Wchodzimy na pierwszy psychologiczny opór, tu osoby zbierające po 3.1-3.2 mają 20% zysku i zaczną przekazywać goniącym optymizatorom pierwszą transzę. Sądząc po tym jak sprawnie idzie up sam zostawię tu niewielką część spekulacyjnego pakietu, reszta zagra o coś ekstra.
Pakiet spekulacyjny tak jak pisałem 15k skupione w przedziale 3.1-3.2. Planowane poziomy oddawania: 30% 3,75 - 3.85 50% 3.95 - 4.1 20% ~4.4 W wypadku wybicia wsparć dołem możliwe wcześniejsze zamknięcie całej pozycji, tych już zdradzać publicznie nie będę.
Widzę po łapkach, że te wpisy niektórych irytują, ale dokładnie pisałem kiedy i dlaczego zbieram (i to w trakcie poziomów, nie po), dlaczego po zakończeniu ruchu podatkowego spodziewam się mocnego ruchu w górę i dlaczego na którymś z oporów spodziewam że się skończy i rozpocznie opadanie. Pisze głównie po to by samemu zachować dyscyplinę własnej strategii, ewentualnie z perspektywy czasu analizować jakie błędy mogłem popełnić. Z całego serca życzę Wam i sobie by opory wybiło, forek podzielił się nowymi informacjami, kacyki ujawniły się w akcjonariacie i wszystko było super, tyle że w to nie wierzę więc pod to nie gram. W takim scenariuszu dalej zarobię kilkanaście tysięcy na względnie bezpiecznej spekulacji, dalej mój długoterminowy pakiet będzie rósł, a Wy będziecie mogli cieszyć się rosnącą wartością perełki i mnie nazywać trollem, to naprawdę najlepszy scenariusz i nie będę żałować że cokolwiek sprzedałem za wcześnie, inne spółki do spekulacji znajdą się zawsze ;)
misiu drogi ,między nami jest istotna różnica ,ja tutaj spokojnie doczekam 30 zł ,ty zadowolisz się ochłapami , mój stan posiadania zwiększył się ponad założony stan o 38% ,ja mam czas i to jest mój fundusz emerytalny ,spekulacyjnie 1-4 kółeczka ,tylko na konkretnym zysku , sprawdziłeś misiu PURE ? w 6 sesji 140% /kółeczka/ to na nowy rok ,alku miłej końcówki tygodnia życzę
jeżeli umiesz trafnie wytypować spekulacyjne ruchy spółeczek, tak by na koniec roku miec zysk, to jak najbardziej, masz moje błogosławieństwo nawet wypada
skoro spółka z branży z zyskiem 10gr na akcje za ostatnie DWA LATA mogła się spekulacyjnie wybić do kapitalizacji ok MILIARDA PLN to czemu my mamy być gorsi i chociaż ze 300 baniek KAPITALIZACJI nie zrobić