Dnia 2023-12-21 o godz. 00:07 ~kmnm napisał(a): > niebawem zapachnie tu kasą a nawet już czuć już kase
Tak naprawdę my nie jesteśmy w stanie przewidzieć, co tu się może dziać (pozytywnego, czy negatywnego).
Natomiast w postępowaniu restrukturyzacyjnym, które zostało już jakiś czas temu zakończone pozytywnie, decyzją sądu cena emisyjna akcji przyznanych wierzycielom spółki IDH wynosi 5,36 zł / akcję.
Trudno jakoś sobie wyobrażać, żeby wierzyciele przyjęli "bezwartościowy papier". Tzn wiadomo, że na razie pokrycia w działaniach spółki to jeszcze nie ma. Za to mogą być jednak dobre perspektywy.
I nie jestem żadnym naganiaczem, wydaje mi się tylko, że ostatnie ESPI nie przekreślają możliwości rozwoju spółki w dobrą stronę. A czy tak będzie to czas pokaże.
Już był post 2 dni temu, że "ostatni gasi światło". A poniżej 2 zł nie udało mi się dokupić akcji...
Zobaczymy - albo będzie dobrze, albo będzie lipa :-) Jak to w życiu...
Dnia 2023-12-21 o godz. 09:03 ~Vuko_Drakkainen napisał(a): > Muminku...a gdzie są ci wierzyciele w akcjonaricacie? Chyba największym wierzycielem był obecny prezes XD >
Czyli co - przekaz jest taki, że jest LIPA i że nic dobrego tutaj się absolutnie nie wydarzy tak ?
Ja cały czas liczę, że coś się wydarzy, bo mam kilka akcji :) Tutaj cały czas się na coś liczy :)
Kiedyś mieli z Minutorem kopalnie zasypywać - wyszła lipa Jakieś osiedle mieli budować - wyszła lipa Lead Lease - super biznes, dotacja - wyszła lipa Amelinum - wyszła lipa
Dnia 2023-12-21 o godz. 09:20 ~Vuko_Drakkainen napisał(a): > Ja cały czas liczę, że coś się wydarzy, bo mam kilka akcji :) Tutaj cały czas się na coś liczy :) >
Ogólnie racja :-)
Ja też już dość długo obserwuję tą spółkę, właśnie od Minutora i zasypywania kopalni.
Potem czasami sobie kupowałem drobny pakiet akcji i wyszło, że mam teraz 7500. Tylko, że średnia nieco ponad to, co zasądzona cena akcji.
Cóż, nadal trzeba zarabiać na innych akcjach a tu czasem wrzucać drobny procent z zysków. No i czekamy, może coś wyczekamy :-)
no ktoś w teorii zainwestował 8 baniek... zobaczymy jaki wał wymyślili tym razem... czekam z niecierpliwością...pewnie za pożyczkę wziętą od IDH kupiło Rubicone albo LED Lease..to by się wpisywało w przepływy pieniężne na tej spółce...