• Co spółka zrobi z 11 mln zł na rachunku bieżącym? Autor: ~PM [87.105.187.*]
    Wygląda na to, że spółka od dłuższego czasu marnuje ponad 10 mln zł. Takie saldo wykazuje w bilansie jako środki pieniężne.
    Jeżeli nie ma pomysłu co z nimi zrobić, to niech wypłąci dywidendę. Będzie wtedy większa rentowność kapitałów, a akcjonarisuze się ucieszą z gotówki na inne inwestycje, jakich wiele obecnie na giełdzie.

Zarząd 5-osobowy - trochę przesadzieli. Dobrze, że już 3 osoby złożyły rezygnację
  • Re: Co spółka zrobi z 11 mln zł na rachunku bieżącym? Autor: ~kkk [195.117.24.*]
    spółka NIC z nimi nie zrobi.
    to pieniądze z emisji przed trzema, która pokazała jak durni są polscy 'inwestorzy' - wyłożyli kasę byle wyłożyć, bez żadnego celu... kupiono parę komputerów, samochodów, jakiś portal od paru studentów, reszta leży na overnightach.
    tak w ogóle to ta kwota jest kilkakrotnie większa niż wszystkie przepływy pieniężne w historii spółki razem wzięte...
  • odkupia swoje akcje po 5- 6.pln. a może i taniej ? Autor: ~jack [94.72.116.*]
    Przedmówca dobrze napisał że majątku trwalego tu prawie nie ma i NIGDY!!! nie bylo. Jak wcześniej pisałem" towarzystwo" obejmowalo akcje po 1,10-1,25.pln. przed wejściem na rynek pierwotny.Dla nich zysk jest zawsze powyzej 2.pln. koniec- kropka.Nawet dobre wyniki nie przekładają się na wzrosty.Jeszcze zobaczymy dno -o cenie nie piszę bo wcześniej obiecałem NIE! chcę nikogo denerwowac.
  • Re: odkupia swoje akcje po 5- 6.pln. a może i taniej ? Autor: ~falubaz [78.8.4.*]
    może i "towarzystwo" obejmowało po tyle, ale "towarzystwu" nikt w domu z głodu nie płacze
    wiec cena nie będzie zaniżona.
    a co do IV kw to jestem mile zaskoczony, jak utrzymają rentowność w tym roku to będzie fajnie
  • Re: odkupia swoje akcje po 5- 6.pln. a może i taniej ? Autor: w12 [83.24.42.*]
    Dnia 2009-02-27 o godz. 15:09 ~jack napisał(a):
    > Przedmówca dobrze napisał że majątku trwalego tu prawie nie
    > ma i NIGDY!!! nie bylo. Jak wcześniej pisałem"
    > towarzystwo" obejmowalo akcje po 1,10-1,25.pln.
    > przed wejściem na rynek pierwotny.Dla nich zysk jest zawsze
    > powyzej 2.pln. koniec- kropka.Nawet dobre wyniki nie
    > przekładają się na wzrosty.Jeszcze zobaczymy dno -o cenie
    > nie piszę bo wcześniej obiecałem NIE! chcę nikogo
    > denerwowac.

Masz racje kierunek jest jeden -południe.
  • Re: odkupia swoje akcje po 5- 6.pln. a może i taniej ? Autor: ~ewe [217.98.8.*]
    dok ładnie mają 11,8 mln zl
  • Re: odkupia swoje akcje po 5- 6.pln. a może i taniej ? Autor: ~ncz [195.117.24.*]
    swoją drogą to ciekawe kiedy pojawi się wreszcie informacja o udzieleniu bratniemu MCI 'pożyczki długoterminowej' w wysokości np. 10M, które ów fundusz na pewno świetnie zainwestuje...
    nie ostał się już chyba w B. nikt kto by mógł i chciał się takiej propozycji oprzeć.
  • Re: odkupia swoje akcje po 5- 6.pln. a może i taniej ? Autor: ~pirx [10.217.10.*]
    może byłoby lepiej gdyby coś od MCI odkupili np. udziały w o2o;-)
  • MCI to dziadostwo a Bankier ostatnio też mi sie NIE! podoba. Autor: ~jack [94.72.116.*]
    O cenie akcji nie wspomne bo to skandal ale bedzie jeszcze gorzej.Jak sie nie ma kasy i chce się pozbyć udziałow PKC to efekt szybki-jak widac-kazdy chce sprzedać a nikt nie chce brać !!!!! bo za drogo.W najbliższym czasie jazda do dołu.
  • myśleć należy samodzielnie... Autor: ~pirx [89.76.125.*]
    ktoś sprzedaje ale i ktoś kupuje, przy czym wolumen raczej mizerny. cena jak na obecne czasy wysoka ale... zawsze może być jeszcze wyższa ;-)
    głowy za spadki i zaliczanie dołków bym nie dał. niewidzialna ręka może znowu zacząć działać ;-)
[x]
BANKIER.PL -0,11% 8,84 2010-01-28 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.