Są spółki z jeszcze mniejszymi obrotami w systemie notowań ciągłych. Tutaj zauważyłem przeszli jakiś czas temu na dwa fixingi po czym jakieś dwa miesiące temu powrócili do systemu notowań ciągłych, a od dzisiaj znowu powrócili na dwa fixingi. Jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o wydy-manie akcjonariuszy mniejszościowych. Trzeba zacząć się interesować, zadzwonić tu i tam, wysłać e-maile, skontaktować z odpowiednimi organami. Jeśli jesteście mniejszościowymi to zadajcie sobie nieco trudu bo inaczej was zrobią bez mydła.
Widać powoli coś zaczyna się dziać Widać, że raporty ostatnie dają dużo do myślenia tu cierpliwość zostanie wynagrodona też tak samo było na Bipromecie,Alumetalu.Moje zdanie cena wezwania będzie teraz w okolicach 71-73zł za akcję ktoś tu po cichu chcę zdjąć firmę z giełdy.Proszę też nie sugerować się ceną jaką podałem ponieważ są to moje prywatne wyliczenia.Powiem szczerze, że posiadam pakiecik i też czekam bo są tu więksi co pertraktują cenę. Chociaż pierwsze wezwanie może się nie powieść.
Bewi obraziło się na NN TFI, które nie wzięło udziału w wezwaniu ponizej wartosci ksiegowej i teraz próbują odstraszyć małych do spółki. widać, ze nie chca zaproponować godziwej ceny. czekaja, az nn tfi zmieknie, ale nie sadze, by to nastalo, az tak duzo tych akcji tfi nie ma, moga trzymac do czasu wezwania z normalna cena, a nie ponizej wartosci ksiegowej.
Jest jeszcze jedno takie Ale komunikat z 28.09.2023 jeśli dojdzie do skutku to tutaj wycena ponad 240zł i realna gotówka aby nikt nie mocił zrobią wezwanie bo mają dużo do ugrania. WIĘC cena pierwszego wejrzenia okolice 73zł
Akumulacja trwa. 12.5% w posiadaniu akcjonariuszy mniejszościowych czyli mniej więcej tyle ile posiada OFE NN. To razem daje 25% jeśli papier będzie w silnych rękach to tak łatwo im nie pójdzie wyłudzenie akcji.
Poza tym akcjonariuszami są także OFE Vienna i TFI Santander.
Obrzydliwym jest że spółka idzie na giełdę, pozyskuje kapitał, rozwija działalność, a następnie szantażuje akcjonariuszy mniejszościowych i próbuje się wykupić za bezcen. To BEVI to podejrzany gracz. Warto byłoby się temu przyjrzeć z bliska.
Pozdrawiam
Liczę na to, że od 1 kwietnia. Po pierwszym kwartale. Tak to się zazwyczaj chyba odbywa. Ważne że wyniki będą normalnie publikowane. Łatwiej będzie można ich porównywać do innych spółek. Za coś dostali "bana" na "fixy". Spełnią warunki i będzie "hepi".
Zapomniałem jeszcze o jednym. Cena akcji do zysku na jedną akcję. Podana jest za 6 kw. przez co nie wygląda ten wskaźnik przeciętnie. Policzcie sobie za 4 ostatnie kw. Już inaczej ten miernik wygląda.
Tu notowania cały czas idą i ktoś zbiera wszystko co można z określonych poziomów.To ułatwia im strowanie kursem ale to powoli się kończy bo kto ma fundusze dokupuję ponieważ lepiej posiedzieć dłużej a mieć pewny zysk.
Były zrzutki po kilka akcji na zaniżenie, a później zebranie od tych co wystawili. Tak cały czas od kilku dni jak tą Spółkę obserwuję. Są jeszcze tacy co oddają.