• Podsumowanie wzrostów Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Kurs juz przez 8 tygodni zamyka sie na plusie. Przez ten czas wzrosl zaledwie 33% a obroty wyniosly tylko 5% wszystkich akcji.
    Akcje Vindexus sa juz wyzbierane z rynku i malo co juz zostalo akcji do kupienia przez zarzad.
    Teraz juz tylko oglosic skup po 12zl na 1.5 mln akcji moze by cos spolka skuplila z kilkaset tysiecy akcji albo wezwanie przez zarzad po godziwej cenie jezeli maja dalej zamiar wycofac akcje z gpw.
  • Re: Podsumowanie wzrostów Autor: ~abc [213.77.66.*]
    W tym tygodniu duzo ludzi wyszlo ze spolki. Obroty przez 4 dni tygodnia byly najwieksze od roku czasu.
    Ktos skupil tyle akcji co przez 3 tygodnie byly obroty tylko w 4 dni.
    Teraz kurs idzie ponad 12zl i bedzie gra na podniesienie ceny skupu akcji na wieksza . Trzeba pamietac o rekomendacji ktora byla na 14zl i zysku netto chyba tylko 20mln co mamy juz zrobione za 3 kwartaly.
  • Re: Podsumowanie wzrostów Autor: ~profesor_ciekawski [83.9.139.*]
    bierzmy zatem z prawej. ja biorę z lewej kolejny dzień.
  • Re: Podsumowanie wzrostów Autor: ketchup1 [188.146.92.*]
    JA uważam że trochę powiązane jest z tym że kredyt inkaso sprzedaje się do Best. Zostanie Best powiększony o kredyt inkaso kruk i my. W dobie przejęć i konsolidacji kwestia czasu będzie kiedy ktoś się na vindexus zgłosi. Do tego branża ma dobry moment teraz podwyżki pensji minimalnej 800 plus, wzrost skokowy udzielanych pożyczek w ostatnim czasie. Wszystko idzie w dobra stronę. Nigdy bez dużej transakcji nie osiągniemy ceny godziwe choćby wyżej wartości księgowej ale 20 zł to całkiem realne średnim terminie.
    Witaj ketchup1. Na Alumetal siedzieliśmy długo to wtedy pisałem że Vindexus jest spolka żeby się zainteresować. Vindexus raczej nie będzie na sprzedaż to spolks cała rodzinna i będzie przechodzić z pokolenia na pokolenie. Teraz już pewnie akcje skupione na słupy są i może rosnąć kurs powoli do góry. Jest to spolka jak bank zawsze będzie miała zyski a będą zalezec ile będą w stanie ściągnąć długów w ciągu roku.
  • Re: Podsumowanie wzrostów Autor: ketchup1 [46.204.8.*]
    A wiem wiem że to Ty bo taką samią lazęgą po wezwaniach byłeś jak ja i wtedy wszedłes. Nie wyszło ale spółka pomimo tego pokazywała i pokazuje potencjał więc też zostałem bo teraz kiepsko z wezwaniami a hossa mocna.
    Hossa jest wszystko juz tyle poroslo ze strach kupowac cos , trzeba szukac taich spolek z dobrymi perspektywami i wynikami.
    Z wezwan zostal juz tylko Tim ale to trwa wiecej czasu niz na Alumetalu. Vindexus widac ze jest w mocnych rekach , na spadkach rynku zbeierane sa akcje. Malo osob sie interesuje spolka wiec dobrze jest cisza i spokoj. Wyniki podaja zawsze bardzo pozno roczne beda dopiero pod koniec kwietnia. Ciekawi mnie kto ma pozostale 25% akcji napewno nie ulica ich na tej spolce juz wymeczyli i sprzedali wszystko malo kto zostal. Trzeba poczekac na sprawozdania z ofe i tfi moze cos tam sie wyjasni kto ma akcje.
    Vindexus powinien podpisac jakas umowe z Krukiem o wspopracy oni pewnie nie przerabjaja wszystkiego wtedy kurs bysmy mieli grybo ponad 30zl no i wyniki by poszybowaly do góry.
  • Re: Podsumowanie wzrostów Autor: ~Jurek [77.222.236.*]
    Mi te obroty wyglądają na to, że może jakiś fundusz chce wejść na pokład, aby przekroczyć 5%. Wtedy zasiada do stołu negocjacyjnego w kwestii potencjalnego wezwania.
  • Re: Podsumowanie wzrostów Autor: ~Kusy [81.219.151.*]
    Wolumeny są za duże zeby robiła je ulica, ktos to zbiera. I albo będzie robił wezwanie sam albo blokował próbę taniego wezwania przez zarząd. Scenariusze są dwa, oba dla mnie b pozytywne.
  • Re: Podsumowanie wzrostów Autor: ~Jan [83.28.233.*]
    Stabilny, powolny wzrost - próby wachnięcia w dól szybko są kasowane. Cierpliwie , powoli do góry - to nieuniknione!
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/analizy/20190807/zdrowe-fundamentalnie-spolki-2019

Stare bo z 2019 ale ciągle aktualne male zainteresowanie a kurs powoli pnie się cały czas do góry.
  • Re: Podsumowanie wzrostów Autor: ketchup1 [188.146.253.*]
    https://www.parkiet.com/kredyty-i-pozyczki/art39683291-kredyt-inkaso-na-fali-wzrostu
  • Rozpoczęcie spadków Autor: ~Niktor [83.24.43.*]
    czyżby?
  • Re: Podsumowanie wzrostów Autor: ~marian_koniuszko [86.41.166.*]
    Dnia 2024-01-15 o godz. 21:00 ketchup1 napisał(a):
    > https://www.parkiet.com/kredyty-i-pozyczki/art39683291-kredyt-inkaso-na-fali-wzrostu

podnoszenie efektywności operacyjnej haha
  • Widłowy is dead Autor: ~Bolo [212.75.105.*]
    Niestety…
[x]
VINDEXUS -1,34% 11,05 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.