Oznacza to, że akcje Rafako zostaną przydzielone obligatariuszom z pominięciem PBG. Zgodnie z tym układem PBG zamyka działalność i znika w ogóle z eteru. P.S. nie jestem hejterem i nie życzę wam źle
oj, nie masz zupełnie pojęcia jak to funkcjonuje. Większość wypowiadających się tutaj pisze swoje życzenia, ale nie ma wiedzy 1. PBG nie istnieje jako podmiot fizyczny prowadzący działalność. Firma zatrudnia tylko 2 pracowników tj. sekretarka i syndyk 2. Firma ma 5,8 mld długu 3. kapitał ujemny spółki to jest - 7zł na akcję (czyli na każdą akcję zapisany jest minus 7 zł zatem bankrut totalny, który w teorii ma oddać prawie 6mld)
Dnia 2024-01-10 o godz. 10:11 ~Oskar napisał(a): > oj, nie masz zupełnie pojęcia jak to funkcjonuje. Większość wypowiadających się tutaj pisze swoje życzenia, ale nie ma wiedzy > 1. PBG nie istnieje jako podmiot fizyczny prowadzący działalność. Firma zatrudnia tylko 2 pracowników tj. sekretarka i syndyk > 2. Firma ma 5,8 mld długu > 3. kapitał ujemny spółki to jest - 7zł na akcję (czyli na każdą akcję zapisany jest minus 7 zł zatem bankrut totalny, który w teorii ma oddać prawie 6mld)
ale co tam, przecież zaraz będą odbudowywać Ukrainę (naprawdę tak pisał nagon na forum) Widziano sekretarkę w sklepie "żelaznym" kupowała łopaty i taczki. :))))))))))))
Dnia 2024-01-10 o godz. 10:32 ~Hitler napisał(a): > Tys jest chory chlopie dlug zostal zamieniony na akcje a oni cie robią w h.ja
ile ty masz lat? wystarczy zamienić dług na akcje to odwrócić i pstryk nie ma długu, nie ma wierzycieli, nic nie trzeba oddawać. Nobel z ekonomii się szykuje
Wyznaczony jest zarządca, który zgodnie z układem bodajże z lipca 2023 ma zamknąć kramik. Oskar ma rację po zatwierdzeniu układu pojawi się pismo do KNF dot. wycofania z obrotu i po herbacie
Własnie czytam uchwały walnego i wiem , że nic nie wiem . Najlepsze jak doszedłem do :
§7
Uchwała wchodzi w życie pod warunkiem zawieszającym, którym jest wycofanie/wykluczenia
akcji Spółki Dzielonej z obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów
Wartościowych w Warszawie S.A. lub utrata przez Spółkę Dzieloną statusu spółki publicznej w
rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania
instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publiczny
Dlatego już dziś powinniście oddać akcje i stąd uciekać. A nas tu zostawić w spokoju. Hehe . Widzę kwiczenie swiniek przy korycie chyba boicie Się że nikt wam nie sprzeda większej ilości.
Mustafa jeśli to ty byłeś na Krezusie to powinieneś mieć więcej rozsądku. Ja nie sluchalem wtedy ostrzeżeń mądrzejszych, a brnąłem ślepo i straciłem masę kasy. Pewnego dnia przyszła informacja z KNF o wycofaniu z obrotu i stracone kilkadziesiąt tysięcy. Ty wtedy podobnie ja tu naganiales ślepo i glupio.
Zapytaj ptaszka jaki odwalił numer z walcownia i płatnymi artykułami nie można każdej spółki tak samo traktować na action też była upadłość j kurs po 3 zł zobacz teraz kurs 20 zł więc liczę że na pbg będzie jakieś 3 do 4zl że nastąpi cud..a co nie wolno mi? Już pogodziłem się z całkowita stratą kasy . Więc luzik. Gorzej byłoby patrzdc jak po sprzedaniu akcji za 2 Gr urodloby do 1zl uuuuuu to byłby bol ...straszny ból hehe
To jesteś inwestor który ma kilkadziesiąt k na akcje. O mamusiu idź dzieciaku do zbieraj pieniążków bo pachniesz biedakiem.
Większość inwestorów sypie na dzień dobry 100,200,300 k bez mrugnięcia i obawy że stracą.
Oskarek dzbanku że wsi, większość firm swoje zobowiązania spłaca akcjami, dlatego unikają tzw rat kredytowych czy też nawet podatków. Tylko ze twoja mała główka tego nigdy nie pojmie :)
Dnia 2024-01-10 o godz. 13:54 ~romario napisał(a): > Tylko że to w czerwcu ubiegłego roku miało być. Czytałem takie komentarze że czerwiec ostatni miesiąc notowań PBG.
to znaczy, że miałeś dodatkowo pół roku aby pozbyć się resztek i zapomnieć o tej spółce
Jak dobrze pamiętam, to spółka miała upaść, chyba ze dwa, lub trzy lata temu, a nadal istnieje i ma się coraz lepiej. To co wy tu robicie. Fora ze dwora.
Zamiast wywalić kolejny tysiąc na totka to lepiej tutaj to wsadzić i może coś z tego będzie! Tak to właśnie traktuje! Dla mnie jest to loteria a nie spółka w którą się inwestuje grubą kasę no chyba że masz informacje odnośnie przyszłości tego podmiotu i wiesz że kurs wzrośnie o co najmniej 100%.
Dnia 2024-01-10 o godz. 15:50 ~Gruby napisał(a): > Jak dobrze pamiętam, to spółka miała upaść, chyba ze dwa, lub trzy lata temu, a nadal istnieje i ma się coraz lepiej. To co wy tu robicie. Fora ze dwora.
Rozkmiń, że to jest skorelowane z przedłużającą się sprzedażą Rafako. Nie musicie mnie słuchać, bo nie zachęcam was do sprzedaży akcji, ale po prostu ułóżcie w swojej głowie, że jest możliwy i taki scenariusz, że pewnego dnia to zniknie z notowań. Może ja się mylę, a wy będziecie wbrew jakiejkolwiek logice milionerami, choć to kompletnie naiwne i kupy się nie trzyma dla każdego kto ma w głowie ojej, ale tego wam życzę
To że ty nie jesteś i nigdy nie będziesz milioner to wiemy, nie musisz się już tak poniżać. Polaczek dobromir się znalazł, martwi się o nasze pieniądze, kolejny 'rydzyk' hahahhaha
Wylewa wodę na rozgrzane głowy bo gdyby miało być dobrze to kurs walilby do góry na wielkich obrotach a jednak nie robi tego od wielu lat ledwo na groszu sie trzymal a teraz kilka milionkw kupiło kilku marzycieli i zaczęła się nagonka na wzrost...
Dnia 2024-01-10 o godz. 16:58 ~Hahaha napisał(a): > Tak dali nam czas żebyśmy sprzedali akcje. Bo w Polsce się ktoś martwi o innych i czeka grzecznie żeby ktoś nie stracił... Widać że jesteś jełopa.
No następne dziecko NEO. Czas nie był dany łaskawie, ale to po prostu jest przypadek, który wynikał z przedłużającej się sprzedaży Rafako.
Jest takie powiedzenie Jak zginęła krówka to niech ginie wirówka( sznur upleciony) . Tak to właśnie traktuje tyle straciłem na tej spółce i mogę i stracić to resztę, stać mnie na to, jak teraz sprzedam po 2 gr. to mnie nie ziębi nie grzeje.
to by na tym "przypadku" skorzystało posiadaczy tak z 300 mln akcji....a jakoś nie...po prostu wszyscy się umówli żeby stracic honorowo.....no i się umówili tak w ich liczbie na oko z 500 ludzi i firm, żeby tak po troszku sprzedawać żeby nie spłoszyć kupujących...hehe, widać że cię rozum gonił, ale byłeś szybszy....