Czytając ze zrozumieniem to co napisała spółka przeglądu dostępnych opcji inwestycyjnych wychodzi na to że zgodzą się na to co już mają dostępne czyli fabryka w Japonii która da 15% odsypu do Saule i jeszcze z tego podział dla columbusa w sumie nie mają już wyjścia będą brać co jest dostępne
Więcej szczegółów na temat tego przeglądu nie jest na razie znanych. Można jednak przypuszczać, że Zarząd Spółki rozważa różne opcje, takie jak:
Pozyskanie zewnętrznego inwestora, który mógłby wesprzeć rozwój Spółki poprzez wniesienie kapitału lub udzielenie finansowania dłużnego.
Przeprowadzenie fuzji lub przejęcia z inną firmą z branży fotowoltaicznej.
Rozpoczęcie działalności w nowych obszarach, takich jak energetyka rozproszona lub fotowoltaika na budynkach.
Wybór konkretnej opcji będzie zależał od wielu czynników, w tym od sytuacji finansowej Spółki, jej wyników operacyjnych oraz bieżących trendów na rynku fotowoltaicznym.
Czyli będzie tak jak pisałem wczoraj - 2024 będzie rozstrzygający dla akcjonariuszy, nie będziecie musieli wisieć kolejne lata. Albo robimy biznes, albo koniec imprezy. Spółce życzę jak najlepiej bo to polska technologia, jest przyszłościowa i szkoda żeby się zmarnowała.
A co do opcji to jest ich naprawdę sporo. Ja widziałbym coś w stylu powołania spółki 51% dla Saule która wykłada know-how, pomysł patenty, 49% dla inwestora który wykłada kasę na fabrykę. Coś podobnego będzie chyba robił Columbus z wielkoskalowymi magazynami energii. (oczywiście proporce udziałów to tylko życzeniowy przykład) Ale tak jak napisał Rambo, opcji jest pewnie bardzo dużo. Jedno jest pewne, będzie się działo po nowym roku. :)
Nic takiego to nie oznacza. DC objął już warranty. Może właśnie jak opcją strategiczna będzie odsprzedaż część objętych akcji nowemu, wiekszemu inwestorowi po znacznie wyższej cenie. Wszystkie opcje są w grze, a po tym uzyskaniu certyfikatu na produkt, mają większą kartę przetargowa.
Nie Ciszewski wysypał po 70 groszy, tylko został zmuszony do sprzedaży, bo to on tu był blokującym i to był warunek DC, że zainwestuje w Saule, jak pozbędą się Cieszewskiego z akcjonariatu.
A Ty właśnie od Cieszewskiego jesteś, że te swe żale tutaj wylewasz i plujesz na Saule?
AMA jaką masz średnią cenę zakupu. O ilość się nie pytam, bo np. takie Mistrzowskie życzy sobie za takie info 100 K. Jak się czlowiek przyspawa do papieru , to nie ma takiej siły żeby się tego pozbyć ze stratą. jeśli January sprzedał tą perłę po 70 ,to może rzeczywiście to jest tyle warte.
Ja się nie stresuje bo nie kupowałem po 14. 13. 12,11,10,9,8,7,6,5,4,3 Ciekawe czy będą rozmieniać 2 ? Moja cena docelowa zostaje obniżona z 90 do 10 gr. Jeśli SLT ma kupca na SAULE SA.
Na szczęście jeszcze tylko kwartał i wszyscy zostaniecie pogodzeni. Albo trolle będą miały rację i nic z tego nie będzie Albo ludzie posiadający papier i wierzący w sukces spółki sobie zarobią.
Są tylko dwa rozwiązania.
Tak czy siak dłużej to nie potrwa, bo żadna spółka nie będzie leciała w nieskończoność na stratach i bez sprzedaży własnych produktach.