• takie tam, na koniec 2023r. Autor: prof_wiatr [79.185.23.*]
    1 AKSJOMAT: .w 2023r trudno było stracić na giełdzie, wielu moich kolegów listopad i grudzień poświecili na "optymalizację podatkową"
    Ja też jestem po tej niewdzięcznej pracy. Coś tam się udało....
    2. Twierdzenie: Sunex spadł połowa kwietnia 2023r z 30zł do np. dzisiaj 11,50zł..
    3. Pytanie: to jaka będzie jego wycena , gdy opadnie euforia na rynkach i zacznie się korekta jakaś większa korekta?

Ps. ja nie nagania na spadki. Jednocześnie INFORMUJĘ, że obecna cena jest dla mnie zbyt wysoka.
    I zacznę się interesować spółką po znacznej poprawie wyników za jakiś Q.
    Uważam, że może to być dopiero 3Q2024r. Mnie się nie spieszy

Miłego odpoczynku od marketu.

• Re: takie tam, na koniec 2023r. Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    Twierdzisz że Sunex ma słabe wyniki finansowe to jakie ma c/z=7 ? , które spółki mają lepsze wyniki, zakładając wyniki w 4Q na tym samym poziomie a 1Q 2024 z lekkim odbiciem bo Niemcy ruszają z wyższymi dopłatami do pomp ciepła to c/z ile będzie 20, to i tak będzie lepiej niż większość spółek na GPW. Pokaż lepsze spółki, możę CCC które zarobiło w 4Q 5mln a kapitalizacja 4,3mld c/z nie istnieje bo jest na minusie a kurs rośnie. Tutaj jest jeszcze dużo drobnych którzy jak oddadzą akcje to zacznie rosnąć. Perspektywy są bardzo dobre i tego nikt nie kwestionuje.
  • Re: takie tam, na koniec 2023r. Autor: ~Tobi [77.222.246.*]
    W CCC jest mnóstwo fundów, w SNX nie ma żadnego. To też daje do myślenia i kolejne podobieństwo do MRC
  • Re: takie tam, na koniec 2023r. Autor: ~gall333 [89.231.177.*]
    Dnia 2023-12-23 o godz. 14:01 ~Tobi napisał(a):
    > W CCC jest mnóstwo fundów, w SNX nie ma żadnego. To też daje do myślenia i kolejne podobieństwo do MRC
    Z ciekawości zapytam. Czy jak na spółce są już fundusze inwestycyjne to dobrze czy źle?

• Re: takie tam, na koniec 2023r. Autor: ~Zimna_pompa [31.0.90.*]
    No niestety - papier do wywalenia na koniec roku w ramach optymalizacji
  • Re: ~Zimna_pompa Autor: prof_wiatr [79.185.23.*]
    Dnia 2023-12-23 o godz. 14:23 ~Zimna_pompa napisał(a):
    > No niestety - papier do wywalenia na koniec roku w ramach optymalizacji.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dużo czasu Ci nie zostało.
    Widząc co się dzieje, czy nie lepiej było to zrobić, np. po szacunkach za 3Q2023r., czyli po 6 października, gdy kurs był ponad 14zł ?
    Czasami to popłaca.
    Pisałem o tym i o optymalizacji wielokrotnie.
    Miłego

• Re: ~Zimna_pompa Autor: ~Lol [188.146.250.*]
    Świeczki miesięczne. Mały korpus, duże obroty. Przesilenie kwestią tygodni jak nie dni.
  • Re: ~Zimna_pompa Autor: ~reinman [37.8.230.*]
    Wzrost nieunikniony
  • Re: ~Zimna_pompa Autor: ~j-23 [77.253.194.*]
    spoko po 8zł trochę kupię
    Dnia 2023-12-24 o godz. 09:47 ~j-23 napisał(a):
    > spoko po 8zł trochę kupię.
    ------------------------------------------------------------
    Następny który trochę dokupi po 8zł.
    A napisz mi jaki będzie kurs Sunexu gdy np. wyniki za 4Q2024r, i wyniki za 1Q2024r, będą poniżej oczekiwań rynku?
    Ja nie wiem.
    Natomiast uważam, że jeśli wyniki za w/w okresy będą powyżej oczekiwań rynku, to wtedy , podejmę decyzje o ponownym wejściu w Sunex.
    I naprawdę czy będzie to 9 czy 15zł będzie mi to obojętne.
    Ważne, aby spadkowy trend (od 8miesiecy !!!) zmienił się w silny trend wzrostowy.
    Ps. więc pisanie o 8zł jest bez sensu.....
    Miłego

• Re: ~Zimna_pompa Autor: ~reinman [37.8.230.*]
    Fakt 8 m-cy Down czas zakończyć na 8 m-cy Up
    Dnia 2023-12-24 o godz. 12:59 ~reinman napisał(a):
    > Fakt 8 m-cy Down czas zakończyć na 8 m-cy Up
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    I to życzenie popieram, ale zobaczmy kiedy "Down" się skończy.
    Moje kreski AT, i AF na razie na rychłe zakończenie procesu nie wskazują.
    Ps. A najczęściej inwestorzy łapią się na "pułapkę" hossy na papierze , dlatego pisałem o wycenach w wypadku zmiany trendu.
    Tak uprzedzając "przyszłość" gdy cena "poszybuje w okolice 12,80-13,00zł, na forum będą posty "lecimy na 30zeta"
    I TO MOŻE BYC PUŁAPKA HOSSY.
    xD

• Re: ~Zimna_pompa Autor: ~Lol [185.153.35.*]
    Polecam zobaczyć Grodno. Wyniki dramat, poniżej oczekiwań a kurs ledwo zareagował. Dużo już w cenach.
  • Re: ~Zimna_pompa Autor: prof_wiatr [79.185.30.*]
    Dnia 2023-12-24 o godz. 22:01 ~Lol napisał(a):
    > Polecam zobaczyć Grodno. Wyniki dramat, poniżej oczekiwań a kurs ledwo zareagował. Dużo już w cenach.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1. to nie forum Grodna.
    2. Jest tak jak pisałem, a droda do ewentualnego odbicia jeszcze długa.
    Proponuje popatrzeć na wykres za 1Y, dodać RSI, MACD, i pomyśleć.
    3.Ja nie walczę z trendem, zbyt szanuje swoje pieniądze.
    Miłego

• Re: No dawajcie inwestorzy, Autor: prof_wiatr [79.185.30.*]
    przy jakiej wycenie, będzie następne wsparcie?
    dawajcie, nie ma co się krzywić.
    xD

• Re: No dawajcie inwestorzy, Autor: ~Arc [93.190.38.*]
    Dnia 2023-12-27 o godz. 14:55 prof_wiatr napisał(a):
    > przy jakiej wycenie, będzie następne wsparcie?
    > dawajcie, nie ma co się krzywić.
    > xD
    >

Powiem tak, 2500 PLN w plecy w grudniu tutaj.
    Dałem sobie spokój, samemu się tutaj za dużo nie ugra.

Teraz Kogeneracja i Pure Biologics - zupełnie inaczej się czuje : )
    Lepiej grać, co jest granie niż na siłę szarpac, nie wiedząc kiedy wreszcie odbije.
  • Re: No dawajcie inwestorzy, Autor: ~Lol [185.153.35.*]
    To samo pisali na KGN przy 25 zły, kiedy nikt tych akcji nie chciał. A kto mądry ten skubał codziennie po kilka szt. Teraz po 66 się zabijają, lol.
  • Re: No dawajcie inwestorzy, Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    Dzisiaj oddałeś? Pamiętaj że w Pure nic się nie zmieniło jeden komunikat negatywny i gleba
  • Re: No dawajcie inwestorzy, Autor: ~Arc [93.190.38.*]
    Dnia 2023-12-27 o godz. 17:22 ~Mar napisał(a):
    > Dzisiaj oddałeś? Pamiętaj że w Pure nic się nie zmieniło jeden komunikat negatywny i gleba

Tydzień temu oddałem Sunex.
    Większość straty już odrobiłem.
    Tu nie chodzi o stratę 2-3 tysiące złotych, której i tak nie odczuwam, tylko za długo (tygodniami/miesiącami) to wszystko trwa, a szkoda patrzeć jak inne spółki w ostatnim czasie ładnie rosną.

Oczywiście z Pure to trochę zabawa, niewielką kasą można spory zysk wygenerować, nie chodzi przecież o to, żeby lecieć na wariat, bo wiadomo, że takie okazje szybko mogą się skończyć i szczęście może się odwrócić.

Tak czy inaczej, czekam aż Sunex ruszy - a kiedy to się stanie, to i tak na to sami wpływu nie mamy, był atak na 14 i wszystko się posypało, trzeba czekać na inny przełomowy moment i tyle : )

• Re: Szanownie forumowicze, Autor: prof_wiatr [79.185.30.*]
    Delikatnie przypominam:
    1.~Arc  Kogeneracja i Pure Biologics 
    2.~Lol KGN
    3.~Mar  Pure
    To forum Sunexu- prawda ?
    Pomogę, bo widze, że teraz już WSZYSCY, oddali.
    Ciekawe, że o tym piszecie po faktach.
    Nie będę się chwalił, (bo pisałem, kiedy oddałem, a minęły już prawie 2 miesiące).
    No to do rzeczy, pytałem gdzie następny "opór"
    Przy minimalnej wiedzy widać dokładnie................................... 11,10zł.
    Co będzie dalej, tez chyba wiem, ale o tym po ew. po przebiciu dołem w/w wartości.
    Posiłkuje się ZAWSZE RSI. MACD, no i innymi wskaźnikami.
    Tu sytuacja jest książkowa.
    Mimo, wszystko MIŁEGO.

• Re: Szanownie forumowicze, Autor: ~Arc [93.190.38.*]
    Minimum roczne:
    11,0800 zł (23-10-30)

W sumie to jesteśmy blisko, jak jutro będzie podobny spadek do dzisiejszego, to może być ciekawie.
    Chciałoby się powiedzieć, tyle spadło, to pewnie zaraz odbije i wielka okazja...
    Kolejne okazje będą niżej albo wyżej, giełda to nie golf, żeby celować w dołki.
  • Re: ~Arc Autor: prof_wiatr [79.185.30.*]
    Dnia 2023-12-27 o godz. 20:54 ~Arc napisał(a):
    > Minimum roczne:
    > 11,0800 zł (23-10-30)
    >
    > W sumie to jesteśmy blisko, jak jutro będzie podobny spadek do dzisiejszego, to może być ciekawie.
    > Chciałoby się powiedzieć, tyle spadło, to pewnie zaraz odbije i wielka okazja...
    > Kolejne okazje będą niżej albo wyżej, giełda to nie golf, żeby celować w dołki.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    W tym wypadku (pisze o Sunexie), niezbyt istotna jest cena ew. zakupu.
    Raczej POTWIERDZONA , zmian trendu.( i tu może być pułapka Hossy )
    A kiedy ona może nastąpić pisałem w innym wątku.
    Dodatkowo, po tegorocznej niebywałej hossie, powinna przyjść jakaś głębsza korekta.(tu pisze o tzw otoczeniu).
    No i dodatkowy kamyczek (marża netto !!!) tutaj jest problem ponieważ EUR/PLN ZA 6m ODDAŁO -7,8%.
    A to będzie wpływać na skonsolidowany zysk netto za 4Q2023r, i pociągnie marże netto znowu w dół.
    Marża netto 3Q2022r 15,73%
    Marża netto 3Q2023r 2,68%
    Chyba się zgadzacie?
    Takie tam....
    xD

• Re: ~Prof Autor: ~Fifbis [5.184.112.*]
    Nie ma co tłumaczyć, LESZCZE i tak nie skapują o co biega
  • Re: ~Fifbis Autor: prof_wiatr [79.185.30.*]
    Dnia 2023-12-28 o godz. 06:53 ~Fifbis napisał(a):
    > Nie ma co tłumaczyć, LESZCZE i tak nie skapują o co biega

Ja nie tłumacze, a raczej przedstawiam swój punkt widzenia. i to jest moja opinia, a nie rekomendacja inwestycyjna.
    A każdy robi tak jak chce.
    Jego pieniądze/akcje, jego decyzje.

To co mam pisać, lecimy na 64zł, czy lecimy na 8zł.
    xD

• Re: ~Arc Autor: ~lol [185.31.217.*]
    no tak, bo komponenty kupują po kursie euro sprzed roku.
  • Re: Szanownie forumowicze, Autor: ~Mar [31.0.81.*]
    1. 30.11.23 kurs był 11,20 to wtedy pewnie sprzedałeś, jakoś nie mogłem znaleść wpisu w którym informujesz że tego dnia sprzedałeś. 2. Wszystkie twoje wpisy sugerują żeby sprzedać a akcji nie masz choć może wczoraj dobrałeś?.
  • Re: Szanownie forumowicze, Autor: prof_wiatr [79.185.30.*]
    Dnia 2023-12-28 o godz. 09:22 ~Mar napisał(a):
    > 1. 30.11.23 kurs był 11,20 to wtedy pewnie sprzedałeś, jakoś nie mogłem znaleść wpisu w którym informujesz że tego dnia sprzedałeś. 2. Wszystkie twoje wpisy sugerują żeby sprzedać a akcji nie masz choć może wczoraj dobrałeś?.
    --------------------------------------------------------------------
    do kogo piszesz?

• Re: Szanownie forumowicze, Autor: ~Mar [31.0.81.*]
    Dobrze się domyśliłeś
  • Re: Spoko: Autor: prof_wiatr [79.185.30.*]
    Dnia 2023-12-28 o godz. 09:59 ~Mar napisał(a):
    > Dobrze się domyśliłeś

Zobacz wątki dotyczące SUNEX S.A.Zobacz profil SUNEX S.A.
    Autor: prof_wiatr [79.185.28.*] 2023-12-14 23:30
    Opublikowano przy kursie:  12,24 zł , zmiana od tamtej pory: -5,23%
    Re: Wiatr
    Dnia 2023-12-14 o godz. 12:47 ~obserwator napisał(a):
    > Za chwilę wiatr porwie 1000 sztuk po 12,40
    > pytanie
    > straszy tym zleceniem ,
    > czy chce sprzedać ?
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    sprzedać nie mogę, bo nie mam.
    Ale mogę wystawić na kupnie np. 555555 szt, tylko po co ?
    Ale ja już nic nie muszę ponownie udowadniać.
    Teraz spokojnie czekam na wyniki za 4Q, wtedy podejmę jakieś decyzje.
    W tym wypadku nie ma pospiechu.
    Lubię szczególnie luty.....to dobry miesiąc na zakupy.
    Miłego.
    Akcje sprzedawałem po szacunkach za 3Q, od 10pażdziernika większość dokładnie 13 i 15 listopada. (trochę zbyt późno)
    Doświadczenie. Wiele lat na bananie.
    I tego nie żałuje.

• Re: Spoko: Autor: ~narciarz [80.54.122.*]
    prof_wiatr tak bredzi, że można pawia puścić.
    takich szamanów, co to wiedzą ale nie powiedzą, albo co to dobrze wiedzą, że zaraz coś zjedzą pitolących tu i ówdzie i kreujących się na alfa homo sapiens na bankierze od lat całkiem sporo. od chodzikaksiężycowego po kielbiego.
    w 90% zawsze jak na spółkach są zbierane akcje to uruchamiani są tacy kosmici, żeby to popitolić. niezłe hobby czy tam praca.

każdy kto ma swój rozum wie, że żeby większy wolumen zebrać potrzeba czasu na spółkach tej wielkości, póki co tej wielkości.

Dnia 2023-12-28 o godz. 11:44 ~narciarz napisał(a):
    > prof_wiatr tak bredzi, że można pawia puścić.
    > takich szamanów, co to wiedzą ale nie powiedzą, albo co to dobrze wiedzą, że zaraz coś zjedzą pitolących tu i ówdzie i kreujących się na alfa homo sapiens na bankierze od lat całkiem sporo. od chodzikaksiężycowego po kielbiego.
    > w 90% zawsze jak na spółkach są zbierane akcje to uruchamiani są tacy kosmici, żeby to popitolić. niezłe hobby czy tam praca.
    ------------------------------------------------------------------
    A ile już zebrałeś, pytam bo chcę uczyć się od najmądrzejszych.
    O kosmitach nie wspomnę.
    Czekając na "KOSMICZNE" wyniki za 4Q2023r.
    xD

Ps popatrz na wczorajszy wolumen (spadki) i porównaj z dzisiejszym (wzrosty)
  • Re: Spoko: Autor: ~lol [185.31.217.*]
    No tak, ostatni dzień optymalizacji wczoraj, bardzo dobry dzień do analizy xD
  • Re: Spoko: Autor: ~Fifbis [31.60.238.*]
    Chyna twojego moczu, Amebo
  • Re: Spoko: Autor: ~Lol [185.153.35.*]
    Ale błysnąłeś xD widać elokwencję xD
  • Re: ~Lol Autor: prof_wiatr [79.185.30.*]
    Dnia 2023-12-28 o godz. 20:18 ~Lol napisał(a):
    > Ale błysnąłeś xD widać elokwencję xD
    --------------------------------------------------------------------------
    A może skomentujesz wczorajszą sesję?
    Jestem ciekawy twojej opinii.

• Re: takie tam, na koniec 2023r. Autor: technik-at [77.65.22.*]
    dla Ciebie za wysoka dla nas akurat

Opublikowano przy kursie:  11,70 zł , zmiana od tamtej pory: 33,33%
  • Re: takie tam w styczniu. Autor: prof_wiatr [79.185.31.*]
    Pisałem ..... ( jak mawiają wybitni forumowicze, ponownie "ubrani...wystomp"
    I wolno, sprawa się realizuje.
    NADAL uważam, że należy poczekać na wyniki za 4Q2023r.
    Dla mnie to typowa pułapka hossy, na walorze.
    A tak naprawdę dopiero wyniki za 1Q2024 lub późniejsze raporty pokażą co będzie dalej z tą spółką.
    Zaczyna się coroczna jazda w dół, a pewnie do końca marca .
    Zobaczymy., co będzie w lutym
    Miłego

• Re: takie tam w styczniu. Autor: ~Arc [93.190.38.*]
    Dnia 2024-01-17 o godz. 16:18 prof_wiatr napisał(a):
    > Pisałem ..... ( jak mawiają wybitni forumowicze, ponownie "ubrani...wystomp"
    > I wolno, sprawa się realizuje.
    > NADAL uważam, że należy poczekać na wyniki za 4Q2023r.
    > Dla mnie to typowa pułapka hossy, na walorze.
    > A tak naprawdę dopiero wyniki za 1Q2024 lub późniejsze raporty pokażą co będzie dalej z tą spółką.
    > Zaczyna się coroczna jazda w dół, a pewnie do końca marca .
    > Zobaczymy., co będzie w lutym
    > Miłego
    >

U mnie +10%, w sumie na Digital Network mam podobnie, poczekam jeszcze zanim coś zrobię.
    Nie problemem jest Sunex nawet, tylko krew na całej GPW, może sytuacja polityczna w Polsce robi taką masakrę, nawet dolar zaczął się umacniać, a względem złotego tak tani był, gdy wybuchła wojna.

Nawet jak teraz bym wywalił akcje, to i tak nie ma specjalnie czego kupować, można stać z boku i czekać aż inni się wykrwawią i rozpocząć zabawę z niższych poziomów.
  • Re: takie tam w styczniu. Autor: ~lol [185.31.217.*]
    ale kto się ubrał jak tu wszyscy wchodzili po 11-12 zł?
    Tylko tobie macd nie pasowało o_0
    Tu jest każdy zarobiony z ustawionym SL.
  • Re: takie tam w styczniu. Autor: prof_wiatr [79.185.31.*]
    Gratuluję, wszystkim zarobionym.
    To normalne, WSZYSCY zarobieni, to kto stracił ?
    Jest tu taki?
    xD.
  • Re: takie tam w styczniu. Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    Tak ty. Jak tylko spadło 2,7% to wyszedłeś z nory, jak wczoraj było +4,6% to cie nie było. To nie koniec wzrostów, muszą pozbierać i znów podbiją. Czekasz na wyniki za 4Q które wiadomo że słabe, tylko najpierw podadzą przychody za 1q 24r, jak będą dobre tak jak prezes zapowiada to co będzie z kursem? Myślisz że ktoś wtedy będzie patrzył na wyniki za 4q?
  • Re: ~Mar Autor: prof_wiatr [79.185.31.*]
    Dnia 2024-01-17 o godz. 17:50 ~Mar napisał(a):
    > Tak ty. Jak tylko spadło 2,7% to wyszedłeś z nory, jak wczoraj było +4,6% to cie nie było. To nie koniec wzrostów, muszą pozbierać i znów podbiją. Czekasz na wyniki za 4Q które wiadomo że słabe, tylko najpierw podadzą przychody za 1q 24r, jak będą dobre tak jak prezes zapowiada to co będzie z kursem? Myślisz że ktoś wtedy będzie patrzył na wyniki za 4q?
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Szanowny "ynwestorze"
    1.Wyniki za 4Q2023r, będą opublikowane wraz z raportem za cały 2023r (pewnie koniec marca-początek kwietnia.
    W raporcie będą opublikowane wyniki jednostkowe jak i skonsolidowane. za 4Q2023r.( to wymaga liczydła i znajomości matematyki na poziomie 2 klasy- Dasz RADĘ -myślę.
    2. Wyniki za 1Q2024 będą opublikowane pewnie w połowie maja 2024r.
    Nie podaje dokładnych dat , ponieważ spółka nie podała dotychczas (dziwne) Informacji o datach publikowania raportów.

Ps. przypomnę ci ten post za jakiś czas.
    mam pytanie czy gdzieś na podwórku jest piaskownica?
    nie sikaj do piasku jak będziesz robił piaskowe babki.
    Miłej roboty....

• Re: ~prof_wiatr Autor: ~do_wiatra [176.111.30.*]
    Gościu niezły z ciebie przypał. Jak ktoś wyżej pisał w szeregu z forumowym chodzikiemksieżycowym możesz stać.
    Mar pisał o zwyczajowych szacunkach przychodów za 1kw2024, które najprawdopodobniej będą przed raportem rocznym, żeby zobaczyć czy nawet w zimowym kwartale idzie dobrze, poprawia się, nie zmienia itp. Wyniki z raportu za 4q2023 zresztą nie mają już kompletnie znaczenia. Wiemy, że kolejny rok (2023) bardzo dobry. Wiemy, że cisną firmą aż miło. Teraz liczy się to co 2-3 kwartał tego roku i potem 2025-26. A zapowiada się bajecznie.
    Ale ty wolisz smędzić.

Zgrywasz mondralińskiego, robisz karkołomne przytyki do piaskownic, a sam sikasz w majty.
    Z honorem napisz sp... bo mogłem kupić w przedziale 11-11,50 i być już teraz na kilkadziesiąt % do przodu, albo kupić w przedziale 11-13 jeśli byś chciał zgromadzić większy pakiet. Wtedy zamiast myśleć to raczej ty obsikiwałeś te piaskownice, że aż piasek ci majty pokleił bo chciwość zjadała ci każdą komórkę w ciele.
    Zamiast wymądrzać się to kupuj i zarobisz sobie 200-300% w kilkanaście miesięcy.

• Re: ~prof_wiatr Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    Prof wiatr naucz się czytać ze zrozumieniem jasno jest napisane że najpierw będą wyniki przychodów za 1Q 24r, wystarczy sprawdzić w jakiej kolejności były podane w 23r. Kolega wyżej dobrze odczytał w odróżnieniu od ciebie. Po co w ogóle się tu pojawiasz, wszystkimi gardzisz, udajesz mondrale a kuleje czytanie ze zrozumieniem. Wypisujesz na innych forach "oszołomy z sunexu", po co? Wyrazy współczucia dla rodziny, napewno do nich też się tak odnosisz.
  • Re: ~prof_wiatr Autor: prof_wiatr [79.185.31.*]
    Szacunki okresowe to nie raport okresowy, gratuluje wiedzy !
    Tak trzymać.
    ps. pozdrawiam kolarzy.....

A gdzie masz napisane raport okresowy, jasno napisane przychody za 1q 24r. Chcesz jak zwykle obrazić innych a wychodzisz na wiesz kogo?
  • Re: ~prof_wiatr Autor: ~Fifbis [31.61.179.*]
    Dzisiaj info o publikacji wyników.
    Najpierw wyniki za 2023, o potem wyniki za kwartał
    To ty wyszedłeś na durnotowatego.
    Prof miał rację
    Czytaj ze zrozumieniem. W ESPI masz
    daty wyników rocznych i qwartalnych czyli zysk netto, brutto itp. Ja pisałem o przychodach które podają w innych datach. Przejrzyj ESPI z 2023r to zrozumiesz. To teraz powiec na kogo ty wyszedłeś.
  • Re: ~Mar Autor: prof_wiatr [79.185.27.*]
    Dnia 2024-01-24 o godz. 17:11 ~Mar napisał(a):
    > Czytaj ze zrozumieniem. W ESPI masz
    > > daty wyników rocznych i qwartalnych czyli zysk netto, brutto itp. Ja pisałem o przychodach które podają w innych datach. Przejrzyj ESPI z 2023r to zrozumiesz. To teraz powiec na kogo ty wyszedłeś.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1. powiedz mi dlaczego robisz błędy ortograficzne
    "powiec", "qwartanych"
    2. rozumiem , że piszesz o szacunkowych wynikach, więc PROSZE , NAPISZ CO Z NICH WYNIKA?
    W praktyce nic.
    Kolego.
    A teraz do rzeczy:
    1. wynik jednostkowy/ skonsolidowany, będzie zawarty w wyniku rocznym za 2023r, publikowany w dniu 25.kwietnia
    2. wynik jednostkowy/ skonsolidowany za 1Q2024r 29maja.
    Uważam, że wynik za 4Q2023 będzie delikatnie mówiąc zły.
    Podobnie jak wynik za 1Q2024r.
    Dodam tylko, że poważni inwestorzy nie wrzucą dużej kasy przed zmianą trendu.
    A trend widać jaki jest.
    A teraz kolarze mają raj.
    Mnie to nie bawi.
    Tyle.

[x]
SUNEX 0,30% 6,60 2025-09-25 16:49:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.