Zwróć uwagę że na wykresie utworzyła się piękna formacja trójkąta, teraz kończy się akumulacja, szczyty są coraz niżej a dołki coraz wyżej. Wiesz co to znaczy?
Nie wiem czy pytasz na poważnie czy tylko próbujesz coś napisać by sprowokować dyskusję, ale wiem jedno - tu jest potencjał do wzrostów i to ogromny. Firma realizuje swój plan, łączy się z Sino Sp. z o.o., zaczęła sprzedawać swoje produkty i najbliższe tygodnie czy miesiące, będą testowane przez rynek. Albo w końcu runie na dno albo lecimy w kosmos. Inne firmy typu invention med czy fon itd. potrafią rosnąć bez info, a co będzie tu ?
Dodatkowo są śmieciowe spółki które potrafią rosnąć kilka dni bez przerwy, lub spekulacyjnie wybijać po 20-30%. Nie twierdzę że tu też tak musi być, ale nawet strategia grupy na najbliższe lata - może być opublikowana jutro a może za miesiąc, na giełdzie liczą się emocje, nie zawsze logika i takie opublikowanie strategii, wypisanie tam jakichś bzdur że firma szuka klientów w USA itp. może spowodować podbitkę 30-40%. Nie znacie dnia ani godziny.
Nic dodać. zasadniczo ciekawe jest jak by to miało być, że tamta druga społka jeszcze mocno pojdzie do góry, a ta zostanie na obecnym poziomie cenowym..
Dokładnie. Oczywiście jest możliwe wszystko - nawet że jutro zdejmą z notowań :) ale wg mnie bardziej prawdopodobne jest to że będzie jazda. Kończy się formowanie trójkąta i rynek zadecyduje czy lecimy do góry czy spadamy. Wg mnie spółka jest w trendzie wzrostowym, nie ma podstaw by teraz spadło. Nie ma złych informacji, dobry ostatni raport itd. Nawet ten dodruk akcji który kilku tutaj chce zablokować - przecież spółka może na dniach podać cenotwórcze info żeby ten papier szybko opchnąć.