• Sugestia dla zarządu Autor: ~TraderZTargówka [89.230.35.*]
    Zamiast robić jakieś cygańskie dodruki akcji, które dla inwestorów źle się kojarzą, najpierw zbudujcie wartość firmy. Jak cena akcji będzie wynosić 140 zł, kapitalizacja 500 mln, zrobicie ABB 5%, za które weźmiecie 25 mln i wszyscy będą szcześliwi. Zostanie zrealizowany wspólny interes wszystkich akcjonariuszy, a inwestorzy lepiej to odbiorą niz ciągłe rozwadnianianie akcji małymi pakietami.
  • Re: Sugestia dla zarządu Autor: bialoczerwony1972 [79.191.123.*]
    @Trader

Umyka ci jedna istotna rzecz. Te emisje to są emisje w ramach programów motywacyjnych i każdą z nich popierali właściciele tj. 3 głowni akcjonariusze mający ponad 70% akcji, a przecież po każdej emisji ich udział jest rozwadniany. Teraz pomyśl dlaczego, a ja ci troszeczkę podpowiem...
    1. Nie są zadowoleni z rozwoju spółki
    2. Są zadowoleni z rozwoju spółki
    Teraz tak na serio.Mój punkt widzenia jest zupełnie inny niż twój. To własnie teraz przy przychodach rzędu 110-130 mln zł i ebitda 15mln zł jest dobry moment, żeby motywować zarząd do jeszcze cięższej pracy na rzecz realizacji strategi, a nie przy przychodach 250 czy 300 mln zł i ebitda 30 baniek. Wiesz dlaczego? Bo wtedy przy przychodach 300 baniek to oni ( czyt. zarząd) będą konsumowali te swoje premie sprzedając papier... Rozwój spółki już widać w kosztach, ale żeby go było widać w przychodach i zyskach potrzeba trochę czasu. Zwiększenie stanu zatrudnienia o 50 czy 100 pracowników nie odbywa się w rok.... Teraz po upadku Szwedów z Kansas sporo ludzi jest do wzięcia z rynku i to ludzi z doświadczeniem. Mam nadzieję, ze PLI to wykorzysta.
    Jedyne do czego osobiście mogę się przyczepić to to, że te programy ogłaszane powinny być na początku każdego roku, a emisja ABB na 25 mln zł czy może nawet więcej będzie w odpowiednim czasie i odpowiednik kursie no i musi być potrzeba na jakieś konkretne projekty, tylko najpierw wyniki musza zacząć pokazywać rozwój spółki...

Kawa wypita więc, czas zakończyć mój post i szykować się do świętowania :)

Wesołych Świąt

• Re: Sugestia dla zarządu Autor: ~fanpli [213.134.190.*]
    b-cz - całkiem trafione przemyślenia
[x]
PLATIGE 0,00% 11,50 2025-10-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.