• spory minus na akcjach zrekompensowałem sobie optymalizacją podatkową Autor: ~narcos [37.30.6.*]
    spółki chociaż. Kreatywna księgowość i minus na 1 mln złotych w papierach za 2023. Chociaż tyle zysku mam po 8 latach.
  • Re: spory minus na akcjach zrekompen Autor: ~Igor [31.182.224.*]
    hehehe, widze sporo kasiory tu wladowales... Ja wole takie pieniadze ladowac w cos bardziej pewnego.. lub cos gdzie mam dywidende.. w Polsce mam tylko dwie spolki kupione, jedna ze wzgledu na wzrosty.. a druga jest za okolo 900tys zl przy kursie 140-150zl PlayWay.. Mam tam spory zysk a mialem jeszcze wiekszy, ale to jest spolka gdzie nawet nie zagladam na forum i notowani i mam wywalone na kurs, bo tam liczy sie dla mnie z roku na rok coraz wyzsza dywidenda... Wczesniej kase z dywidend ladowalem w inne spolki, ale w tej chwili to co z tej spolki dostane w takiej formie bede w nia reinwestowac. Tam jest wszystko klarowne, nikt nikogo nie chce wydymac, a kurs razy wyzej raz nizej, ale w okolice za ile kupowalem ten walor watpie zeby kiedykolwiek spadlo..
  • Re: spory minus na akcjach zrekompen Autor: ~narcos [37.30.6.*]

przecież ja to zacząłem kupować w 2015 gdzie papier latał >20 i już miałem dość strat a chociaż zyskiem dla mnie będzie w tej chwili zaksięgowanie takiej straty na spółce i papiera mam dalej tyle samo tyle że ze znacznie niższą ceną a czuję że to jest dołek.
    Ja szukam rodzynek na GPW i tutaj chyba mi się nie udało ale prawdziwe kokosy zarobiłem na PHOTON ENERGY gdzie papier skupowałem po 60 groszy a sprzedałem po 12 zł......to był mój najlepszy strzał na GPW. Miałem jeszcze ELEMENTAL ale tam przekręcili i suma sumarum tylko <10% wycisnąłem.
    rozumiem... kazdy ma inna polityke inwestycyjna, wazne, zeby kazdy zarabial i nie tracil. :) Do gpw nie mam zaufania, poza kilkoma spolkami.. Wole inwestowac w bardziej cywilizowanych warunkach :)
  • Re: spory minus na akcjach zrekompen Autor: ~narcos [37.30.6.*]

ja też mam dość GPW bo wiele tu przekrętów które poczułem na własnej skórze ale nie chcę się bawić na rynkach zagranicznych bo są problemy z pózniejszym rozliczeniem rocznym spółki z urzędem skarbowym. Już powiedziałem że po tym co tu się dzieje wyjdę z tego papiera dokończę inwestycje w drugą spółkę i na jakiś czas wyjdę wogóle z inwestowania w akcje a zacznę w ciekawe startupy.
  • Re: spory minus na akcjach zrekompen Autor: ~takaprawda [37.248.218.*]
    Hehe...
    Fajny ten wasz "monolog" aż się wierzyć nie chce, że tacy elokwentni inteligenci jak wy, weszli w taką pułapkę. :)
    nie mam akcji Serinusa! Obserwuje spolke, bo myslalem, ze jest tu jakas przyzlosc i moze spekulacyjnie warto bedzie kupic troche akcji... Niestety takowej nie ma, o czym swiadczy masa argumentow, ktore znajdziesz rowniez tu na forum! Pomijam juz fakt, ze nie inwestuje 1000, czy 10000, a znacznie wieksze kwoty i jak patrze jaka tu plynnosc, to pewnie z miesiac bym kupowal a potem z pol roku sprzedawal, generujac rouchy kursu po kilkanascie/kilkadziesiat procent... Wiec sorry ale jestem tu juz bardziej zeby posmiac sie z takich geniuszy jak "Andzej" i spolka oraz zeby pokonwersowac z jedyna rozgarnieta i inteligentna osoba jaka jest narcos! Przy okazji Wesolych Swiat wszystkim!
    To może patrowiczowskie FON kupisz? Tam to dopiero można zarobić... :)
    A tak całkiem serio. Powinniście przeanalizować spółkę Grupaazoty.
    Jest co czytać oczywiście w raportach a nie na forum. Na spółce ciążył nacisk polityczny. Zresztą nadal jest. Jednak myślę, że najgorsze jest już za grupą.
    Wesołych świąt.
[x]
SERINUS -1,39% 0,71 2025-05-19 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.