• Efekt stycznia Autor: ~Miodek [91.198.89.*]
    Efekt stycznia występuje zwykle na małych spolkach. Tu jest duża szasa na rajd.
  • Re: Efekt stycznia Autor: ~Nx [83.26.104.*]
    Bez konkretnego infa kręcimy się bez kierunku, TYLKO info da katalizator do wzrostów niestety.

Pozdrawiam
    Akcje mam od 4 lat
  • Re: Efekt stycznia Autor: ~SL [89.64.15.*]
    marzec 2023 38 groni, grudzień 2023 55 groni czyli to jest 35 % w 10 miesięcy pazerne leszcze !!! Czekać cierpliwie i grzać kuprami złote strusie jaja. Niech tylko do końca 2024 urosną do 80 groni to też będzie piękny wynik. Wam zawsze mało, bo chcecie tylko skakać jak koniki polne. Ilu dzisiaj powiesili na hakach na Pure, co to myślą że tam będzie 100 jak ci co kupowali Bumecha po 30 z nadzieją na 200. Polman to spółka dla cierpliwych koneserów !!! Zapamiętać to sobie. Jak Zarząd nie skupi pakietu 1 mln po 80 groni to co zrobi ? Ma dwa wyjścia: wydłuży termin albo podniesie cenę skupu do np. 1,0 do końca 2025. Oczywiście dla Was 100 % w dwa lata to mało.
  • Re: Efekt stycznia Autor: ~Serek [5.173.60.*]
    W styczniu rok temu było koło 55 groszy, czyli na przykład porównując te okresy stoimy w miejscu. Sto procent w dwa lata to dobry ale nie jest jakiś rewelacyjny wynik. Moim zdaniem będzie mocarne info to urośnie o wiele szybciej.
  • Re: Efekt stycznia Autor: ~Japan7 [83.8.228.*]
    Mam polmanka od roku i cierpliwie czekam co nie przeszkodziło mi w zarobieniu ponad 100% w cztery dni na pure. Takie skoki bywają bardzo pozytywne ale faktycznie często można zawisnąć. Liczę tu na jakieś większe pozytywne info.
    Brawo Ty, ja sobie dyskretnie dobieram RDG na korekcie, bo tam widze mega potencjał, spolka jest we wszystkich trendach wzrostowych a CEO jest w gronie kandydatów do Nobla z medycyny
  • Re: Efekt stycznia Autor: ~Xxx [93.105.177.*]
    Brak kontynuacji skupu akcji może pozytywnie zaskoczyć i oznaczać ze spółka reinwestuje środki w spółce lub rozwaza wypłatę z nich dywidendy.Samo ogłoszenie skupu oznacza prognostyk kondycji w przyszłych latach.
    Sugerowało by to ze cena skupu akcji bedzie podniesiona bo w tym momencie są ważniejsze inne priorytety .
    Zapowiada sie ciekawie + 40 % do wyjecia proponowano czy stawka bedzie podbita pewnie przyjdzie poczekac .
    1,20 zł hmmmm.
    Trafna ocena potencjału
    Wygląda na to ze dywidenda jak i podniesienie ceny skupu akcji do 1.20 jak najbardziej relne brawo dla spółki.
    To są umowy wyłącznie bez kpo przed spółka otwierają sie duze mozliwosci i bardzo dynamiczny wzrost.
    Polman to jeden z mocniejszych papierów na gpw podparty i zabezpieczony umowami w mojej ocenie.

• Re: Efekt stycznia Autor: ~Nx [83.26.102.*]
    Witam wszystkich

Nasz wysoki merytoryczny poziom zostanie od jutra zachwiany po przez kolarzy i naganiaczy więc mam nadzieję ze każdy z nas tutaj obecnych od lat zaangażuje się w utrzymywanie wysokiej kultury.

A wracając do naszego polmana.

Tak jak pisałem INFO dało sygnał

30 baniek na 5 lat daje raptem 6,5 mln rocznie - uważam, że nie dużo i tutaj nie ma jakiejś euforii z mojej strony, bardziej pochylam się nad okresem 5 lat to już dużo, zabezpiecza w jakiś sposób firmę, oby to było dobrze skonstruowane, żeby spółka nie popłynęła.

Nadal potrzeba konkretów z innego zagranicznego rynku, rozszerzenie działalności, bo polska jest w cenie akcji spółki

Technicznie jesteśmy na oporze, cieszy mnie że nie było zjazdu do bazy, co sugeruje jutro wyłamanie oporu w przedziale oscylującym około 70 gr.

Czy to da trend wzrostowy, nie wiem, za dużo podbitek spekulacyjnych tu widziałem, co sądzi szanowne grono?
  • Re: Efekt stycznia Autor: ~SedziaLaguna [5.173.112.*]
    Zachować umiar, spokój i rozsądek. Spółka jest wyjątkowa, bo działa od lat jako specjalistyczna w odpowiednim i stabilnym segmencie rynku. Ma bogate referencje, rozwija działalność na rynku niemieckim. Ma niski FF. bardzo sensowny Zarząd, więc życzyłbym Rafako aby miała podobny model biznesowy, a tym bardziej Będzinowi !!! Przyszłość kursu zależy od tego kto zaparkuje tutaj. Dla spółki życzę aby docelowo przeszła na GPW i do S80, wtedy będziemy rozmawiać o zupełnie innym kursie, ale to melodia przyszłości. Dzisiejsze Espi to kolejny przyczynek do ogłoszenia strategii dywidendowej i gdyby się to okazało na poziomie np 3 groszy to byłaby to sensowna kotwica inwestycyjna. A jak ktoś będzie chciał tu zrobić drugiego Columbusa albo Innogene to zrobi, a czy zrobi to się dopiero okaże. Pozdrawiam długoterminowy Akcjonariat.
    Wszystko zależy od największego udziałowca i kierunek jaki nakreśli z rynkiem.A reszta wyjdzie sama w czasie.
  • Re: Efekt stycznia Autor: ~Japan7 [83.8.242.*]
    Również uważam że to info daje stabilizację na długi czas a nie wiadomo jakie dodatkowe pojedyncze kontrakty wpadną i to daje pole do wzrostów ale jeszcze raczej nie w złotych. Jeśli doprowadzą Niemcy lub Libię to będzie iskra do wybuchu. Nie wiem jakiego ale w złotych. Cierpliwości życzę wszystkim a ona da nagrodę właściwą.
[x]
POLMAN 2,50% 0,41 2026-05-28 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.