Spółka wg mnie jest na złe czasy jedną z lepszych na GPW, uwagę moją na tą spółkę zwrócił kolega ,,TEN TEGES" Zakupiłem kilka akcji, choć po dzisiejszej sesji myślę że będzie mała korekta. Mam nadzieję że kolega ma rację.
Zadłużenie ma każda instytucja w Polsce, trzeba pamiętać że nigdy w czasie swojej działalności nie mieli tak dobrego przelicznika € i $ do złotego.
fajna spółka tylko ma niestety minusy jednym z nich to umacniający się złoty drugi minus bardzo droga wskażniki najwyższe na gpw potrzebuje 2 lata by dorównać innym spółkom mocno przecenionym niestety htl osiągnoł maxa ja juz sprzedałem ...
Ciekawe jak długo utrzymają wzrost zł,dzisiejsze zachowanie kursu uważam, że zostało spowodowane ogólną dobrą sytuacją na GPW a tym samym odpływ kapitału z HTL na inne S-ki, ponieważ HTL miał już wzrosty za sobą, przebił magiczną cyfrę 10 zł, i teraz powinna być korekta tylko jak głęboka.
Ta spółka dopiero zaczyna stabilny wzrost na północ i nic nie stoi na przeszkodzie żeby się coś zmieniło, a wskaźniki będą sie zmieniać wraz z bardzo dobrymi wynikami kwartalnymi. Nasza waluta jeszce długo bedzie miała problemy, jakby nie NBP i zapowiedz interwencji na poziomach 4 90= 500 to już dawno było by 5 zł za euro. Bioton ma pakiet który na pewno nie sprzeda z agrosze........ Super spólka dla cierpliwych w dobie kryzysu !!! A z ta korekta to nie jest takie oczywiste, sam bym chciał jeszcze dokupić poniżej 10, bedzie trudno
Dywidenda bedzie? całkiem fajnie, chociaz niech lepiej to sianko pakują w rozwój, nowe technologie bo nas pare groszy nie zbawi, zdecydowanie wiecej mozemyuy zyskac jak sie beda dalej tak dynamicznie rozwijać.
Jutro WZA i kolejne wzrosty, a to dopiero poczatek... 14kwietnia wyniki za 1Q i pewnie przetestujemy widly =]
raport 4Q 2008 -> "W najnowszym rankingu w najbardziej prestiżowej kategorii (spółka kwartału) pierwsze miejsce przyznaliśmy HTL-Strefie" [pb] - po wynikach przy kursach dolar: 2,5-2,9zl ; euro: 3,4-4zl. Przy zwiekszonej sprzedazy oraz obecnych kursach bedzie jeszcze ciekawiej...
Spektakularnych wzrostów tu nie ma ale konsekwentnie do przodu małymi koczkami, stabilizacja, brak zszargantych nerwów heh i pewnosc jutra to cechy inwestora htl
Tak zapewne jakiś wzniosłych szlonych wzlotów nie widać, ale może póxniej nie ma silnej korekty, która straszy graczy.
Połowa tygodnia, środa życzę udanej inwestycji klegom z HTL-u
Ciekawe do ilu dojdziemy przed 14 kwietnia- wyniki za 1Q powinny być swietne przy tym kursie walut, mysle ze zainteresowanie bedzie zdecydowanie wzrastac, 12-13 zeta powinniscmy spokojnie osiągnąć
kolego sprawdz sobie jeszcze raz termin podania wynikow za 1 kw. jezeli kursy sie utrzymaj euro 4zl, dolar ok.3zl to powinni na podstawie wstepnych kalkulacji zarobic 70-80mln a minimum bedzie tak jak podaja analitycy ok 50mln .zalecam byc bardzo cierpliwym i sie nie spalac .wylacz sobie online na rok bedziesz zyl dluzej o 10 lat. POZDAWiam