Tylko ze poza pr zwiazkow zawidowych w mediach kiedy PP nie byla na zakrecie albo slyszal ktos zeby poczta nie placila...albo zus? Przy zmianie wladzy taki szum medialny byl chyba zawsze. Okazja do powalczenia o podwyzki dla pracownikow
Obecny rząd nie pozwoli sobie na taką wizerunkową wpadkę, 100 konkretów na 100 dni, poza łamaniem konstytucji i nieudolną zmianą uchwałami zamiast ustawami jeśli dojdą im protesty i problemy z PP to marnie skończą.
Może jakaś restrukturyzacja będzie. W każdym razie Pointpack swoją kasę dostanie. Natomiast pojawia się oczywiście poważna wątpliwość co do dalszych inwestycji z udziałem Pointpack. Bez restrukturyzacji takich inwestycji na pewno nie będzie. Ale czy w ogóle było to kiedykolwiek poważnie brane pod uwagę przez analityków? Ipopema wręcz twierdziła, że to zahamuje rozwój Pointpack. Ja jestem przeciwnego zdania, ale tak czy inaczej perturbacje wokół PP nie powinny mieć dużego wpływu na Pointpack. Ale pewnie znając życie i NC, zaraz zacznie się panika XD
s. Mikosz ma przejąć stery w PP. To świetny fachowiec, ma kompetencje, doświadczenie. Może jeszcze będzie dobrze z PP. Na razie są na zakręcie. Poczekajmy.
Poczta musi się dostosować do rynku, bo jest przestarzała delikatnie mówiąc, ale ma potencjał pokrycia całego kraju włącznie z każdą dziurą, tylko trzeba umieć to wykorzystać, jakoś Deutsche Post sobie radzi doskonale.