ktos kupil za marne 30k przed chwila i kurs ponad 3 w gore... moim zdaniem zbyt male obroty zeby tu pozlo mocn ow gore obecnie... ale czas pokaze.. Bo fundamentow to nie ma absolutnie zadnych...
popatrz na wykres cen gaz/ropa brent i poczekaj jak w poniedzieli gaz ruszy na 6$ to zacznie się skubanie. Może w końcu coś w końcu k....wa z tych odwiertów w Tunezji zacznie płynąć to ruszy mocniej.
zobaczymy... jestem mocno sceptyczny co do takic hwynalazkow jak serinus... W kazdym razie zycze Ci zebys odrobil straty i jeszcze zarobil, ale sam wiesz jak jest... Rownie pradopodobne, ze trafisz w totka...
z tym totolotkiem to tak nie do konca bylbym pewny, ze nikt nie ustawia... a przynajmniej nie ustawial ostatnie 8 lat... Zadziwiajaco duzo kumulacji bylo w ciagu ostatnich 8 lat... ;)
ale ja mam na myśli z 2.2 na 2.6. A patrząc na zlecenia to raczej nikt nie nastawia się na zakupy a raczej na sprzedaż. Jak nie przejdzie 2.7 to będzie piach.
podbitka dokładnie jak w czerwcu 2023 t teraz poprowadzą kurs od 2.4 w dół. Tutaj jest taki wałek że ślepi to widzą tylko nie KNF bo to ich kolesiostwo z wa-way zarabia od momentu zmanipulowanego wzrostu z 0.20 na 2 zł .
no walek jest, ale mnie mimo wszystko dziwi, ze nie zrobili chocby jednego nowego i pewnie skutecznego odwiertu, tylko reanimuja te stare... na wzroscie kursu jaki bylby wtedy zarobiliby wielokrotnie wiecej niz na takich marnych przekretach... Nie zapominajmy, ze oni jednak maja pola, gdzie surowiec jest w mniejszych badz wiekszych ilociach ale jest... To nie sa takie spolki jak petrolinvest, msx resources itp, gdzie ktos sobie kupil piaskownice i robil sbie wykopki, czasem jakas babke postawil, czasem zamek z piasku itp, ale generalnie szanse byly zerowe na cokolwiek... To jeszcze bardziej swiadczy o nieudolnosci zarzadu, ze wola jakies drobniaki od powaznej kasy, i jeszcze narazaja sie przy tym na konsekwencje prawne... Wladza sie zmienila, przynajmniej u nas, iec przyzwolenie na pewne rzeczy bedzie mniejsze, przynajmniej dopoki swoimi nie obsadza pewnych instytucji..
może zagranie celowe z tymi reanimowanymi odwiertami żeby zrobić kolejną emisję i pozbawić akcji pierwotnych mniejszościowych tak jak Kulczyka wysadzili z pokładu bo był większościowym >35% a po kolejnej emisji której nie objął miał <9%. Taki legalny mechanizm okradania z pożyczonych od akcjonariuszy pieniędzy. Emisja, scalenie i akcjonariusze mają coraz mniej na legalu.
a do tego czasu emisjami i scaleniami pozbawią akcji mniejszościowych i zaczną zabawę od nowa bo mając większość akcji zapewne zrobią kolejną windę kursu żeby upychać. GPW to jedna wielka szulernia i mafia zorganizowana. Zobacz co się dzieje na RAFAKO....zamiast zawiesić notowania do czasu jakiś konkretnych wyjaśnień to bawią się od chyba dwóch lat informacjami i kursem.