• wyniki grudzień Autor: ~ekotubka [109.206.223.*]
    jakie przewidywania ?
    3X % ? 2X % ?
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~Ekoinwestor [195.205.35.*]
    Myślę, że pomiędzy 20%, a 20% i to byłby dobry wynik.

Tak naprawdę istotniejsze. jest jaki będzie zysk za IVQ, a nie tyle sam wzrost sprzedaży.

I kluczowe jakie będą wzrosty sprzedaży w 2024 - czy spółka utrzyma 2-cyforwe tempo wzrostu - jak tak - wracamy z kursem min. do ceny emisyjnej.
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~ekotubka [109.206.223.*]
    w marcu targi pod szyldem bio planet , to zawsze dawało zarobić
    Tak wiem, że są targi.
    To bardzo cenna inicjatywa Zarządu - to pozyskiwanie klientów nowych, w długim terminie. Aktywizacja kupujących - nowe sklepy fraczyzowe.

Tylko 1q pokaże nam trend w kolejnym okresie.
    Generalnie wszystko super sprzyja teraz i rozwojowi Bio Planet i wzrostowi kursu akcji.
    Nie ma chyba też jakiejś wielkiej podaży w akcjonariacie - wszyscy doskonale wiedzą, że gra tu jest o dużo wyższe stawki.

Ja liczę w pewnej perspektywie na 3 cyfry.

• Re: wyniki grudzień Autor: ~ekotubka [109.206.223.*]
    3 cyfry to chyba lekka przesada , ale zobaczymy jak to się rozwinie jak w końcu zostanie ukończony nowoczesny zakład konfekcjonowania .
    Si - oj jak rynek się rozbuja... To 3 cyfry to żadna przesada. 10 mln neto zyski spółki rocznie i będzie.

SEXI branża nie zapominajmy. Zwiększenie powierzchnie upraw w UE do 25% - będzie mega driverem...

No i moda w końcu na rynku Polskim na spółki EKO.

Przy poprzednim swingi BIP szedł z 5 na 55. To dlaczego teraz nie miałby z 10 na 100?
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~reh [109.206.223.*]
    wyniki potwierdzają dobrą tendencję wzrostową
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~Ekoinwestor [80.51.34.*]
    Si
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~dfsdfs [83.6.21.*]
    Jaką znowu tendencję? Przecież to tylko w tym roku jest wyjątkowo +30% z powodu umowy z Nauraveną.
    I licząc od czasów sprzed pandemii to spółka się nic nie rozwinęła nawet wliczając to +30% z tego roku
    Tfu.
    A kurs z na to UP UP na słabym rynku. Hi.
    Szykuj poślady... Bo 4 Q znakomity w wynikach się szykuje i 1 będzie rekordowy!!!
    A i szczeniaku masz PITa do zaprezentowania skoro się tak wymundżasz tu...
    No pokaż małego... hi
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~fdsfasd [83.6.21.*]
    Przecież napisałem fakty a ty od razu do mnie startujesz i uciekasz się do wycieczek interpersonalnych.
    Czyżby prawda tak cie denerwowała?
    Jeżeli fakty które przedstawiłem ci nie pasują to może coś w tym twoim "zmyśle inwestorskim jest"?

Oprócz tego wypisujesz kieś bzdury:
    -wyniki za Q4 już są przecież publikowane były co miesiąc
    -"kurs UP UP" - jaki jest kurs to widać na wykresie. Musisz sprawdzić w słowniku co znaczy "up".
    Psy szczekają - karawana jedzie dalej!!!
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~fsdfds [83.6.21.*]
    No ale rzecz w tym że to nigdzie nie jedzie.
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~mpost [195.205.35.*]
    Psy nawet nie szczekają... a ujadają. I nic to nie daje. Arkusz na S - pusty!!!
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~fdsfs [83.6.21.*]
    Ale przecież psy ujadają za wzrostami.
    Więc skoro psy szczekają a karawana jedzie dalej to raczej nie w kierunku wzrostów.
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~XddDddd [46.151.19.*]
    Ja od dawna slucham glosu naganiaczy i powiem wam ze na dobre mi to wychodzi. Zapytacie jak... po prostu kiedy ich widac na spolce ktora posiadam automatycznie sprzedaje wszystko i kupuje jak spadnie XDDDDDXD
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~fgfgf [83.6.21.*]
    no to obserwuj bo bedziesz kupowal
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~XD [46.151.19.*]
    myslisz ze az taki balon ze potem nie tkne?
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~Profesor [195.205.35.*]
    Rynek EKO. Jakie trendy i jaka przyszłość czeka gospodarstwa EKO?
    Pomimo wieloletnich wzrostów żywność ekologiczna w Polsce to nadal zaledwie około 0,5 % rynku całej żywności. Perspektywy wzrostu tego rynku są olbrzymie, gdyż w większości krajów Unii Europejskiej udział ten wynosi od kilku do kilkunastu procent…
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~sfgs [83.6.21.*]
    No ten spam powyżej nie wróży dobrze dla wzrostów.
    Kwik będzie proporcjonalny do naganiania.
    Głośny i bez sensu.
  • Re: wyniki grudzień Autor: ~Profesor [80.51.34.*]
    Rynek EKO. Jakie trendy i jaka przyszłość czeka gospodarstwa EKO? Pomimo wieloletnich wzrostów żywność ekologiczna w Polsce to nadal zaledwie około 0,5 % rynku całej żywności. Perspektywy wzrostu tego rynku są olbrzymie, gdyż w większości krajów Unii Europejskiej udział ten wynosi od kilku do kilkunastu procent…
[x]
BIOPLANET 0,00% 33,00 2026-05-29 14:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.