optymalizację to chyba robili ostatnie dwa tygodnie bo pakiety i obroty jak na tą spółkę były spore. Dalej obstawiam że QUERCUS tutaj się bawi bo w tym samym czasie były spore pakiety kupione na AIM przez instytucjonalnego i nie było żadnego ESPI co znaczy że ktoś przerzuca zachowując taki sam udział.
albo to jest dno i będzie odbicie w okolice 14 zł albo szykuje się upadłość i na GPW wyrzucają a na AIM pakowali po 1 pensie czyli po minimalnej cenie żeby ewentualnie nie stracić.
nie wiem co sie szykuje, ale wiem jedno.... To chyba jedyna spolka na GPW ze swoimi zlozami (duzymi czy nie to mniej wazne), ktora nie potrafi zrobic z nich uzytku... Baa.. oni nawet nie potrafia porzadnie kasy wyciagnac od ludzi - zobacz taki petrolinvest i wzrosty jakie tam byly zeby ubrac ludzi... Tak wiec Jeft to kretyn do kwadratu!
jest też opcja taka że wyciągają jak najwięcej papiera od mniejszościowych i dlatego wszystko przedłużają a ostatecznie za kasę którą ma spółka na koncie skupią po nowym roku brakujące akcje w ramach skupu własnego żeby raport roczny był na plusie a po skupie podadzą info o pozytywnym zakończeniu rekonstrukcji odwiertów w Tunezji i znacznym zwiększeniu wydobycia ropy co przełozy się na kasę którą zainwestują w odwierty gazowe w Rumunii a i wartość spółki znacznie wzrośnie od posiadania własnych akcji. Bardzo optymistyczna wizja po tylu latach wyczekiwania ale nadzieja umiera ostatnia :)
tylko to niewiele zmienia dla Ciebie niestety, bo zebys wyszedl chocby na zero to po takie jcenie wykupu nie bedzie... to ogolnie jak odbiloby na 5zl to maks wedlug mnie...