Dnia 2024-01-08 o godz. 16:14 ~Szakal napisał(a): > Z czasem kurs akcji odzwierciedli wartość firmy. > > Popatrz np. Na Wittchen. Tam podali szacunki( b.dobre ) i kurs mocno w dół. Jest okazja to biorę.
Jedno jest faktem na naszej gpw jest bardzo mało indywidualnych inwestorów (niezzrzeszonych w spółdzielniach). Strategicznie zaangażowane fundusze nie grają a stawiają na dywidendę, dlatego pozostałe i spółdzielnie mogą tu realizować różne animacje w celu oskubania nielicznych drobnych. Falowanie dla wytrzepania to tu klasyka taki bananowy rynek.
Dnia 2024-01-11 o godz. 09:34 ~X5 napisał(a): > Jedno jest faktem na naszej gpw jest bardzo mało indywidualnych inwestorów (niezzrzeszonych w spółdzielniach). Strategicznie zaangażowane fundusze nie grają a stawiają na dywidendę, dlatego pozostałe i spółdzielnie mogą tu realizować różne animacje w celu oskubania nielicznych drobnych. Falowanie dla wytrzepania to tu klasyka taki bananowy rynek.
Mnie nie wytrzepią, dopiero buduję portfel i każde spadki są mile widziane.
Dywidenda będzie, pakietówki leciały między 5,5 a 6+ więc w tym roku dobijemy na LUŹNEJ GUMIE do 6, to najniższy wymiar kary. Wyniki super, koniunktura super, a cena spółki leci na dno. Przecież gdybym miał teraz więcej wolnego kapitału to wjeżdżałbym do oporu, myślę nawet nad jakimś lekkim kredytem żeby dodatkowo wjechać i przy okazji podbudować pozytywną opinię w BIKu.
Dnia 2024-01-11 o godz. 16:05 ~NATURA napisał(a): > Dywidenda będzie, pakietówki leciały między 5,5 a 6+ więc w tym roku dobijemy na LUŹNEJ GUMIE do 6, to najniższy wymiar kary. Wyniki super, koniunktura super, a cena spółki leci na dno. > Przecież gdybym miał teraz więcej wolnego kapitału to wjeżdżałbym do oporu, myślę nawet nad jakimś lekkim kredytem żeby dodatkowo wjechać i przy okazji podbudować pozytywną opinię w BIKu. > > ale to oczywiście żadna porada inwestycyjna ;-)
Mój cel to dobicie do 50 kilo możliwie w jak najniższej cenie. Obecnie to jedyna moja inwestycja długoterminowa na bananowej. Powodem jest dobra dywidenda i kondycja spółki oraz cena.
A jaką średnia masz profesor? Jesteś chociaż w połowie zbierania?
Szukam w tym roku mieszkania do kupna na własne potrzeby i rzuca się dynamika wzrostu. W Gdańsku chyba najwięcej bo ok 29 % r/r. Szok! Jeśli ceny nawet staną to deweloperka i tak grube siano zarobi.
Mi nawet te wachania kursy podobają się bo można w dobrej cenie zebrać. Tak jak ktoś wyżej napisał 6 zł w tym roku jak najbardziej możliwe