• Pokusa Autor: ~Bob [31.0.68.*]
    Dzisiejszy (19.12) obrót całkiem przyzwoity w porównaniu z ostatnim marazmem Technicznie kurs na wybicie - klasyka ,co potwierdzają również wspomniany wzrost obrotów ,oraz ilość transakcji .
    Zauważalne również "manewry" z coraz to wyżej stawianym "batonem" na S, a każdorazowa transakcja w lewą str. - na K kończy się zbióreczką i podstawianiem nowych zleceń.
    Wygląda również na to ,iż przy stosunkowo małej płynności kupujący nie nazbierał wystarczającej ilości ,a tą którą posiada próbuje dusić ew. wzrosty zleceniami po prawej - częste zagrywki w takich momentach
    To takie mojekie spostrzeżenia - nasuwają się po kilkudniowej obserwacji .
    Ktoś........ coś..... w temacie ?

• Re: Pokusa Autor: ~Mm [91.225.135.*]
    Tutaj bedzie wysoko posiadam akcje juz bardzo długo i systematycznie dokupuję
  • Re: Pokusa Autor: ~Bob [62.182.150.*]
    Podobnie myślę i ja Chwilę już trzymam przyzwoity pakiecik - co nieco jeszcze dobieram i myślę ,że taki "wafelek" np. dzisiaj akurat na 3,90 ktoś może zassać na 1 raz Pozostałe pójdą szybko ,lub uciekną wyżej
    Branża,wyniki,kontrakty,ustabilizowana pozycja itp.-generalnie na dobrej drodze. Dodatkowo sam akcjonariat widać trzymany w mocnych rękach .Obroty jeszcze nie powalają , ale jak już ruszy ............
    Przyglądając się ogólnie - szerszemu arkuszowi zleceń hm...... owszem - po lewej szału nie widać ,ale też nie widać chętnych do oddawania tym co tam czekają , natomiast niekoniecznie "gruby" inwestor ,bez problemu może nawet sam "łyknąć" wszystko co po prawej ( na S ) windując kurs ...........
    Tu nie widać pośpiechu ,ale nagroda za cierpliwość może być wysoka - i wygląda na to ,że........... niebawem .
    Bynajmniej ja tak sobie to "wygdybałem" po różnych analizach .
  • Re: Pokusa Autor: ~dsfdsf [83.6.21.*]
    Przyglądanie się arkuszowi czy też wykresowi jest totalnie bez sensu.
    Już dawno to udowodniono że nia ma to nic wspólnego ani z wartością firmy ani z jej przyszłością.
    Nic.
  • Re: Pokusa Autor: ~bob [62.182.150.*]
    Ok - racja ,ale czytaj ze zrozumieniem .
    Wspomniałem tylko ,jak mało waloru jest wystawione i jak łatwo zebrać stosunkowo niewielką ilość , by znacznie podnieść cenę na tak mało płynnej spółce .
    Piszę , aby przypomnieć niektórym inwestorom ,iż tu nie trzeba mieć grubych milionów , jak w przypadku dużych i płynnych spółek , by ktoś ruszył kursem ,natomiast może też być sytuacja ,że zakup przyzwoitego pakietu po przyzwoitej cenie może okazać się problematyczne ...........
  • Re: Pokusa Autor: hfjdj [83.6.21.*]
    No przecież zaraz tu będzie korba.
    Zysk netto jak w 2015 a wtedy spółka chodziła po 8zł.
    Przemnożyć to przez inflację to hohoho.
[x]
OTMUCHOW -1,63% 4,82 2025-11-14 14:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.