• Przestroga Autor: ~Bob [31.0.83.*]
    Obserwując to co tutaj od dłuższego czasu dzieje się uczulam akcjonariuszy o słabych nerwach
    To spółka warta takich ,jak kilku manipulatorów tutaj mieszających.
    Patrząc na niektóre-zupełnie niezrozumiałe ruchy ,oraz brak reakcji Zarządu -,a nawet brak kontaktu z nim trzeba zrozumieć oburzenie większości uczciwych akcjonariuszy !
    Choć sam od dłuższego czasu posiadam pokazny pakiet , to już rozrzuciłem go w kilku zleceniach do wyzbycia po kosztach ostrzegając innych i bynajmniej ja opuszczam tutejszą szulernię .
    A co Wy na to ???
    Ps. Tylko proszę bez pajacowania cwaniaków wypisujących o tzw. "leszczach" ,peroniaŻach (żenada) i tym podobnych..........udowadniających swoje prostactwo !

• Re: Przestroga Autor: ~MSP [37.248.217.*]
    Też nachodzą mnie takie myśli aby sprzedać i zapomnieć. Jednak cały czas widzę tutaj duży potencjał. Wkurza mnie co prawda brak lub bardzo znikomy przepływ informacji że strony Zarządu oraz ciągłe manipulacje kursem - niemniej jeszcze trochę poczekam.
  • Re: Przestroga Autor: ~janek [95.160.156.*]
    I właśnie o to chodzi ekipie trzymającej kurs za mordę . Zniechęcenie i doprowadzenie ludzi do zwątpienia w to że tu w ogóle może dziać się coś pozytywnego . Przykład w dniu dzisiejszym / ktoś się wysypał / . Jestem na giełdzie od niepamiętnych czasów dla większości tu inwestujących , podkreślam INWESTUJĄCYCH i wiem że spółka posiadająca taki kapitał nie ma podstaw do obsuwania się kursu w dłuższej perspektywie . Sytuacja zmieni się z dnia na dzień i nikt z tych co oddali akcje ze stratą nie zdąży odkupić kwita . Ja przestrzegam przed nieprzemyślanymi decyzjami i sugerowaniem się chwilowymi nastrojami . Każdy sam decyduje o swoich krokach inwestycyjnych i proszę nie sugerować się czyimiś wypowiedziami . Tu liczą się fakty i chłodna analiza . Pozdrawiam
  • Re: Przestroga Autor: ~Dan [31.0.59.*]
    Tutaj to akcjonariusze są inteligentni inaczej, już dawno powinien być zrobiony porządek w akcjonariacie, a tak będzie zabawa przez lata bo jest za co się bawić i im to lotto, że leszczyk załamany sytuacja w spółce.
  • Re: Przestroga Autor: ~Rafał [31.186.219.*]
    Trzeba się zebrać i zawalczyć o swoje interesy.
  • Re: Przestroga Autor: ~Dan [31.0.59.*]
    O co chcesz walczyć, jak ciężko zebrać 5% akcji? Leszczyk spocony, a na SL nic nie chce wchodzić? Na co wy tutaj liczycie akcjonariusze?
    A jak myślisz , dlaczego jest tak trudno zebrać drobnych by osiągnąć 5% kapitału akcyjnego ????? Moim zdaniem akcje są parkowane w mocnych rękach , które mają swój plan . A ty jak uważasz ?
  • Re: Przestroga Autor: aczuk [178.215.207.*]
    Do momentu aż przyjdzie większy cwaniak i zgarnie jednym ruchem śmietanę po taniości.

Ale fakt, temat dla cierpliwych. A kto ma miękkie jajka to lepiej niech stąd ucieka.
    Damy radę . Teraz jest ważne aby na bieżąco odebrać walor od skoczków realizujących stratę podatkową i nie dać im odkupić taniej .
  • Re: Przestroga Autor: ~obserwator [79.191.240.*]
    Podobnie twierdzę, że nie tylko nie ma prawa wyjść nawet jedna akcja od mniejszościowych w rynek ale przede wszystkim mali muszą zdjąć z arkusza to co większy wypuścił w ubiegłym tygodniu.
    Raz, że zablokuje się tym ich gnębienie kursu, a dwa że odwróci trend - bo będą to próbować odebrać na różne sposoby - jednym z nich gdy będziemy silni i zjednoczeni to właśnie podniesienie notowań i wówczas kluczowe jak szybko będą się wyłamywać ludzie i im oddawać.
    Podobna sytuacja jest na Energa, ale tam jest zjednoczone stado w postaci nawet stowarzyszenia i rozproszeni podpinają się po tę walkę Dawida z Goliatem. A to daje fajne wyniki, bo sporo zdjętych akcji i kurs wycisnęli ok. 20% powyżej średniej rocznej i co ważne nadal wyciągają do góry.

Natomiast tutaj słabość mniejszościowych jest niezbadana, najprościej to obrazuje, że kapitalizacja akcji spółki jest mniejsza niż zdeponowana ugoda sądowa !!!

Poziom rzędu 5pln to i tak bardziej niż gwiazdkowa promocja - tak od strony księgowości.
  • Re: Przestroga Autor: ~06MAGNA [5.173.97.*]
    A ja Wam powiem inaczej.

Uważam, że gruby gracz wszystko sprzedał, teraz zbiera i kręci kursem.
    Faktyczna sprzedaż zaczęła się od 6,5 do 4,4, większość w okolicy 5.
    Sławną jednodniową podbitkę +25% na pond 5 zł mieliśmy dlatego że sprzedaż poszła nie w te ręce co miała iść, czyli do grupy kostka co dało się wyczuć. Stąd podbitka pod wysyp dalszy.

Po dzisiejszym kursie (aktualnie widać) że już mało kto optymalizuje podatek czyli:
    1. albo wszyscy wiszą tak bardzo wysoko że nie ma sensu robić optymalizacji.
    2. albo całość portfela w tym roku mają na - lub 0

Kurs to nie apteka i o tym trzeba pamiętać, kasa w spółce jest (jeszcze) więc kwestia co z nią dalej zrobi prezes.

Czy jest szansa na kozaka powyżej 5%?
    Tak szczególnie po kursie 3,7 (przecież to 3 mieszkania)

• Re: Przestroga Autor: ~meczyciel [147.161.249.*]
    Na pewno wisi wielu, w tym także i z grupy kostka
  • Re: Przestroga Autor: ~Rumun [37.47.186.*]
    MSP jeszcze tu siedzisz z całym pakietem?
  • Re: Przestroga Autor: ~MSP [31.0.46.*]
    Sprzedałem swój pakiet po wyroku, a zysk z niego przeznaczyłem na kolejne zakupy akcji Magny.
  • Re: Przestroga Autor: ~MSP [77.254.52.*]
    A Ty gdzie lokujesz?
  • Re: Przestroga Autor: ~Rumun [83.20.220.*]
    ja po sprzedazy Magny załadowałem sie po uszy w greenx. Tam też czekamy na wyrok i przydałoby sie kolejne 200% zysku. Myślałem ze to nastąpi do konca tego roku i nie zostawiłem nic na podatek. Oby wyrok na greenx był do kwietnia bo trzeba bedzie kombinować. Powodzenia na magnie choć działania zarządu skutecznie odstraszają od inwestycji tutaj
  • Re: Przestroga Autor: ~Vit [37.109.148.*]
    Bobi, dałeś się już poznać jako genialny antywskaznik. Nie chwalisz się już pakietem, średnią i rozmiarem buta? Przekonałeś mnie żeby jeszcze dobrać
  • Re: Przestroga Autor: ~bob [62.182.150.*]
    Vit - pakuj ile tylko zmieścisz - kolejny raz masz okazję - tu ci nic nie ucieka ! Wręcz odwrotnie - co raz to kolejne promocje do twojego super wskażnika ! Ładuj !
    No i ???
    Gdzie są wszyscy ło-F-cy okazji ???
    Nie mogę doczekać się momentu wyzbycia ŚMIECIA !
    Choćby w okolicach ceny zakupu................

• Re: Przestroga Autor: ~MSP [37.248.166.*]
    Bob - przystopuj proszę trochę bo się lekko rozpędziłeś.
    Ja rozpędziłem ???
    A w jakim temacie ???
    Pisze tylko o swoich spostrzeżeniach
    Dystrybucja trwa w najlepsze .......... na pewno przeszkadza to tym ,którzy ładują w rynek bez opamiętania ! Kto wie , czy i ty do nich nie należysz.......
    Każde podstawienie kosza na tego śmiecia kończy się wręcz przepełnieniem ! Przed 14-tą poszło kolejny raz "z lufy"
    Od jakiegoś czasu trwa generalne sprzątanie - to olbrzymie ilości ,jak na pseudospółkę o takiej płynności.
    I proszę (merytorycznie) wyprowadzić mnie z błędu ,jeśli jest inaczej

• Re: Przestroga Autor: ~Dan [31.0.50.*]
    Jest podstawiany koszyk z drugiej strony, zwykła manipulacja na dwa dzbanki, liczą że ktoś nie wytrzyma ciśnienia i się podłączy, ale losie czekają i czekać będą, to może trwać w nieskończoność aż wyprowadzą kasę z firmy.
  • Re: Przestroga Autor: ~Bob [31.0.81.*]
    Niedawno jeszcze sam o tym śmieciu pisałem ,jak w okolicach zera oddać zamierzałem Innych ostrzegałem ,a niestety i ja z tym śmieciem zostałem ! No cóż Chyba trzeba pogodzić się z porażką - jeszcze do zaakceptowania ,ale jednak !
  • Re: Przestroga Autor: ~Bob [87.205.226.*]
    Hej tu Wasz drugi Bob, a tu jakiś Bob nowy ,.. ja też sprzedałem w tamtym roku ze stratą,. i nie polecam tej spółki, przynajmniej na razie,. Żebyście sobie Bobów niepomylili, ja bede pisał Rob:))) pzdr Bobi,od teraz Rob:)
  • Re: Przestroga Autor: ~Mark55 [83.9.167.*]
    Rządzi koalicja bezprawia, niekompetencji, chaosu i nienawiści, a oni potrafią jedynie burzyć, rujnować, wyprzedawać, kraść i brać łapówki więc giełda musi runąć.
  • Re: Przestroga Autor: ~Rob [87.205.226.*]
    Kto Ci takich bzdur nasyfił do głowy, właśnie odkręcają cały bajzel i załatwili juz 5mld na oze, pis wykończył by polske i giełde, sami pod siebie wystko robili a nie dla ludzi???/za dużo Pisowskiego TVP i Republiki oglądasz.....pzdr Robi:))
  • Re: Przestroga Autor: ~Waldi [83.30.123.*]
    ROBI OD TVN MOZG CI WYPAROWAL ,,,, ANTY POLSKA STACJA PRZEKOP MIERZEJI NIEPOTRZEBNY CPK NIEPOTRZEBNE PORT W SWINOUSCIU NIEPOTRZEBNY A 5 MLD DOSTALI ALE NA NIEMIECKIE WIATRAKI ABY RATOWAC SIMENS
  • Re: Przestroga Autor: ~Rob [87.205.226.*]
    Forum pisowców czy co,.. będą większe inwestycje teraz, sie przekonasz
  • Re: Przestroga Autor: ~Xx [195.136.18.*]
    Kostek to ty ? nie fikaj za wysoko bo przydzwonisz w sufit
[x]
06MAGNA 0,00% 2,68 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.