Moje przemyślenia: Pan Raubo to stary wyjadacz, niczego Wam nie odda ze stratą !!! A kupował wagonami w okolicy 4,0. Oddał papier na przechowanie zaufanym "słupom" i zszedł z funkcji aby papier odebrać ulicy, bez konieczności informowania. Fojt jest tylko zakładnikiem tego układu i musiał kupić jak najtaniej bo nie miał tyle kasy, na taką ilość papieru, a akcje w jego rękach będą zawsze pod kontrolą i jak trzeba to je potem odsprzeda komu trzeba poza rynkiem. Spółka ma ulgę podatkową w wysokości prawie obecnej kapitalizacji, więc to jest kuriozum, jeśli chodzi o wycenę plus do tego super fundamenty. Mnie osobiście ciekawi kto będzie nowym Prezesem. Oni już wiedzą, my nie. Piłkarski poker trwa !!!!
Przymusowego nie zrobią, bo za duży FF do ogarnięcia, ale zwykłe po np. 2,6 i owszem. Mają zyski, więc mogą zbierać. Inna sprawa jaka będzie odpowiedź rynku na takie wezwanie.
Kolejnych kilka sesji wyjaśni, czy miałem rację, ale dzisiaj bardzo mi to pasowało. Do tego obstawiam, że zorganizowana grupa trolli mogła paradoksalnie działać na zlecenie insiderów, którzy mimo szkalujących wpisów dotyczących ich oraz spółki w ogóle nie interweniowali, tak jakby kurs 2,2 był im na rękę, aby teraz zbierać papier za uwolnione kilka milionów. Poza tym trudno uzasadnić transakcję poza rynkiem po kursie rażąco zaniżonym w stosunku do średniej rynkowej. Tak to widzę !!!
Złamałem po raz kolejny żelazną zasadę i w ostatnim czasie ktoś miły dokupił mi na rachunek kolejne kilkadziesiąt tys sztuk tego zacnego walorku. Trzymamy kciuki za rok 2024 i oby spełnił się ten scenariusz.