• OFE NN nie ma już akcji?:) Autor: ~BBI [78.10.207.*]
    :) To czarna perspektywa dla posiadaczy akcji BBI, czyż nie:)
  • Re: OFE NN nie ma już akcji?:) Autor: ~piotr [83.2.42.*]
    To kto to kupił pytanie .10 procentowy pakiet i kto na dogrywce zgarniał.
  • Re: OFE NN nie ma już akcji?:) Autor: ~BBI [78.10.207.*]
    Tego dowiemy się niebawem. Ja podejrzewam, że kupił zarząd lub jego słupy. W każdym razie sytuacja w akcjonariacie jest już ustabilizowana od dwóch lat: rządzi niepodzielnie zarząd, który kontroluje oficjalnie ok. 35% akcji. Rządy prezesa i kumpli są niepodważalne i bez pakietu członków zarządu rządzić się w spółce nie da nikomu innemu. To oznacza, że prezes władzy raz zdobytej nie odda. To oznacza, że nie pojawi się żaden nowy inwestor, który miałby w planie przejąć władzę i rządzić w interesie wszystkich akcjonariuszy. Reasumując: porzućcie wszelką nadzieję :) na pozytywne zmiany w spółce. Będziemy mieli kontynuację dotychczasowej polityki i rządów, które polegają na tym, że
    1. Realizowane są długotrwałe i kosztowne projekty
    2. Rzadkie zyski są przeznaczane na spłatę obligatariuszy, którzy finansują bieżącą działalność spółki
    3. Dywidenda nie jest/nie będzie wypłacana, ponieważ nie ma nadwyżek finansowych w kasie spółki
    4. Koszty ogólne zarządu są gigantyczne, w tym wynagrodzeni członków zarządu
    Taka jest moja spekulacja:)
  • Re: OFE NN nie ma już akcji?:) Autor: ~autor [37.47.253.*]
    Czy można prosić o wyjaśnienie, bo wczoraj nie śledziłem notowań? Czy po sesji były jakieś duże transakcje?
  • Re: OFE NN nie ma już akcji?:) Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    Pod koniec sesji poszła transakcja na ponad 1 milion szt.
  • Re: OFE NN nie ma już akcji?:) Autor: ~SzymonKotłownia [89.64.74.*]
    Dnia 2023-12-21 o godz. 22:38 ~BBI napisał(a):
    > :) To czarna perspektywa dla posiadaczy akcji BBI, czyż nie:)

nie ma bo przenieśli do PPK , mówił mi o tym na WZA przedstawiciel NN

[x]
BBIDEV 0,00% 5,48 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.