Nie domyślacie się dlaczego Murapol wszedł na giełdę w czasie hossy deweloperskiej? Naprawdę?? Rzucili akcje po dobrej - dla nich - cenie, potem je skupią gdy to walnie za połowę albo mniej. To nie jest mała spółka w fazie rozwoju. Oni wiedzą co za chwilę będzie. Lepiej wstrzymajcie się z zakupem mieszkań, szczególnie w kredycie... Żeby się nie okazało, że będziecie musieli oddać bankowi ok 2 x wartość mieszkania z dnia zakupu, które za rok będziecie warte 60-70% ówczesnej ceny. Powodzenia
Przez takich jak ty to wielu obudzi się z ręką w nocniku Bez mieszkania i perspektyw na nie Sztuczna nagonka Straszenie apokalipsa A ci którzy kupili 5 lat temu mieszkanie wygrali życie Za następne 5 lat będzie to samo Żal czemu ja nie kupiłem wtedy Takie życie Mniej Tv a więcej zastanowienia się nad zyciem
Między innymi w Hiszpanii też tak myśleli... https://www.onet.pl/informacje/adam-bialas/brakuje-chetnych-na-zakup-blisko-pol-miliona-nowych-mieszkan-w-hiszpanii/jvq8fgb,30bc1058 Łudzisz, się, że tak będzie zawsze, bo wcześniej nie było tąpnięcia. Zarządzający Murapolem dobrze o tym wiedzą, i lepszego momentu nie będzie na wejście i pozyskanie kasy od ulicy na trudne czasy...
W Niemczech tak jest Brakuje chętnych do kupna ale nie schodzą z ceny Bo koszt wytworzenia był tak duży Ceny mieszkań nie spadną Bo koszty wytworzenia wzrosły Ja kawalerkę rok temu remontowałem za 27 tysięcy W tym roku za 40 I co mam komuś ją sprzedać i mieć plecy Mieszkanie to produkt 1 potrzeby Nie zjesz nie ubierzesz się nie pojedziesz na wakacje ale ratę kredytu zapłacisz
O jakiej kolego ty ulicy piszesz? Ulica dostala akcji po pare procent i podejrzewam ze juz sprzedala bo glownie brala na kredyt. Tu beda dywidendy i to wysokie. Po co ci wzrosty?
Ja spokojnie czekam na dywidendę a najtrudniejsze ale i najbardziej korzystne finansowo jest kupowanie gdy przysłowiowo pociąg stoi na peronie. Tak obecnie jest. Po uchwaleniu dywidendy i przy tak małej ilości "wolnych" akcji w obrocie, nikt wzrostów tutaj nie zatrzyma. Przy dywidendzie na poziomie ok. 13% to w ubiegłym roku tylko ok 10 spółek płaciło wyższą dywidendę.
Dnia 2024-01-11 o godz. 10:12 ~T-800 napisał(a): > Ja spokojnie czekam na dywidendę a najtrudniejsze ale i najbardziej korzystne finansowo jest kupowanie gdy przysłowiowo pociąg stoi na peronie. > Tak obecnie jest. > Po uchwaleniu dywidendy i przy tak małej ilości "wolnych" akcji w obrocie, nikt wzrostów tutaj nie zatrzyma. > Przy dywidendzie na poziomie ok. 13% to w ubiegłym roku tylko ok 10 spółek płaciło wyższą dywidendę. >
A po dywidendzie zjazd poniżej 30 i co Ci z tych 4 zł, które może dostaniesz?
Dnia 2024-01-11 o godz. 10:12 ~T-800 napisał(a): > Ja spokojnie czekam na dywidendę a najtrudniejsze ale i najbardziej korzystne finansowo jest kupowanie gdy przysłowiowo pociąg stoi na peronie. > Tak obecnie jest. > Po uchwaleniu dywidendy i przy tak małej ilości "wolnych" akcji w obrocie, nikt wzrostów tutaj nie zatrzyma. > Przy dywidendzie na poziomie ok. 13% to w ubiegłym roku tylko ok 10 spółek płaciło wyższą dywidendę. >
A po dywidendzie zjazd poniżej 30 i co Ci z tych 4 zł, które może dostaniesz?
Zawsze jak spółka wchodzi na giełde to albo po to by sprzedać trochę akcji po dobrej dla nich cenie albo jak potrzebują kasy na rozwój jedno drugiego nie wyklucza. Spółki niechętnie wchodzą w czasie gdy akcje są przecenione. Takie są reguły ale to nie znaczy że spółka nie może jeszcze rosnąć bo może. Ale większe szanse są na to że jesteśmy blisko szczytu i przed jakimiś spadkami ale kiedy to nastąpi nie wiadomo
Przypominam, zgodnie z obyczajem i ceremoniałem na szambie, dzionek rozpoczynamy zawsze od ostrego dania sobie w s>>>, na czczo i bez znieczulenia ,co już widać słychać i czuć.