• Dla Vincenta Autor: ~zagadka [149.156.125.*]
    A z powyższego ESPI potrafisz ustalić kto je zatwierdził, i kto pożyczył akcje?

Z pozostałymi jest identycznie
  • załącznik Autor: ~zagadka [149.156.125.*]
    https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,524131
  • Re: Dla Vincenta Autor: ~zagadka [149.156.125.*]
    biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,524131
  • Re: Dla Vincenta Autor: ~AleJaJa [5.173.119.*]
    Buahahahah niezła podmianka i to prawie 1.5 mln z multiplierem x10 ale te barany są strzyżone i najlepsze że zgodnie z prawem buahahahah.
    Spokojnie vincent ci wyjaśni że to nawet dobrze albo bardzo dobrze bo to były brzydkie akcje takie pogniecione i z plamami po rosole ha ha ha!
  • Re: Dla Vincenta Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    Ale o co ci chodzi?!!
    Bo staryznajomek (tu aleJaJa) to, że gł(ąb to wszyscy wiedzą:) I bym nawet nie komentował, haha
    Jak masz wątpliwości kto pożyczał akcje spekukantom/shortowi lata temu, to wejdź na raport roczny PGF (kiedyś Zastal) i tam masz jasno klarownie określone kto jest pożyczkodawcą, warunki, ilości i daty zwrotu.
  • Re: Dla Vincenta Autor: ~odp [84.205.172.*]
    4 190 000 akcji do oddania, którymi zabawił się short dołujące kurs z blisko 10 pln a realnie 4-6 pln na 0,9x
    Od tego czasu wiele się zmieniło na plus w firmie, uwzględniając sama inflację trzeba za bazę traktować 10 pln.
    W obrocie 10,4 mln akcji.
    Czy i kiedy przełożą wajche na skup, zobaczymy.
    Tak czy siak 4 pln to mamy nie wyjęte.
    A teraz staryznajomek and helmut możecie zawodzić, haha
  • ale tu masz ESPI - i prośbę o komentarz Autor: ~prawnuk [89.64.62.*]
    i proste pytanie: czy na tej podstawie wiesz kto pozyczy akcje i kto podpisał komunikat.

jesli ESPI podpisał Wrona - to co tam u góry robi nazwisko gościa z Sundragona /czyli firmy powiązanej/.

Może ten gość pożyczył te akcje?

I teraz sobie wejdz w inne pożychki z art 19. gdzie masz Wronę w tym samym miejscu co gościa z Sundragona tutaj......

Sprawdz i napisz - przyznawanie się do blędów do cecha ludzi inteligentnych
  • A tu Wrona Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2020-09/Powiadomienie_o_transakcjach_-_art._19_MAR_24.09.2020_202009241364800849.pdf

• Re: ale tu masz ESPI - i prośbę o komentarz Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    prawnuk, nie chce mi się szukać (wklejałem to ESPI, teraz nie widzę tego na bankier, może usunęli:)
    Było to jasne i klarowne ESPI spółki CSY (teraz OZE Capital), podpisane przez prezesa, który zgodnie z art 19 przekazuje do publicznej wiadomości, otrzymaną od Zastal zmianę stanu posiadania akcji CSY posiadanych orzez Zastal, na skutek pożyczek akcji.
    Sprawa oczywista, nie wiem co ty drążysz i do czego mam się przyznawać.
    O ile oamietam, na stronie Zastal wisiało też info, że pożyczone akcje zostały zbyte, zmienił się zatem stan posiadania Zastal i ff
  • Re: ale tu masz ESPI - i prośbę o komentarz Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    nie trzeba szukać masz je wklejone.
    wiadomo kto pożyczył 4190000 akcji.

A wyżej ma inne ESPI i pokazuje gdzie się wpisuje dane pożyczającego.

sprawa zakończy się banalnie - za pewnien czas dowiesz się, ze akcje zostały przepisane na Wronę, tak jak z Sundragonem.....

A wy bedziecie jesć kolę i pić czipsy, twierdząc, że na pewno zarobicie na tym, że Wrona bedzie oddawał akcje Wronie
  • Re: ale tu masz ESPI - i prośbę o komentarz Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    Po pierwsze, przy pierwszym info o pożyczkach nie było jeszcze infa o zmianie stanu posiadanie Zastal.
    To pojawiło się znacznie później (po jeździe na papierze z obrotami ponad mln dziennie), które jednoznacznie świadczyło, że akcje poszły w rynek co potwierdzili free float.
    Po drugie wcześnie przekonywałeś, że to Wrona był pożyczkodawcą.
    Teraz piszesz, że pozyczkobiorca:).
    A jakie to ma znaczenie dla nas kto pożyczył od Zastak i puścił akcje w rynek, grając short. Dla mnie nie ma to znaczenia, może to być Wrona, haha. Choć oczywiście to nie on, bo jest na widelcu KNF i nie zatailby tak dużego Stanu poisiadania.
    Dla nas istotne jest to czy spółka rozliczy spekulantów i będzie egzekwować warunki umowy co do zwrotu akcji.
  • Re: ale tu masz ESPI - i prośbę o komentarz Autor: ~odp [84.205.172.*]
    W każdym razie, idąc za twoją myślą, zamiast przyznać się do błędu, to brniesz i mieszasz, że Wrona pożyczał albo pożyczył:)
    Prosta sprawę (espi) zagmatwales do granic:) Mam wrażenie, że szef płaci ci od godziny stąd tak mieszasz w prostej sprawie.
  • o to od rana zmieniłeś zdanie? Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    am już same butelki, hshs
    Fakty??? Chyba brednie bajdurzenie, którymi się ośmieszał.
    - że short powinien zgłosić grę na krótko na OZE w rejestrze sprzedazyvkrotkiej
    - bredził, że zatrudnienie w OZE to 2 osoby (jest 202)
    - że Wrona (lub jego rodzina:) pożyczył 3 lata temu miliony akcji, bo jego podpis był w imieniu spółki na ESPI, infa o zmianie posiadania Zastalu
    - pożałował 5,7 na artykuł w PB i przeinacza nagłowki pisaka.
    - teraz bredzi, zresztą razem z tobą o jakichś licytacjach gruntów oze

ŻENADA a nie merytoeyka, hahs
    Zresztą sam przyznaje, że pisz na bani.

I dokładnie jego nazwoisko jest wpisane z adnotacją osoba związana z ..... Tak jak w tamtym Espi jest nazwisko gościa z sundragona .....

Czyli dalej nie rozumiesz prostego formularza MAR - bywa

Tych akcji jest ponad 4 mln u Wrony lub kogoś z jego rodziny.......

A OZE zatrudnia 0 osób, a grupa już wielkość 2 cyfrową

no i nie brędzę o licytacji gruntów OZE - tylko o gruntach TOPMEDICAL do której te grunty należały i były windykowane

• Re: o to od rana zmieniłeś zdanie? Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    Po za tym to co wkleiłes to zupełnie z dpy nie w temacie pożyczek akcji OZE przez PGF, tylko jakaś konwersja akcji OZE, które posiadał Sundragon z kodu 00016 na 00057.
    To już historia bo aktualniecSundragon nie posiada akcji OZE.
    Więc co to ma do tematu pożyczek 4,19 mln akcji OZE przez PGF?!?!?!
    Co do res, ty tematów jak pisałem brednie, bajdurzenie a z Zalewskim manipulacja!
  • ja wkleiłem to Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2020-09/Powiadomienie_o_transakcjach_-_art._19_MAR_24.09.2020_202009241364800849.pdf

A tamto to tylko przykład - gdzie jest nazwisko POŻYCZAJĄCEGO
    Akcje OZE w liczbie 4190000 pożyczył :
    Osoba blisko związana z osobą pełniącą obowiązki zarządcze: Grzegorz Wrona - Prezes Zarządu

Czyli albo Wrona, albo żona, albo dzieciak - już chyba nie rodzic - choć nie wiem ....

Tu masz jasno napisane o tych tajemniczych alcjach co mają oddać.

To jak ja jestem sobie coś winien - i wy myslicie, ze jakoś sie do transakcji dopchacie.

Otóż nie:
    za X dni dowiecie się, że akcje te sa premią dla Wrony......

Transakcja pożyczki sundragona odpowiada na proste pytanie: jak przekonać kogoś z wojska do wejścia do spółki o takiej reputacji, która kasą nie śmierdzi.......

Zwolennika porsche polecam za smutkiem piosenkę Sia /świetną/ i to że: she's Porsche with no brakes
  • Re: ja wkleiłem to Autor: ~odp [84.205.172.*]
    Wklejasz fejkowe linki na poparcie fejkowych teorii. Pogadaj lepiej z helmutem fakeślazakiem jak to kasę bijesz na wynajmie:) Dla niego to odmiana od pijackie chamówy spod rampy.
  • Re: ja wkleiłem to Autor: ~podradomskijamnik [83.26.188.*]
    aha vincent znowu ma ból 4 liter. Widzisz my mamy co wynajmować a ty jesteś gołodupiec. Ty nic od rodziców nie dostałeś i nic swoim dzieciom nie dasz. I taka jest różnica między tobą a nami.
  • czyli ESPI to fejk? Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    twierdzisz, że są tu same fejkowe ESPI?
    ciekawe......
    Ja twierdzę, że są zbędne ESPI, ale że firma wymyśla ESPI z d...... to nie wiedziałem
  • Re: czyli ESPI to fejk? Autor: ~odp [84.205.172.*]
    Twój wklejony link o zekomejbpizyczce prezesowi, nie otwiera się. Error.
[x]
OZECAPITAL 0,42% 0,48 2025-11-07 12:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.