• Z Portalu "X" Autor: ~pl [78.30.103.*]
    Twit "X" "Michała Króla" (Dziennikarza od gier...) z 22grudnia 2023r

"Zbierania danych o sprzedaży polskich gier w 2023 roku ciąg dalszy (w nawiasie data premiery):
    1 mln - Lords of The Fallen (13.10)
    670K - Contraband Police (8.03)
    170K - House Flipper 2 (14.12)
    137K - Forever Skies (22.06 EA)
    125K - Thief Simulator 2 (4.10)
    70K - Fort Solis (22.08)
    60K - Occupy Mars: The Game (10.05 EA)

- The Invincible były tylko szacunki
    - RoboCop: Rogue City była tylko "liczba graczy"

Twit "X" z odpowiedzią "Jakuba Wolffa" 23 grudnia 2023r

"Chciałbym odpisać że Hotel renovator miejsce 5 ale niestety nie mogę ;) takie tam obostrzenia"
  • Re: Z Portalu "X" Autor: ~Aha [31.0.89.*]
    Czyli po tym jak uwalili jeden projekt to robią chciałbym ale nie mogę. Nie no szefo nie kłamie co wy
  • Re: Z Portalu "X" Autor: ~Hm [31.0.92.*]
    A ziomeczek Wolfik napisał już czemu uwalili mikestone? Czy to nie pasuje do narracji sukcesu?!wyszło kto skiepscil to wszystko? Xx
  • Re: Z Portalu "X" Autor: ~janek [193.105.83.*]
    A Cyberpunka nie ma w zestawieniu? Tak słabo się sprzedał? Czy ranking wadliwy?
  • Re: Z Portalu "X" Autor: ~pl [78.30.97.*]
    "Ranking" jest "tłem" ... "obrazem" jest miejsce 5...

Co oznacza że do 23 grudnia sprzedali

Powyżej 125 tysięcy kopi
    I poniżej 137 tysięcy kopi

Jak na 1 grę studia które zaczyna od 0 po 9 miesiącach po premierze ponad 125 tys kopi sprzedanej gry jak dla mnie i w mojej opinii to dobre liczby ...

Ile jest spółek na gpw i NC produkujących gry 40? 50?

Porównaj sobie jak na tle innych spółek z poza "wielkiej 5 " wygląda THD ....
  • Re: Z Portalu "X" Autor: ~Tak [31.0.89.*]
    A jakieś źródło? Bo na razie to nie ma żadnego.
  • Re: Z Portalu "X" Autor: ~dragonball [178.213.125.*]
    wszystko na tacy chciałby mieć podane. Znajdź sobie. Ja znalazłem, źródło legitne.
  • Re: Z Portalu "X" Autor: ~Smoczekule [31.0.90.*]
    Ale coś więcej niż twit który mówi wiem ale nie powiem? Lol, prezio dla dupska z jedną umowa i zaraz mu druga wypowiedza
    to sprzedaj akcje jak się boisz
  • Re: Z Portalu "X" Autor: ~Smoczekule [31.0.75.*]
    Ale no mow
  • Re: Z Portalu "X" Autor: ~Kostuch [88.156.210.*]
    Wejdź sobie na portal X daj do obserwowanych prezesa The Dust i zobaczy jego odpowiedzi, wtedy pokaże ci się wątek z dialogu o sprzedaży
    to przerasta go intelektualnie
  • Re: Z Portalu "X" Autor: ~Kostuch [88.156.210.*]
    Nie sądzę żeby tak było, Hotel się bardzo dobrze sprzedaje co da bardzo dobry zysk wydawcy a szczególnie po wydaniu na konsole. Airport jest robiony na unreal engine 5 co powoduję że największą bolączką Hotela czyli w skrócie grafika już nie będzie przysłowiową kulą u nogi, przez co sprzedaż na pewno będzie znacznie większa. Wydawca musiałby na głowę upaść aby zerwać umowę, no chyba że są to celowe działania The Dust..., ale to już była by ostra jazda po bandzie tj. ciągniemy projekt sami do końca i czerpiemy z niego cały zysk, tylko pytanie skąd kasa na dokończenie projektu, tj. czy zysk z Hotela pozwolił by na dokończenie projektu Airport.
  • Re: Z Portalu "X" Autor: ~Bajki [83.24.230.*]
    Takie bajki to... Równie dobrze mogą nie mieć nic i im wykopali mikestone xd
[x]
THEDUST -9,09% 0,80 2026-05-14 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.