 2024 r. Teraz Rally. K..a, można przynajmniej było jakiś, jak piszesz, arcade race z fajną grafiką zapodać. Symulatory gasną ostatnio. Irytuje mnie to, ze nie wyciagają wniosków. MMS wiadomo było, ze nie bedzie miał takiego branka, jak CMS to powinni dorzucic jazdę. Niby jest, ale trąci myszką. No to była szansa w Rally...
  • Re: Playtesty - pierwsze wrażenia Autor: ~autor [142.132.169.*]
    "Entire gameplay loop - choosing a rally, taking part in it, working in the garage."

Wzięcie udziału - bierzesz udział, tylko siedząc w namiocie i słuchając radia.
    Masz dwa wyścigi - asfaltowy i żwirowy.
    Praca w garażu - to się zgadza.

Niestety wygląda na to, że to będzie wszystko.
    I tak, spółka nie wyciąga wniosków z błędów. To już widziałem parę lat temu i mnie to mocno zmartwiło, jak w jednym wywiadzie prezes powiedział, że "nie wie dlaczego ich gra (CTA czy jakoś tak) nie spodobała się graczom" - ale mimo tego dałem im szansę.

I również najbardziej mi szkoda Azteców, bo patrząc po release demo, gra ma ogromny potencjał (sam zagrałem i mnie wciągnęła).
    I obawiam się, że ten rally mechanic skończy się podobnie jak MMS.
    No to zwracam honor, spodziewałem się gry z pompą a może tylko chciałem, żeby tak wyglądała. Co prawda trailer pokazuje „kręcenie kółkiem” ale już sam nie wiem…
  • Re: Playtesty - pierwsze wrażenia Autor: ~KF [31.183.176.*]
    Gra ma jak najbardziej szanse jeśli wprowadzili by rywalizację w trybie multiplayer w kontekście szybkości reperowania swoich samochodów. Ciekawe tylko czy potrafiliby lub chcieliby dołączyć multi. Rywalizacja zawsze przyciągnie graczy. Szczególnie w takiej formie, bo tego jeszcze nie było.
    Zgadzam sie z tobą, ale wprowadzenie MP to zawsze większy koszt i wyzwanie programistyczne. Chociaż w przypadku samego garażu byłoby to sporo prostsze.
[x]
P2CHILL 1,71% 2,38 2026-05-22 16:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.