Co się martwisz o kurs, jeżeli uważasz że jest za tanio? Po prostu KUPUJ! Na pewno za rok, dwa zarobisz na tym godziwie. Ja mam tego jeszcze troszkę do "wysypania", kupowałem jak nikt inny tego nie chciał tknąć. Uważam że jak na dzień dzisiejszy, 2,60 - 2,70 to przyzwoita cena dla obu stron transakcji. Jak wysypię teraz to sprzedam więcej i sumarycznie dostanę więcej, a jak kurs wzrośnie do 5 zł, to i obroty ustaną :P
Normalna wymiana akcjonariatu. Sypacz kupował po kilkadziesiąt gr. i ma teraz ładna premie za ryzyko które było wówczas. Nowi, tacy jak my i małe fundusze wchodzą aktualnie w spółkę o ukształtowanej juz strukturze i jakiejś jednak pozycji rynkowej. Kapitalizacja powyżej 50 mln tez jest dla większych graczy argumentem do wejścia, dlatego niektórzy wchodzą później ale w spółkę która okrzepła przed kolejnym wzrostem. Z życzliwości ‚sypacz’ może, ale nie musi poinformować czy ma więcej niż 200 tys akcji, to drobnym będzie łatwiej wyobrazić sobie perspektywę czasu ich inwestycji. Każdy nowy inwestor powyżej 2 zł liczy raczej na fundamentalny, długoterminowy wzrost, wiec siłą rzeczy FF będzie malał i będziemy się zbliżać wielkimi krokami do wybicia z zakresu.
nie kupie do ciebie, sprawdząłem cie widze ze masz jeszcze 250 tyś bo zdjąłeś z arkusza i wywalasz znowyu az do 2,60 , dzisiaj napewno 20 tys juz wywaliles, jak wywalisz wszystko kurs pojdzie
może być promocja. trochę spółki sprzedażowe straciły impet po słabych wynikach biedronki. IMO przesada i tutaj, jak i na spółkach bakaliowych, czy makaronach, spodziewam się, że źle nie będzie.