z całym szacunkiem ale obroty dzienne ponad 100tys szt były miesiąc temu ... o jakim ssaniu opowiadacie przy mizernych dziennych obrotach? wskaźniki takie jakie są to są już od x czasu tu nie ruszy od wskaźników. Będą na widoku kontrakty (może w związku z KPO) to walor ruszy ... na razie to sobie plumka
Bo tu pod KPO grają. Skupują po cichu i powoli. KPO już jest pewne, ruszy przemysł a to pociągnie Spółkę o poziom wyżej. Już zarabia miliony przy bardzo słabym rynku... Teraz się otwiera. "Kupuj gdy coś ma nadejść a nie gdy to już jest". Wspomisz moje słowa w przyszłym roku. Dziwię się ze ktoś oddaje przy takiej cenie. Ja za 5zł nie oddam nawet bo inwestuje w przyszłość. Spółka ma szanse na znacznie więcej moim zdaniem.
Dnia 2023-12-28 o godz. 19:48 ~Qbq napisał(a): > z całym szacunkiem ale obroty dzienne ponad 100tys szt były miesiąc temu ... > o jakim ssaniu opowiadacie przy mizernych dziennych obrotach? > wskaźniki takie jakie są to są już od x czasu > tu nie ruszy od wskaźników. > Będą na widoku kontrakty (może w związku z KPO) to walor ruszy ... na razie to sobie plumka
na tej spółce nie ma miejsca dla niecierpliwych. Są takie gdzie czas goni, a są takie, które dają duuużo czasu na akumulację. Taki jest Izostal. Ja jestem tu ponad 4 lata, a są tutaj na forum i tacy, co są dłuzej. Każdy bawi się po swojemu i nie widzę, żeby ci "starzy" (którzy już mieli kilka okazji sprzedać z fajnym zyskiem) narzekali. Zbierając przez tyle lat zawsze można pobawić się na szczytach, potem znów odkupić niżej - jest kasa i jest tyle samo, albo i więcej akcji w portfelu, a do tego jeszcze dywidenda wpada.
Spólka ma dobre wskaźniki, dywidenda jest. A jeżeli komuś nie pasuje - jest mnóstwo alternatyw.
Domniemam że sprzedałeś na takim śmiesznym poziomie. Każdy robi co chce. Spółka zarobiła w 2022r ponad 30 mln. Tylko za 3 kwartały tego roku 18mln odliczając amortyzację która wirtualnie robi koszty. Wycena giełdowa 88mln. Wystarczy że fundusz się zainteresuje to mamy 10zł w kilka chwil. Jak to zrobić? Spółka musi więcej wypłacać dywidendy, na którą ja stać. Przez KPO przychody powinny się zwiększyć znacząco więc cierpliwość popłaci.
Była zmiana kodu na 2.7..., potem obwieszczono tu kod 2.8... i nowe ataki na wyższe ceny A dziś mamy zmianę kodu 2.5... Dlaczego tak ... skoro miało być tak dobrze? No chyba, że dobrze ma być w granicach 2030, ale to jeszcze 6 lat ;)