Pewnie będzie, bo taka jest filozofia firmy. Ale zakładam że faktycznie dywidenda będzie symboliczna. Niech przeznaczą dywidendę na gry. Akcjonariusze zrozumieją
Powinna być, aby podtrzymać kilkuketnią ciągłość wypłat. Kwota to zagadka, jak dla mnie może być symboliczna. Sam obstawiam w przedziale 0,1 do 0,5 złotego.
Dywidenda będzie symboliczna, resztę przeznaczą na gry, gry się nie zwrócą (albo wręcz nie wyjdą i będą z tego kolejne odpisy aktualizacyjne) i to będzie ostatnia dywidenda.
Spółka zgodnie z zagrożeniami zapowiedzianymi w nowej strategii przestanie być spółką dywidendową.
Nie żebym trolował ale biorąc pod uwagę jak spółka się stacza i kurczy w ostatnich latach to jest na to bardzo duża szansa.
będzie. ja patrzę trochę optymistyczniej. obstawiam jak na początku okolice 0,70pln. Dlaczego: 1 . bo dywidenda ma być co roku, taki był i chyba wydaje się jest plan ( bez dywidendy może być większe wyjście stałych co powoduje zjazd - i chyba spółka o tym wie)...a minimum 0,70pln przy obecnej cenie , spowoduje impuls to wzrostów 2. jeśli w kasie na koniec roku ma być ok. 10mln to nie widzę problemu z dywidendą 0,70pln. 3. w kwestii przeinaczenia więcej kasy na gry a mniej na dywidendę co jak niektórzy przewidują - wydaje mi się że chyba będzie jednak szukanie jakiegoś inwestora zewnętrznego do topowej produkcji
to oczywiście tylko moja subiektywna ocena, a pewnie i tak wszyscy będziemy zaskoczeni-;) oby pozytywnie. pozdrawiam i spokojnych świąt
Bankructwo raczej nie dopóki wciąż znajdują się tacy naiwni dawcy kapitału jak ty, chętni do oddania swoich pieniędzy na poczet bajek prezesa. Czy to sim fabric czy ultimate fabric wszystkie te spółki mają na celu opowiadanie bajek i wyciąganie pieniędzy od marzycieli.
No popatrz, a ja jestem w szoku że jednak spadło na te 9,9 zł, tym bardziej że jeszcze niedawno pisaliście że niżej niż 15 zł nie spadnie, a w połowie roku twierdziliście że było podwójne dno i zmiana trendu na wzrostowy :) :) :) Ale nie martw się, te spadki nie miały nic wspólnego z optymalizacją, ona tylko je nieco przyspieszyła. Kurs na tej spółce spada bo tutaj nie ma ani fundamentów ani przyszłości, a są tylko kolejne bajki i obrany kurs na bankructwo. Zatem jeśli wykażesz się cierpliwością, to zostaniesz wynagrodzony w kolejnym roku dalszymi spadkami na tym dziurawym, tonącym okręcie i nowymi minimami w każdym kolejnym kwartale. Tutaj jeszcze sporo trupów z tej śmierdzącej szafy wypadnie :)
Może masz rację, ale dzięki wam mam tyle "tego badziewia" że nigdy bym się nie spodziewał. A coś czuję że będzie gruboooo.... Czekam na te wasze trupy...
Rok temu czułeś że do końca marca będzie prezentacja huntinga :) a potem czułeś że akcje będą po 40 zł. Następnie czułeś że po premierze złodzieja 2 będzie nowe ATH a jeszcze potem czułeś że akcje będą po 100 zł. :) długo by wymieniać te twoje przeczucia :) jedno jednak jest w nich wspólne i niezmienne: wszystkie te twoje przeczucia okazują się zawsze mylne. Ale spoko nie martw się, nie jesteś sam na forach różnych spółek można znaleźć zawsze przynajmniej jedną podobną tobie osobę: takiego największego naganiacza który ostatecznie okazuje się największym naiwniakiem i największym dawcą kapitału z którego później przez długi czas zawsze wszyscy mają największą bekę i który jest antywskaznikiem i przestrogą dla innych chcących ulokować swój kapital. Takim odstraszaczem od spółki.