“Dlatego zastosowanie naszej metodologii diagnostyki genetycznej w rozpoznawaniu mutacji nowotworowych wzbudziło spore zainteresowanie partnerów z zagranicy. Widzieliśmy to już na etapie koncepcji, dlatego podjęliśmy intensywne kroki zmierzające do złożenia wniosku o ochronę patentową tej metody. Uważamy, że wraz z otrzymaniem dofinansowania na nasz projekt onkologiczny wzrosło prawdopodobieństwo sukcesu procesu M&A, ponieważ znacznie rozszerza się spektrum potencjalnych partnerów zainteresowanych przejęciem naszej spółki” – stwierdził prezes.
bardziej to twoj wpis nie bardzo nie wypalil. Nic nowego tutaj nie ma czego by nie bylo . Wiec raczej z interpretacje tego co jest napisane masz.....lekki problem ;)
Problem polega na tym że pudełko miało być super i być już na rynku od jakiegoś czasu projekt sprzedany za gruby pieniądz jest cisza i naganianie na nowy projekt i nowa bajka że będą kolejki chętnych . Jednak inwestorzy nie są głupi kurs nadal na dnie nawet do ceny z debiutu nie potrafi wrócić . Dno
Jeszcze raz odniesiesz się merytorycznie o spółce czy będziesz tworzył jakieś swoje teorie spiskowe . Używam jednego nicku a w wyżej wymienione spółki nigdy nawet nie inwestowałem Sherlocku
Z tobą merytorycznie !? Jak z dudą? Przecież ty wydałeś wyrok tutaj - jak tamten - odgórnie. Ty już wiesz. Tylko my nie wiemy, gdyż ty jesteś tutaj królem mędrcem... jak tamten.
Jeszcze raz fakty od ponad roku zero informacji o postępach nad pudełkiem zero info o chętnych na zakup tej technologii. Kurs w debiucie 20 PLN obecnie 10 . Fakty ptysiu a nie bajki no kolejnych projektach które neo zadziałały bo kurs nawet nie drgnął do góry
Akcje na IPO ludzie dostali po 11 zł, ale tak się na nie rzucono że start był po 16 chyba, a dwa dni później chwilę ponad 20 zł. Także więcej ze startu osób jeśli jeszcze trzyma ma akcję po 11 zł.
Czekamy na podbitke na 16zl i wywalam. Bioceltix juz prawie 100zl. A dziś tutaj na czerwono jak przewidywałam.. Nawet podbitki na koniec nie ma jak na SDS. Czyli niebawem pełne zanurzenie
To świadczy tylko o tym że ludzie są niecierpliwi a nie o tym że projekt nie wypalił. Projekt jest na ostatniej prostej do komercjalizacji i to są fakty. Pieniądze zawsze płyną od niecierpliwych do cierpliwych. Chcesz wywalić to wywal ja chętnie odbiorę trochę papieru po 10 zł :)
Dobra cena. Ja Genomtec mam 50proc tego co BCX. Scope mam mało niestety. Najwięcej to SDS ale tam muli ostatnio. Zobaczymy co ten kwartał przyniesie bo to co NOWY przedstawia kilka razy nie budzi zaufania inwestorów i stąd taki brak zainteresowania Genomtec. Miron wreszcie coś musi pokazać
Miron musi coś sprzedać, a nie pokazać. Genomtec ID lub całą spółkę. Tu pieniędzy jest na kilka miesięcy. Kolejna próba emisji może wyglądać jak na Pure.
Ostatnia prosta ludzie są niecierpliwi i to są niby fakty? Nie to pokazuje że po ponad 3 latach nadal są w lesie i to pokazuje kurs minęły 3 lata i nadal nic to się nazywa porażka
Ale jak wiemy teoretyków jest wielu na Ziemi a z tego dzieci nie będzie. Zresztą teraz jest moda na bycie w związkach, które same dzieci sobie nie zrobią więc i teoria jest mocno rozpowszechniona i zostaje tylko teorią:). Liczyłem, że jak firma z Wrocławia to porządna i nie jest tylko teoretykiem zwłaszcza, że mamy kolejny szczyt zachorować a tu lipa. Teraz pozostaje czekać na część zimowo-wiosenną. Czy to będzie kolejny niby wspaniały projekt, który upadnie jest ten związany ze śliną?
Chłopie, daj spokój temu Mironowi. Chłopak robi co może by ruszyć kurs ale tutaj jest zbyt duża podaż i mu co chwila zasypują. Daje oferty na 6k akcji a tu bach, zasypują. Ludzie już tracą cieprliwość, a jak taka Alicja puści te swoje akcje to tutaj 9zeta będzie dużo
To zajmij sie czyms innym, sam chlopie widzisz gielda nie jest dla Ciebie. Jestes taki typowy polaczek co juz liczy na miliony i i czeka i czeka i sie nigdy ich nie doczeka
I wystarczy Ci takie 7% (po podatku) sprzedając po 10.90? Czy nie pisałaś niedawno że lecimy dużo niżej? Ja tam dobieram rzadziej i dopiero jak mnie poziom względem potencjalnego zysku zainteresuje.
Btw, Arctic Paper robi się interesujący, ale milej by było gdyby był po 19 czy nawet 15 zł. O DataWalk o którym pisałaś sam nie wiem co sądzić. CDPR też trzyma 105+ i nie chce spaść.
Nie powinno was dziwi dlaczego mamy niż demograficzny jak tu tylu teoretyków. Manipulowanie ceną od samego początku wejścia na giełdę. Zobaczymy czy kiedykolwiek wybiją się ponad teorie. Takich firm żyjących z dotacji nie brakuje a już udowodnili jak im z tym dobrze. Musi być słabo jak interes nie wypada. Może zobaczymy znów poniżej 5 złotych.
Pisałem kiedyś że scenariusze mogą być różne. Jeśli będzie ten zły i będzie spadek plus emisja to w okolicach emisji będę pewnie dopiero coś poważniej brać.
Ale taki scenariusz to już hazard, a nie inwestowanie. Kolejna emisja będzie oznaką, że jedyne co potrafią zrobić to składać wnioski o przyznanie patentów. A wtedy kupowanie akcji, to będzie próbą przewidzenia jak posteruje kursem "gruby". Czyli hazard:)
Zależy czy emisja będzie pod fundusz/prywatnych jak ostatnio. Jeżeli tak to raczej nie będą brać po to żeby tracić i ja widzę raczej szansę. Natomiast ryzyko zawsze jest.
Póki co widzę że są zrzucane duże pakiety a zamiast ogromnej paniki ktoś to łapie. Zobaczymy jak nerwy inwestorów. Jak pójdą to faktycznie może się spadek pogłębić.
Sama emisja to jedno. Jej ewentualne przeprowadzenie byłoby oznaką, że chętnego na zakup nie ma. Było tutaj pokazane, że to nie jest ich pierwszy projekt. Jak nie sprzedadzą w najbliższym czasie, czyli załóżmy w pierwszej połowie roku, Genomtec ID to inwestorzy mają czekać na projekt onkologiczny? Czy ktoś jeszcze im uwierzy? Wtedy to tylko spekulacja. A jakiś fundusz mają pieniądze i narzędzia oraz kupując po jakichś niskich cenach może taką spekulację rozkręcić.
Na dwoje babka wróżyła, ale masz rację, spadnie zaufanie i wiara w spółkę.
Zobacz jednak że sporo takich postów o przeszłości i magicznym pudełku pojawiło się ostatnio po spadku ceny i zbliżeniu do teoretycznego M&A.
Jak ktoś wierzy w M&A i dotrzyma do spadków na np. 8 zł, a zrobią emisję i cena nagle poleci w dół to może się nie zdążyć sprzedać. A jeśli emisja będzie prywatna to ja bym się dołączył :), ale to moja prywatna sprawa.
Nie znaczy to że może być tak że ktoś sprzeda teraz po 10 zł i kupi po 6 wychodząc na tym lepiej. Może...
No ale to tylko gdybanie, za mało komunikatów ze spółki niestety.