Bez zbicia kursu startu nie będzie, a zostało jeszcze sporo ponad 1kk do przesypania. Z racji braku chętnych po stronie popytu trzeba przeliczyć tempo dystrybucji do kolejnych max 40 sesji (15 minimum), przy czym dwie ostatnie po 300-400k obrotów będą D-DAY'owe. Rozkład IP na brzegówkach i logi z push-based (XDP) pokazują schłodzoną entropię co w pewnym uproszczeniu oznacza, że ulica tych akcji już nie chce i przed zrzutem nastąpi test tzw "jałowego bezruchu". Po kilku godz tego testu zobaczycie m.in moje harce. Taki test jest ważny bo oznacza, że nikt akcji już oddać nie chce i zbijanie na siłę niczego nie zmienia, nie odbierze się, za to pierwszy pivot wzrostowy jest ~100 tys bonusem za odwagę i prawdopodobnie przypadnie na mnie. --- Jeżeli czegoś nie rozumiecie - proszę dopytać Pozdr. Jacek
Przeczytajcie uważnie ten post, zwłaszcza inżynierowie, żebyście zrozumieli, że informacja i logi to potężny pieniądz. Gro z Was siedzi w bańce i staje się posłusznym tresowanym pudelkiem skaczącym przez obręcze w cyrku. Do rzeczy: IAD oraz XDP implementowałą CC :)))) jak wiecie przeznaczenie to dystrybucja danych, na jej podstawie buduje się PAZ. Napędza to fedora (linux) kod w C/C++ z wykorzystaniem pakieciku pthreads. Podstawowe informacje znajdziecie pod tym linkiem (PDF): https://www.gpw.pl/pub/GPW/files/PDF/uslugi/new/MarketDataGateway_pl.pdf Dokument powstał 26 lutego 2018 r i został pominięty przez zmieniający się zespół GPT w aktualizacjach strony. Nie zobaczycie już podstron "akredytowani" co dla mnie jest bardzo korzystne, a dla Was nieuczciwe, ale to problem GPW. Zaufanie wasze ma prawo być nadszarpnięte. Jest to najważniejszy dokument do gry. Jak dobrze przeczytacie zauważycie, że brakuje również pliku WSE_-_Binary_CDE_Message_Specifications_-_v3.3.pdf Pomijam celowość takiego działania, osobiście go mam i Wam zapodam:
https://akn.pl/WSE_CDE_Binary_Message_Spec_3.3.pdf Krótko Wam streszczę:
Dokument "Market Data Gateway" dostarczony przez GPW, który "zaginął" zawiera szczegółowe informacje na temat usługi dostępu do danych rynkowych. Opisuje zasady dostępu do usługi dla różnych grup użytkowników: członków giełdy, dystrybutorów informacji, odbiorców informacji oraz niezależnych dostawców oprogramowania (ISV). Dostęp do usługi jest możliwy poprzez różne środowiska (PRD, UAT, DEV) i wymaga dedykowanego połączenia TCP/IP dla zapytań oraz multicast dla odpowiedzi. Zawiera również informacje o procesie zamawiania usługi, w tym o wymaganiach dotyczących podpisywania umów i wypełniania załączników. Moi drodzy samaUsługa "Market Data Gateway" oferuje różne funkcjonalności, takie jak XDP "Real Time" dla odbioru danych rynkowych w czasie rzeczywistym, usługa "Retransmission" dla odbioru danych utraconych podczas transmisji oraz "Refresh" dla odbioru stanu rynku po dłuższej przerwie w odbiorze bieżącym. Dokument opisuje również szczegółowe cechy i schematy dostępnych interfejsów, w tym obsługę multicast oraz unicast, oraz podaje dane kontaktowe dla różnych działów obsługi. Jest kompleksowym przewodnikiem, dostarczającym informacji o sposobach dostępu, procesie zamawiania oraz różnych funkcjonalnościach usługi.
---
Muszę szybko wyjść, zaraz wrócę i dokończę
No dobra jestem, ale nico zbity z pantałyku. Miałem Wam napisać, że często widzicie mojego bota jak się odsuwa lub przesuwa w zależności od Waszej decyzji. To co tam bredzi Hiszpan z Polski to bełkot. Bot potrafi podpuszczać i liczyć, robić zwroty, jest najszybszym botem w PL, ale o tym innym razem. Wygrywa zawsze na groszach, skalpując i są to sumy niewielkie bardziej kilkaset zł niż tys, choć te drugi się zdarzały. Najlepsze są numery na widełkach 2 gr, jak się dostosowujecie :) Usługa Market Data Gateway (MDG) zapewnia dostęp do danych rynkowych w czasie rzeczywistym, ale nie umożliwia otrzymywania danych z wyprzedzeniem w stosunku do PAZ. Zapewnia szybki dostęp do aktualnych danych rynkowych, i wszystko odbywa się w ramach obowiązujących zasad i regulacji rynkowych. Z pozoru oznacza to, że nie powinna dawać użytkownikom nieuczciwej przewagi poprzez dostarczanie danych przed ich opublikowaniem w publicznym arkuszu zleceń. Dlaczego z pozoru. Nie mogę tu pisać. Ci co byli w grupie #pkpc_agone na discord dobrze wiedzą. Ponieważ jestem tu raczej jedynym na (całym forum bankiera) programistą - seniorem z dośw w fix/fast, dośw. w tworzeniu systemów o niskim opóźnieniu i biegłej wręcz experckiej znajomości rynków finansowych i interfejsów API danych rynkowych, macie problem. Nie obieram celu bez pewności. W zasadzie nigdy tego nie robię, a średnia spółka z mwig40 może być sterowana 1% wartości, a często nawet ułamkiem procenta. Nie wiem czy sobie zdajecie sprawę z tego, z kim siedliście do stołu. Niezmiernie miło mi Was prowadzić "od liniału". Zaproście jak najwięcej osób, rodziny i znajomych pisząc o mocno zdołowanym Przewoznik o symbolu PKP.PL. Im większy ruch tym lepiej :) --- Serdecznie Was pozdrawiam moi szanowni gracze i zysków życzę. Jacek
No dobra. jacek miałeś fajne wpisy o nieruchomościach które wyjaśniły wiele innych spraw to juz daruje Ci wystawianie tych 1kk.
No nie mówię ze nie jestem zawiedziony, no ale trudno.
I jak juz przyznałeś się do niewiedzy co do przyszłości kursu po wiośnie to już całkiem umarła moja wiara w Ciebie.
Ale i tak masz ciekawe wpisy jak piszesz o rodzinie i kobietach bo oczywiście wiesz doskonale ze reszta to prawie sieczka.
I wychodzi na to ze jednak pracujesz dla kogoś. Tez szkoda , bo naprawdę myślałem ze pracujesz na całkowicie dla siebie.
Ale może jesteś chociaż całkowicie prawdomówny i powiesz czyj jest ten 1kk?