Zobaczymy po opiniach graczy i miejscu na Top sellers.
Są argumenty za tym żeby była to co najmniej średnią premierą dla Grupy PLW czyli mniej więcej Ship Graveyard 2 lub Gunsmith.(A to by oznaczało że to bardzo udana premiera dla CFG). Gra nie wygląda na bardzo dopracowaną ale z drugiej strony wygląda na dość grywalną i wciągającą i ma zaangażowaną społeczność. Do tego jest jakaś Road mapa dalszego rozwoju czyli będzie dalej wsparcie dla gry i rozwój a to w dłuższej perspektywie może pozwolić utrzymać zainteresowanie i sprzedaż na zadowalającym poziomie.
Ja jestem lekkim optymistą ale zobaczymy po 72h i po opiniach graczy. Jak będzie powyżej 75% pozytywnych opinii na Steam to będzie pewnie OK. No i dobra premiera na Steam otworzyłaby drogę do wersji na konsole.
Jak to co. Jutro padasz na deski, a później lecisz z nimi w przepaść. Opinie słabo, a w popularnych nowościach gry nie widać. Szkoda bo potrzeba nam dobrych premier.
"New & Trending" na pierwszym miejscu. O czym Ty mówisz? W grze utrzymuje się ponad 2k graczy, a ocena jest aktualnie 68%, ale z zaledwie 22 recenzji. Reszty nie ma co nawet tłumaczyć.
Na spokojnie patrząc jest lepiej niż raczej ktokolwiek się spodziewał. Max peak 2190 .
Pewnie jeszcze trochę youtuberów zacznie ogrywać grę.
Obecnie na Steam w Polsce jest #16 miejsce: https://store.steampowered.com/charts/topselling/PL
Na Globalu #45 miejsce: https://store.steampowered.com/charts/topselling/global
A jeszcze gracze z USA nie weszli do gry bo w USA nie ma w Top 100, a zazwyczaj to w USA najwięcej gier się sprzedaje: https://store.steampowered.com/charts/topselling/US
Czekamy na Raport 72h i dalszy rozwój gry i dalsze poprawki bo pewnie jeszcze trochę błędów jest. Ale widać, że potencjał gra ma wg mnie.
Zgadzam sie! Mowilem niedawno ze nikt na te gre nie stawia dlatego jedyne co to moze fajnie zaskoczyc i moim zdaniem tak sie stalo. Pamietajmy, ze chyba jedna osoba pracowala nad gra wiec koszta raczej male. Jezeli na koniec dnia bedzie ocena >70% to jest szansa w weekend pobic peak i moze dobic do 2,5-3k co byloby swietnym wynikiem.
Przypominam znafcom że stare CFG od PD za 10 mln miało peak około 2700. Tutaj już 2200 team jak pisze kolega powyżej chyba 1 osoba. Można? Można. Ja jestem zadowolony i czekam na BOGa
Dokładnie Beer Factory to dopiero pierwsza z premier w tym roku z Grupy CFG. Na IQ2024 zapowiedziane są już Monster Domain (zgodnie z kartą Steam), Builders of Greece (zgodnie z kartą Steam), Colonize (zgodnie z aktualnościami z Listopada 2023 od CFG) i może Annonymus Hacker Simulator (choć tu bym raczej zakładał IIQ2024, bo developer który robi grę jest na terenie objętym wojną). A w dalszej części roku jeszcze Orc Warchief, Rich Dad Simulator i może kilka innych gier zarówno od CFG jak i spółek zależnych.
Wygląda na to że po kwartałach przekładanych i obiecywanych premier w końcu będą faktycznie miały miejsce premiery gier. I na razie to premiery na PC na Steam. A później jeszcze konsole co pozwoli zwiększyć przychody z tych tytułów.
gra ponad 2000 osob a opinii jest teraz okolo 70. Jakby bylo tak zle jak niektorym sie wydaje to mielibysmy szybko z 1000 negatywow. Wg mnie gra daje rade i sam pewnie w weekend ja kupie i zagram. W tegodniu to nie ma czasu jak i pewnie wiekszosc z nas.
Grę zakupiłem, grałem z 1 ha gra ogólnie jest spoko. Ale niestety ma tez dużo błędów i to na samym początku co może odstraszać graczy :( . W weekend planuję grać dalej.
Trzeba czekać aż poprawią błędy, a później dalszy rozwój gry. Oceny 61% pozytywnych pewnie dołują dzisiaj kurs CFG. Ale potencjał gra ma i to tylko jedna z wielu jaka będzie wydana w tym roku w ramach Grupy CFG.
Mnie dziwni dlaczego nie ma priorytetu na produkcję House Flipper City. Przy tak dużym sukcesie House Flipper 1 i 2 aż się prosi żeby produkcja House Flipper City była priorytetem. Dlaczego tak nie jest?
Zastanawiam się na jaką premierę liczyli Ci co dzisiaj sprzedają. Peak 3k przy 85%?
Fakt oceny słabe, ale czasem nawet duże gry z wielomilionowym budżetem mają z tym problem.
Jak dla mnie liczy się pomysł, a widać po max peaku że gra przyciaga.
Czy 40 w 2040 to zobaczymy. Ale tak jak już wcześniej pisałem Beer Factory to dopiero pierwsza premiera od Grupy CFG w tym roku. A przed Nami: - Monster Domain (zgodnie z kartą Steam IQ2024), - Builders of Greece (zgodnie z kartą Steam IQ2024), - Colonize (zgodnie z aktualnościami z Listopada 2023 od CFG deweloper myśli nad premierą w styczniu 2024) - i może Annonymus Hacker Simulator w IQ2024 bo tak jest na karcie Steam (choć tu bym raczej zakładał IIQ2024, bo developer który robi grę jest na terenie objętym wojną). - Orc Warchief (na karcie Steam IQ2024 ale ja bym zakładał II-IIIQ2024 bo nie było jeszcze nawet Prologu ani dema i pewnie będzie dopiero w lutym 2024 na festiwal dem na Steam) - Rich Dad Simulator ( na karcie Steam jest IQ2024 ale to realne wydanie raczej tylko Prologu a gra II-IIIQ2024 moim zdaniem i czytając aktualności G-Devs - My Hotel czekamy na Prologue i może premiera pełnej gry w 2024 ale na Steam nic nie podają - G-Devs i BLUM jak i CFG produkują jeszcze kilka innych gier które też mogą mieć premiery ale raczej pod koniec 2024 lub 2025.
Jak dla mnie wygląda to ciekawie. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Na pewno trzeba zadbać bardziej o jakość co pokazuje Beer Factory. Mimo że Prologu Beer Factory miał oceny bliskie 90% i pewnie poprawili wiele błędów to premiera oceny lekko powyżej 60% -bardzo duża różnica vs Prologue. Chyba duży kredyt zaufania był dla Prologu.
Dnia 2024-01-11 o godz. 11:11 ~Inwestor napisał(a): > Czy 40 w 2040 to zobaczymy. > Ale tak jak już wcześniej pisałem Beer Factory to dopiero pierwsza premiera od Grupy CFG w tym roku. > A przed Nami: > - Monster Domain (zgodnie z kartą Steam IQ2024), > - Builders of Greece (zgodnie z kartą Steam IQ2024), > - Colonize (zgodnie z aktualnościami z Listopada 2023 od CFG deweloper myśli nad premierą w styczniu 2024) > - i może Annonymus Hacker Simulator w IQ2024 bo tak jest na karcie Steam (choć tu bym raczej zakładał IIQ2024, bo developer który robi grę jest na terenie objętym wojną). > - Orc Warchief (na karcie Steam IQ2024 ale ja bym zakładał II-IIIQ2024 bo nie było jeszcze nawet Prologu ani dema i pewnie będzie dopiero w lutym 2024 na festiwal dem na Steam) > - Rich Dad Simulator ( na karcie Steam jest IQ2024 ale to realne wydanie raczej tylko Prologu a gra II-IIIQ2024 moim zdaniem i czytając aktualności G-Devs > - My Hotel czekamy na Prologue i może premiera pełnej gry w 2024 ale na Steam nic nie podają > - G-Devs i BLUM jak i CFG produkują jeszcze kilka innych gier które też mogą mieć premiery ale raczej pod koniec 2024 lub 2025. > > Jak dla mnie wygląda to ciekawie. > Ale zobaczymy co z tego wyjdzie. > Na pewno trzeba zadbać bardziej o jakość co pokazuje Beer Factory. Mimo że Prologu Beer Factory miał oceny bliskie 90% i pewnie poprawili wiele błędów to premiera oceny lekko powyżej 60% -bardzo duża różnica vs Prologue. Chyba duży kredyt zaufania był dla Prologu. >
Też mnie bardzo interesuje co z House Flipper City (HFC). W Aktualnościach za listopad 2023 była mowa że deweloper który ma produkować tą gre obecnie robi Colonize, które wyjdzie w Early Acces. A skoro Colonize w Early Acces to znaczy że deweloper długo będzie wspierał grę i ją poprawiał co moim zdaniem oznacza, że szybko się nie zajmie House Flipper City.
Dziwna strategia CFG w tym temacie, bo HFC moim zdaniem ma największy potencjał ze wszystkich gier jakie kiedykolwiek robiło CFG i wcale nie myślą żeby tą grą się zająć. Być może koszty produkcji HFC byłyby bardzo duże i muszą najpierw coś zarobić na produkcji innych gier- ale to tylko moje rozważania.
Aktualności z listopada 2023: https://www.youtube.com/watch?v=BE18AuEWDZA
Oby HFC nigdy nie wyszedl. Bardzo stara wishlista siegajaca 2019 roku. Ludzie na steam sami pisza ze usuwaja te gre juz z WS bo cisza od dev od 2021r. Sukces HF niewiele daje bo temat juz mocno ograny, a tez HFC tez mial miec zupelnie inna mechanike. Nie wrozylbym sukcesu dla tej gry tak szczerze. Duzoo ciekawsze sa produkcje od G-Devs.
Faktycznie stara ta Wishlista. I w zasadzie w House Flipper jakiś dodatek chyba też załatwia temat apartametów a w opiniach graczy widziałem że chcą apartamenty też remontować. Czyli popyta na taką grę moim zdaniem by był ale najsensownie by było gdyby to Frozen District albo Frozen Way robili House Flipper City a nie CFG bo wiedzą już dokładnie czego gracze oczekują.
A G-Devs faktycznie ich produkcje są bardzo obiecujące. A jeszcze kilka mają już w zaawansowanej produkcji, którymi jeszcze się nie pochwalili z tego co posza w aktualnościach.
BLUM też ma kilka produkcji ale zdecydowanie te od G-Devs mają moim zdaniem dużo większy potencjał.
Nie ma dzisiaj nowego Max peaka. Dzisiaj doszło tylko do około 2000.
Z tego co widzę gra się dość dobrze sprzedaje w Europie, co trzyma ją dalej obecnie na %53 miejscu w Top sellers. Ale w USA i Chinach nie ma jej w Top100, co obniża pozycję na Globalu.
Oceny już poniżej 60%.
Zobaczymy może jak zrobią przez 1-2 tygodnie większe poprawki a na przestrzeni 1-2 miesięcy większy update to jeszcze będzie się przyzwoicie sprzedawała. Potencjał widać jest ale musi być wyższa jakość. Pewnie na konsole już jakość będzie wyższa to pewnie jak za rok będa konsole to będą kolejne przychody z tego tytułu. A na PC trzeba czekac na poprawki update i pewnie za rok jakieś DLC. Przynajmniej ja to tak widzę.
A przed CFG i spółkami zależnymi od CFG w tym roku jeszcze jak dobrze pójdzie kolejnych 5-7 premier gier, które zakładam że jednak będą nieco wyższej jakości na samym początku, a niektóre mogą mieć wyższe zainteresowanie od Beer Factory.
Gra ogólnie spoko,2 ha nawet nie wiem kiedy minęło ale błędy są denerwujące typu nie możesz kupić mopa bo jest błąd. Jest wytłumaczone co trzeba zrobić ale takie kwiatki odstraszają :( a gra ma naprawdę zarąbisty potencjał uważam tylko te bugi ....
No właśnie te bugi. A niby CFG ma testerów a prezes PLW mówił że gry CFG są też testowane przez PLW choć mówił, że nie wszystkie. Było 10 miesięcy po prologu na naprawę błędów i tydzień playtestów przed premierą i dalej takie błędy.
Koszty produkcji beer pewnie male a taki niezwyciężony przepalanko. Jakbyś miał dwa razy koszty beer to pewnie znacznie lepsze oceny by były. Tu fizycznie jest im ciężko.