Ale nie musi. Przy dobrych opcjach to pójdzie w kosmos. Spółka niesamowicie niedowartościowana, przy obecnych dochodach. Analizowałem portfele różnych funduszy i maklerów . Prawie każdy w portfelu ma Torpol. To dobrze wróży.
Chyba lekka przesada ale 20/30% up wydaje się realne następny opor chyba 26,50 - zobaczymy jeszcze jak dywidenda choć przy ładnym portfelu zamówień można to będzie zignorować chyba, ze będzie ponad 10% ale przy wznoszącym kursie nie będzie łatwa - na spokojnie czekamy myślę, że 30 do 30.06 będzie
jakich dochodach ? ty poczekaj na raporty twartalne za 2024, przychody będą bo są nowe kontrakty, ale nie wiadomo na jakich marżach. A Prezes niedawno informował, że firmy walczą o każdy kontrakt niskimi marżami. Może być tak że przychody będą rekordowe, a zyski śmiesznie niskie. A jak nie ma zysków to tutaj będzie nie 100zł a 10zł. Sobie przypomnijcie gdzie był kurs kilka lat temu.
a jesli chodzi o CPK, to nie nie będzie CPK tylko będzie CPL. Czyli nowe lotnisko cywilne dla Warszawy, bez żadnych tysięcy torów kolejowych. PiS chciał centralizować gospodarkę, jak kiedyś Gierek. Obstawiam, że Tusk będzie chciał rozwoju lotnisk regionalnych. Ja na Torpolu już swoje zarobilem bo mialem kupione po 12zł, dywidendy wziąłem. Ale gadanie że tutja będzie 100zł to tylko jakiś troll mocno zapakowany w akcje może pisać. Zysk za 2023 będzie OK. Może rynek liczy na dywidendę, dlatego kurs rośnie. Zysk 8zł na akcję jak w 2022 r. tu się może nigdy nie powtórzyć.
Myśle ze do 2025 czekają nas spore wzrosty.. dzięki wygranej opozycji.. zagranica widzi nas ponownie jak byśmy wchodzili do UE! Czyli powtórka z lat 2005-2007.. a wiadomo do wtedy było..