Zluzujcie trochę. Strach to główne narzędzie nacisku, na społeczeństwo żeby przepchać ogromne nakłady na wojsko. Rosja głupiej adwijewki nie może odbić.
Typie wez się ogarnij. A z kim Polska graniczy od północy? Z krasnoludkami, czy z wielką ruska baza wojskową. Nie mówiąc o Łukaszence marionetce putina. Putin nie chce atakować Europy, tylko nie potrxebuje mieć państwa NATO pod Moskwą.
To już ma
Finlandię od kwietni 2023. nakłady na wojsko mi odpowiadają ale nie odpowiada mi język debaty publicznej, który jest formą straszenia. Typie....
Nie wiem kto to taki wojczal, ale wiem że nie zna mentalności narodów wschodu i z historią też u niego słabo. Ukraina albo zmusi Rosję do złożenia zbroi, albo zniknie i wówczas zacznie się czystka etniczna. Ukraińcy pamiętają jak Moskale w latach 30 ich mordowali i dlatego zbroi nie oddadzą, bo to jednoznaczny wyrok śmierci. UPA bez własnego państwa wojowała 10 lat a, co dopiero teraz przy wsparciu innych narodów. Norwegia właśnie ogłosiła duże wsparcie uzbrojenia dla Ukrainy. W 22roku Kijów miał być za 3 dni a minęło 650. Kremlowskie xujło przed wyborami chce mieć jakiś sukces, dlatego rzuca do walki co może w tym również walki informacyjnej. Nie dajcie się nabierać, na te spekulacyjne wrzutki. Jak macie akcje to radzę trzymać przynajmniej do wyników i nie oddawać w takiej cenie, i może jeszcze ze stratą... Czym bliżej wyników tym spekulanci będą aktywniejsi, zwłaszcza przy takiej cenie.
A kto dal Norwegii zielone światło? Usa. Norwegia może sprzedawać bo to nie wojna a operacja wojskowa więc tak omija prawo o neutralności. Ciekawe co za to dostanie Norwegia, przypuszczam że jakieś dobre układ dotyczące ropy i gazu i ich eksploatacji moze tam gdzie ma spory z Rosją dostanie wsparcie, sprzęt.
Taka Norwegia ma dużo broni... Rosja cały czas produkuje pełna parą a USA wykiwali Ukrainę i nas też może wykiwać, tak jak np kurdów, USA dba tylko o izrael