• po callu wynikowym Autor: ~maniek [84.10.9.*]
    Chcialem tu wrzucic podsumowanie po callu z Zarzadem THG jeszcze przed swietami, ale czas nie pozwolil.
    Przytocze pewne fakty, watki, ktore padly w tym odpowiedzi na pytania.
    1. Miesieczne koszty finansowania to 50-100k pln w zaleznosci od miesiaca
    2. Firma jest po redukcjach zatrudnienia, wg. Zarzadu mieli rok temu okolo 500osob w szczycie, teraz maja 300.
    3. Firma stracila okolo 30% klientow, padly liczby, ale nie pamietam, wychodzilo 30%.
    4. Prezes raczej wezmie udzial w emisji, nie ma kontaktu z drugim najwiekszym akcjonariuszem.
    5. Jest to emisja w celu poprawny plynnosci, w zadnym wypadku ratunkowa
    6. Sa w trakcie pozyskiwania klientow, widza odbicie na rynku
    7. Efekty kosztowe bedzie widac od IV Q 2023, pierwsze efekty bylo widac juz w III Q.
    8. Mieli dwa fatalne miesiace wakacyjne, gdzie tracili po ok. 2mln zl miesiecznie
    9. Firma dostarcza ludzi dla swojego byłego Startupu, który sprzedała, a który pozyskał duży kontrakt (nie pamietam nazwy).
    Cały call miał taką jakąś negatywna energie, ale to już moja opinia, nastroje byly raczej takie se.
  • Re: po callu wynikowym Autor: ~moc [172.226.64.*]
    ja też widziałem na żywo call - generalnie podobne wrażenie - entuzjazmu nie było widać zbytniego - w sumie to trudno się dziwić - plany i nastawienie oraz rozmach Strzeleckiego jakiś czas temu okazał się sporym błędem . Kuper też jak zatrudniał się w spółce to miał głowę w chmurach . 
    Zastanawia mnie jedynie fakt w jaki sposób startupy zostały sprzedane wydzielone ze spółki - pokazany był wykres struktury udziałowców z którego wynika chyba ze udziały w nich objęli właśnie panowie Strzelecki, Kuper , Pool . Czy to nie dziwne - może złe myślę ale to zakrawa mi trochę na wyprowadzenie aktywów ze spółki za symboliczne kwoty ( a może i za darmo) . Zaznaczam ze na razie nikogo nie oskarżam - jedynie głośno myślę - i całkiem możliwe ze mogę być w błędzie .

• Re: po callu wynikowym Autor: ~Budanow [5.184.195.*]
    Nie ma tu drugiego dna, inwestowali członkowie zarządu startupów, którzy wierzyli w sukces. Pool zainwestował w Labsy, bo to jego działka. I tak w razie sprzedaży dyskonto mają zwrócić. Była o tym mowa na callu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [155.94.250.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
TENDERHUT 0,62% 6,48 2025-09-19 14:15:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.