Apeluję do użytkowników oprogramowania Nol3 o masowe zgłaszanie protestów na pracę tego oprogramowania do rzeczników praw klienta wszystkich biur maklerskich które go udostępniają. To co się dzieje jest kpiną z nas wszystkich i świadomym narażaniem na straty. W WBK-u zaaplikowano nam najnowszą wersję tego Komarchowskiego gniota pod hasłem rozwiązania wszelkich problemów. Jest jak było albo jeszcze gorzej. Zrywa połączenie jak tylko zaczyna się coś dziać i odświerza się po 2 minutach na zielonej kropie, albo po kilkunastu minutach na żółtej. To są kpiny, płacimy za te notowania a brak możliwości regowania na rynek kosztuje!. Nasz rzecznik twierdzi że oprucz paru wyjątków nie ma skarg na pracę tej niedoróbki pod tytułem NOL.
Dlatego proszę o masowe zgłaszanie pretensji i żądanie odszkodowań. Nam z kolegą zwrócono już dwukrotnie pieniądze za brak dostępu do notowań na kontrakty. To żadne pieniądze ale jak będą musieli zwracać co miesiąc kolku tysiącom użytkowników to zaboli i może wreszcie coś zrobią.
Ja mam rachunek w Beskidzkim Domu Maklerskim i też bardzo często coś nie działa ,nie można się zalogować , nie działają wykresy w Java itp. typu błąd logowania nieprawidłowy certyfikat zabezpieczeń. Na szczęście jeszcze nie było tak ,żebym na tym stracił i nie mógł dokonać transakcji ,ale faktycznie jest to bardzo irytujące .Może ktoś poleci "prawdziwe" biuro z oprogramowaniem działającym bez zarzutu i rozsądnym oprogramowaniem do analizy technicznej ,a także przejrzystym interfejsem do podglądu notowań( w beskidzkim np. żeby podglądnąć notowania trzeba stworzyć koszyk notowań -mega absurd-nie ma możliwości bezpośredniego podglądu wszystkich notowań ,nie ma możliwości bieżącego podglądu wartości portfela i wiele innych uchybień :( ).Czy ktoś ma "idealne" biuro szczególnie w kontekście obsługi poprzez internet ? Proszę o wpisy .
Najlepszy numer jaki wywinal mi bzwbk do odcial natowania ciagle w pierwszym dniu nowego miesiaca.Dostalem info na e-mail ze nie zostaly mi przedluzone notowania ze wzgledu na niewystarczajacy obrot na rachunku (kazdego m-ca przekraczam wglad na caly rynek).Kiedy sie z nimi skontaktowalem powiedzieli ze nie rozumieja mojej pretensji.Nie mialem ciaglych do poludnia. A jezeli chodzi o nol 3 non stop sa przerwy kilku kilkunasto sekundowe (zawiesza sie )jednym slowem badziew.
Mam rachunek w DM BZWBK już ładnych kilka lat.Bywało,że przesiadywałam calą sesję przy kompie,jednak nie mam wielu uwag co do dziełania oprogramowania ani wcześniej ani odkąd jest NOL3.Myślę,że można polecać DM BZWBK.Oczywiście zawsze mogłoby być lepiej,ale mogłoby być gorzej.
-pozdrawiam
Popieram - syf nieziemski - wczoraj (Poniedziałek 10-03-) 2 razy musiałem się wylogowywać, bo czerwona kropka.... na drugim kompie stary nol nie robi takich problemów.
Czy są już wykresy online? Bo jak ustawi sie interwał 15min to ten gniot odświeża co 15min zamiast co Tick... To samo z oglądaniem wykresów - trzeba jakieś czary stosować, żeby narysować linię trendu, bo ostatnia świeca prawie poza ekranem....
jednym słowem - Gówno w sreberku jednym słowem....
I jeszcze jedno - żeby mi tu żaden czubek-naganiacz nie pisał, że to super program, High-technologia
Z racji wykonywanego kiedyś zawodu, wiem, że to GNIOT...
O którą wersję NOLa chodzi? Bo ja mam trójkę 3.0, w Bossie. Jak a razie (odpukać) -zadnych większych wpadek.
Już częściej Statica się zacina - ale tam w trayu pokazuje ile serwer ma spóźnienia. W sekundach.
Poza tym uważam że oprogramowanie w CDM jest właśnie tragiczne. Mimo że uprościli conieco, w stosuku do poprzediej wersji - a i tak nie ma tej szybkości co w NOL.
mowa w tym wątku o najnowszej(po przeróbkach) wersji właśnie tego programu,mam te same problemy co autor wątku i prawdopodobnie będę zmuszony podziękować za współpracę temu DM bo straty mam na tym konkretne
FAkt że zawiesza się w najwazniejszych chwilach, często samo połączenie zostanie zerwane. Serwer pracuje jak żółw a po chwili przyspieszenie nieziemskie. sprawdzam inne łacza i wiem że wina leży po stronie DM BZWBK. co gorsza na wykresach nie widać ostatniej pozycji w szczególnie świec.
Posiadam konto w dm wbk, od kilku lat i NIE BYŁO proglemów , Macie na dyskach wirusy , ciągle siedzicie na stronach Nie dla dzieci . Zalecenie skasować i od nowa nagrać programy . nie otwierać stron z sex-em a bedzie OK.
Ziomal, nie gadaj mi prosze o wirusach...
- pierwsze co instaluję to zapory i antywirusy.... przez kilka ładnych lat pracowałem w firmie komputerowej :)
Wersja dla BZWBK jest do du[y i tyle.
Stary nol chodzi mi na drugim kompie, wyjscie przez router Linksysa, kompy w sieci - zero problemów...
Też ma Nol'a 3 ale w Aliorze (od ok. m-ca) jak na razie żadnych problemów zawieszanie nie zauważyłem, a gram na day-tradingu. Co do samego NOL'a może i nie jest doskonały, grafiki faktycznie są nie wyraźne i bardzo ciężko się skaluje, ale po za tym drastycznych wad nie zauważyłem. Wiadomo, że najlepiej siedzieć przy Książęcej ale nie każdy żyje wyłącznie inwestycjami ;)
Chłopie co Ty gadasz! Ja siedziałem bardzo długo na nolu i wszystko działało płynnie i prawidłowo. Moim zdaniem rewelacyjna aplikacja i najlepsza na rynku. Gralem na paru ale żadna nie dostarczała takich możliwości jak NOL3. Mam konto w paru bankach z NOLEM i nie mam żadnych zastrzeżeń do tej aplikacji. Nie wiem co by było gdybym musiał grac na jakimś apletowym dziadostwie
NOl 3 w bos = zero problemów
Nie wiem jak działa nowa wersja, ale w Bos udostępnia również starsze wersje do pobrania, jesli ktos ma problem z nowymi.
W ogole to bardzo dobry dom maklerski - w ciągu ostatnich 2 lat tylko raz nie moglem sie zalogowac w trakcie sesji, a i tak usterka w 10 minut była naprawiona.
Jak działają wasze notowania ?
Kiedy były wyłączenia ? (OFF-LINE)
Kiedy wznowienia? (ON-LINE)
Jak długie były przerwy na łączach ?
Tego wszystkiego można się dowiedzieć z rejestru zdarzeń.
Włączyć w prawym górnym narożniku zieloną kropę.
rozwalaja mnie takie teksty jak: "NOL to gowno, gniot, duzo kasy trace przez niego...".
koleś! polska to nie ameryka! piep.zysz ze NOL... a moze masz hu..owe lacze internetowe, a moze masz faktycznie tego wira, a moze ciasteczka strony DM sa nadpisywane i dostajesz logout'a... masz problem to zmien bank a nie wymadrzasz sie ile to ty juz nie straciles, co z ciebie za gracz jak nie potrafisz w pore wyczaic ze cie program w h.ja robi...
Jezeli nie byloby wziecia na NOL'a to by go nie bylo albo w koncu zaczeliby go poprawiac, jak widac wziecie ma, czyli wiekszosci musi dzialac bez zarzutow... k.rwa, trafi sie taka jedna ofiara losu i juz wielka awantura, moze wez sie za normalna robote jak ci daytrading nie wychodzi.... to tak jest najwiecej katuja oprogramowanie wielcy znawcy co dysku sformatowac nie umieja, a po godzinach z komputera korzysta mlodszy brat, szkoda slow....
Mam rachunki maklerskie w PKO BP (program Prokomu zdecydowanie słaby), w BZWBK NOL3 i AliorBank NOL3. Uważam, iż program NOL3 jest bardzo dobry. Przeniosłem główny rachunek z BZWBK gdyż były problemy, w szczególności z szybkością działania, wyrzucaniem na OFF-line, oaz zawieszanie systemu. W AliorBanku ten sam program, ten sam komputer i łącze działały znakomicie co świadczy że nie jest to wina programu. Teraz stopniowo jest trochę słabiej bo przybyło klientów i wzrosło obciążenie. Zasadnicza wada w Aliorze to brak zleceń typu stop=loss i stop limit.
To ja zauważę że w Aliorze namierzyłem jeden przypadek zafałszowania wykresu. Świeczka z pewnego dnia jest zupełnie inna niż być powinna. Ale poza tym w miarę OK. Czasem się zrywa ale wystarczy włączyć ponownie i jest OK.