Dnia 2024-01-11 o godz. 09:43 ~sda napisał(a): > Załóżmy że z QNA mają 6 mln z akcji :) > > Z Satrev- z dużym przestałem pewnie jakies 15 mln :) > > Czyli 21 mln :P > > > > Z działalności OZE - raczej są na minusie bo przy takich przychodach nie ma co liczyć na zysk :) > > > > Jaką chcecie kap przy powyższym? :D
No i sprowadziłeś wierzących w cud QNA/SatRev z kosmosów na ziemię twardą matematyką. Niby matematyka nie zawsze działa na giełdzie, ale kurs erato w żaden sposób nie odczuł póki co wejścia i wzrostu na QNA, czy rojeń o 29 grudnia... Oczywiście można wierzyć, że przy znaczących wzrostach wartości tamtych akcji spółek wzrośnie i wartość Erato. Ale to raczej nie zadzieje się prędko jeśli w ogóle. Bardziej liczyłbym, że rynek zorientuje się, że pojawiła się kolejna spółka z branży OZE o bardzo niskiej wycenie i warto w nią wejść - bo nowa odsłona OZE, bo kurs wiele niżej już raczej nie będzie.
czyli że co, że prędko tu się nic nie zmieni? niedobrze, tyle człowiek czekał na odwieszenie to i na zmianę sentymentu do tej spółeczki się poczeka, chociaż nie będę kłamał i przyznam się że w swej naiwności liczyłem że debiut qna coś zmieni, ale nie zmienił, satrev też pewnie wiele nie zmieni albo nic nie zmieni:( trzeba czekać
Poczekaj :P Zaraz się zlecą wyznawcy kapitalizacji 3 mld to Ci poprawią humor :D
A tak serio - jak ruszy fotowoltaika - o ile ruszy to coś tam jeszcze się wyciągnię :)
Też jestem tutaj dużo pieniędzy do tyłu ale nie ma co jakoś się nastawiać na wzrostu do niebotycznych poziomów :D Jak widać pisanie o kapitalizacjach na poziomie 2 i 3 mld nic tu nie dało :P Czy 1,5 i 2 zł :) Trzeba poczekać i myślę, że dość długo :D