• Premiery 2024 Autor: ~Inwestor [46.205.211.*]
    W 2024 możemy spodziewać się wielu istotnych premier:
    - Front Mission 2 remake na pozostałe platformy + wersja pudełkowa
    - Front mission 3 remake na Nintendo Switch
    - House of the dead 2 remake na Nintendo Switch
    - Night slashers remake
    - port Thief 2 na Nintendo Switch

Dodatkowo dochodzi duże prawdopodobieństwo kolejnej konsoli od Nintendo, która ma być następcą Switcha. Przy dobrych relacjach FOR z Nintendo obstawiam, że ich gry mają szansę być jednymi z pierwszych na tej konsoli, co zapewni spory boost do sprzedaży. Biorąc pod uwagę potencjał wynikowy jaki niesie 2024 rok bardzo mnie dziwi co się dzieje z kursem spółki, ale mogę na tym tylko skorzystać :)
  • Re: Premiery 2024 Autor: ~Pocker [188.47.123.*]
    Odejmij od swoich oczekiwań 70% i uzyskasz realny efekt firmy.
  • Re: Premiery 2024 Autor: ~Inwestor [46.205.211.*]
    Wystarczy, że wydarzą się 2/3 ze wskazanych 5 premier, żeby powtórzyć wyniki z tego roku. Nie wspominałem też nic o premierze Panzer Dragoon Zwei, bo od dawna nic o niej nie słychać, ale może się wydarzyć. Dodam jeszcze, że wynik w tym roku jest sztucznie zaniżony przez odpis wynikający z FER (brak wpływu cashowego) - gdyby nie to to zysk w Q3 byłby wyższy o około 1,5mln. O wyniki w Q4 też jestem spokojny ze względu na premierę FM2. Korygując zysk z Q3 o 1,5 mln i zakładając w Q4 zysk na poziomie z Q4 2022 (kwartał premiery FM1) mamy zysk na poziomie ok. 7mln i C/Z 12. W 2024 C/Z może zejść spokojnie poniżej 10 (przy obecnej kapitalizacji).
  • Re: Premiery 2024 Autor: ~foresto86 [31.0.66.*]
    Tu nie ma być obrony wyników tylko mocny boost. Bez tego nie będzie mocnych zmian w kursie.
    Za bardzo się tu wszystko rozwkleka. Trzeba ruchy zagęścić
  • Re: Premiery 2024 Autor: ~Inwestor [46.205.211.*]
    Przy zrealizowaniu 5 premier , które wymieniłem zysk na poziomie 15 mln jest do osiągnięcia. Trzeba pamiętać o tym, że FM3 ma największy potencjał ze wszystkich części FM (kto śledzi komentarze na YT to na pewno zdaje sobie z tego sprawę) i da dodatkowy boost do sprzedaży poprzednich części. HotD2 powinien powtórzyć sukces pierwszej części. Kluczowe jednak będzie zrealizowanie tego wszystkiego, a spółka ma historię niedowożenia, ale nawet przy zrealizowaniu jedynie części z zapowiedzi kolejny rok powinien być minimum na poziomie poprzedniego (więc mamy taki fundamentalny downside protection).
  • Re: Premiery 2024 Autor: ~Janek [185.53.145.*]
    Ale dopiero zapowiedzieli nowe Rise Eterna i dodatek do FM1
[x]
FOREVEREN 2,07% 2,96 2026-01-07 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.