• Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Janek [51.195.41.*]
    Dlaczego tu taka mizeryja ? Poniżej wartości księgowej ? tylko nie piszcie że to przez tego cym bała od rekomendacji
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Perspektywy [146.70.108.*]

Ja jeszcze się Wierzyciel i IBC zainteresowałem jakiś ruch ostatnio się tam pojawił
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Wiarus [46.227.241.*]
    Jest Wielki Sypacz (WS) ktory ma kilkaset tys. akcji. Kupowanie po 200 akcji nic nie zmieni tylko go rozzuchwala. Zmienić trend może tylko duża kasa(kilkanaście mln). Wyniki i rekomendacje nie mają żadnego znaczenia, będzie sypał i już. Myslę ,że jeszcze przed Dyngusem kupię sobie troszkę po 4 zł. Na razie ratunku nie widać.
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~jaro [51.195.41.*]
    ja bym się nie przejmował tą chwilową wyceną. bardziej traktuje to jako okazję inwestycyjną. przyrody się nie oszuka, w tej branży wzrost zamówień jest nieuchronny. jedyne co powstrzymuje przed zakupem to pazerność i chęć kupna taniej. A ten WS i te rekomendacje wg mnie to celowa zagrywka żeby ktoś duży mógł taniej kupić.
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Król_Ptyś [195.136.139.*]
    Spółka mega tanio wyceniana jak ktoś ma wolny grosz to kupować.
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Jur [37.128.7.*]
    Nie ma żadnego mitycznego sypacza - tutaj ogólnie jest mało akcji w obrocie . Popyt na razie jest bardzo bardzo słaby mimo atrakcyjnej ceny więc pewnie za chwilę któryś z właścicieli coś tam dokupi i z powrotem wróci w okolice 8 zł .
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Grosik [94.254.152.*]
    Popyt jest tylko każdy chce kupić taniej, a nie ma kto już oddawać.Sam już dopakowałem tyle towaru, że mam więcej niż fundy co są na pokladzie.
    Jesli ktos myślał, że nie ma WS to teraz jest dowód.Wszyscy chetni mogą się teraz obkupić po korek. To jest taka ilość jakby wystawić na <S> milion akcji na chodliwych społkach np. Dino.
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Król_Ptyś [195.136.136.*]
    ile tego mogę jeszcze kupić??? 30% portfela wypchana Relpolem.
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Oko [5.173.222.*]
    Wiarus - za ty jesteś Wielki Kłamca. Ktokolwiek miałby kilkaset tysięcy akcji musiałby się ujawnić w akcjonariacie i każdą zmianę posiadania akcji - czy sprzedaż czy kupno niezwłocznie raportować. Takim jak ty powinien być odbierany dostęp do internetu dożywotnio.
    4 zł coraz bliżej i nic tego nie zmieni. Jutro dramatyczna obrona 6 zł, ale w tym tygodniu piątka z przodu się pojawi. Dla tej firmy już nie ma ratunku.
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Grosik [5.173.71.*]
    6,16-6,18 zł to jest minimum jak dla mnie.
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~medrec [79.184.237.*]
    Dnia 2024-02-26 o godz. 17:11 ~Wiarus napisał(a):
    > 4 zł coraz bliżej i nic tego nie zmieni. Jutro dramatyczna obrona 6 zł, ale w tym tygodniu piątka z przodu się pojawi. Dla tej firmy już nie ma ratunku.

jeśli ujmują swoją działalność takim jednym zdaniem, to faktycznie nie ma ratunku przed spadkiem na 4 zł

"W dniu 19.12.2023 r. w raporcie bieżącym nr 9/2023 Spółka poinformowała, że z uwagi na dużą złożoność końcowej czynności jednego z elementów projektu po jego odbiorze fabrycznym, którego składnikiem jest linia montażowa, w szczególności skomplikowana procedura pakowania oraz dostawy i ponownego jej montażu na miejscu użytkowania, podjęła decyzję o wydłużeniu terminu realizacji projektu do 31.03.2024 roku i z takim wnioskiem wystąpiła do NCBiR."

może ktoś z forumowiczów podejmie się próby interpretacji tego zdania?
    Polityka informacyjna tej firmy to zero lub minus jeden.Od lat nie czytałem tu pozytywnej wiadomosci, no chyba, że cos przeoczyłem.Natomiast złych wieści mnóstwo, a moze to właśnie o to chodzi. W takim np. Zrembie jak dostana zlecenie na wykonanie jednego kontenera to trąbią o tym na cały swiat. Może trzeba tego goscia ze Zrembu podkupic?
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Trik [77.222.236.*]
    Dwie dobre informacje i minus 4%. spółka dopisze do wyniku rocznego 17 gr na akcję, a kurs dzisiaj minus 28 gr.
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Król_Ptyś [195.136.136.*]
    Dla mnie wystarczy wejść na ich stronę i poszperać trochę w necie. I wiem, że dzieje się dobrze. Daj jeszcze chwilę, a skoro mówisz o 4 zł za akcje, to dobrze wezmę kredyt i dokupię.
    Za 4 zł to byłoby jak za darmo. Już jest bardzo tanio. O ile wzrośnie WK po rozliczeniu projektu, który kończą 31.03 ? Koniunktura prędzej czy później wróci. Dywidenda też. Dla mnie cena 6,5 to już okazja.
    Nie wiem skąd tu biorą sie jeszcze optymiści. Czy nikt nie zastanowił się nad tym dlaczego tu nie ma żadnego dużego inwestora, dlaczego nawet spekuła się Relpolem nie interesuje.Dlaczego ta spółka jest taka trefna? Każde kupno akci dzisiaj to zamrożenie kapitału na kilka lat i w końcu sprzedaż ze stratą
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Joker [37.47.151.*]
    To po co tu siedzisz?
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Król_Ptyś [195.136.138.*]
    Bo on czeka na 4 zł, albo nagania na to żeby wywalać akcje czyt. (troszczy się o nasz kapitał), które jak widać ktoś zbiera. Maszyn za 4,8mln euro netto nie kupuje się po to żeby sobie stały? ....po latach marazmu w Relku coś naprawdę zaczyna się dziać i idzie na lepsze to widać!!!Moim zdaniem rok 2025 będzie przełomowy.
    Przestancie twierdzic że ktoś to zbiera, bo jest dokładnie odwrotnie. Spróbujcie teraz podbić kurs na 7 zł to zobaczycie ile akcji pojawi sie na <S>. mysle , że kilkadziesiąt tys."Zaczyna się dobrze dziac na Relku" ,matko i córko z której strony? Pisze tak , bo sam wdoopiłem na Relku jak na żadnej innej spółce.
    Branża, perspektywy i niska wycena. A do tego przyjazny ff. Prędzej czy później wjedzie tutaj fundusz i będzie rajd na 10.
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Król_Ptyś [195.136.138.*]
    Jak jesteś tu tylko spekulacyjnie to zrób pkc i daj sobie spokój odrobisz sobie stratę na innej spółce.
    Poczytaj sobie o cyklach może umysł Ci się rozjaśni. Ja zdecydowanie mam czas i zostaje tu na wiele lat. Pozdrawiam
    https://seekingalpha.com/article/4513680-conjunction-and-disruption-technology-war-and-asset-prices-part-2
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~Czesio [5.173.5.*]
    2028 to najbliższy horyzont czasowy
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~ktk [46.205.141.*]
    Sprawa wygląda tak. Odebrano u producenta linię produkcyjną. Następnie trzeba ją zdemontować, przewieźć do zakładu, ponownie zmontować i uruchomić. Widać, że nie jest to proces ani łatwy ani szybki.
    Powód,enia inwestorzy I spekulanci.
  • Re: Ktoś mnie oświeci ? Autor: ~medrec [79.184.237.*]
    Dnia 2024-02-27 o godz. 19:45 ~ktk napisał(a):
    > Sprawa wygląda tak. Odebrano u producenta linię produkcyjną. Następnie trzeba ją zdemontować, przewieźć do zakładu, ponownie zmontować i uruchomić. Widać, że nie jest to proces ani łatwy ani szybki.
    > Powód,enia inwestorzy I spekulanci.

jeśli faktycznie sprawa tak wygląda, to raczej nie należy się martwić o pozytywne zakończenie projektu.
[x]
RELPOL 0,38% 5,30 2025-09-19 12:54:02
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.