• Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: ~lex [77.65.86.*]
    A ja zamieniłem TEN na to gó.wno. Dramat.
  • Re: Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: ~Free [78.8.53.*]
    No współczuję, ja na TEN czekałem dwa lata (połączone z robieniem małych kółeczek). No ale w końcu się doczekałem tam, jeszcze prezes dał w końcu sygnał do ataku puszczając dzisiaj ESPI o zakupie. W końcu powykańczają tam shorty, bo już do pasji mnie doprowadzało to tłamszenie kursu.

Mam nadzieje że tutaj nie będzie trzeba czekać tak długo i coś ruszy po premierze na konsole. Swoją droga na discordzie wyszło, ze w jednym regionie sprzedaż gry poszła za wcześnie:
    No clue, but it was on the store for £24.99, with yesterday listed as the release date. Sunday is not a common release day, but it’s not unheard of. The money went out, the game downloaded. There’s multiple people playing, so if it’s a mistake, there’s no way for people on the platform to know
  • Re: Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: ~Robin [185.230.226.*]
    ja dzisiaj sprzedałem ze stratą i kupiłem movi po 30.60 zobaczymy albo następną wtopa albo odkupię tu więcej zobaczymy
  • Re: Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: ~Free [78.8.53.*]
    Ja dokupiłem dzisiaj Movie trochę wyżej po 31,9 no ale jednak nie chciałem ryzykować i chciałem zobaczyć najpierw peak dema.
  • Re: Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: ~Akcjonariusz [188.146.254.*]
    Ja tez mov dzis dokupilem. Jesli po dzisiejszym bardzo dobrym peaku demo kurs nie bedzie rosl to juz sam nie wiem co moze mov ruszyc na konkretne wzrosty. Roada troche spuscilem, ale jeszcze sporo zostalo, moze z czasem odbije.
  • Re: Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: ~Free [62.87.242.*]
    No ładnie dzisiaj pojechali na MG. Nasza giełda to jednak zabawa w to jak przestraszyć i odebrać mniejszym akcjonariuszom akcje:)
  • Re: Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: pietro98 [89.64.25.*]
    No niestety, a gaming to się w ogóle zrobiła rosyjska ruletka...
  • Re: Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: ~Ble [88.156.128.*]
    A movi dzisiaj prawie 15% w dół...
  • Re: Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: ~Free [62.87.242.*]
    No ja musze przyznać, ze przeniosłem hajs przeznaczony na dokupienie akcji tutaj jednak tam. Peak dema robi wrażenie, a po przejrzeniu discorda widzę że nie ejst źle. Chyba nawet ego stan techniczny jest lepszy niż obecny ATS;)
  • Re: Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: ~Ble [88.156.128.*]
    Ach, czyli wybrałeś opcję z deszczu pod rynnę ;)
    Wiesz słyszałem to już dziesiątki razy m.in. w odniesieniu do TSG, pożyjemy zobaczymy. Jak dla mnie świetna okazja do wejścia w Movie pod kolejne kółko pod premierę DDS2. Ten pomysł z wydawaniem dema jest genialny, bo można dwa razy zagrać na spółce pod premierę tej samej gry.

A co do samej gry, to potrafię czytać i włączyć sobie discorda, więc mniej więcej wiem jaki jest odbiór i na pewno nie uzasadnia on przeceny o 20%.

Tobie się nie podoba, ale co znaczy opinia jednej osoby? Ja osobiście uważałem że jedynka była gniotem, a jak widać po jej popularności i ocenach okazała się hitem.

Twarde dane są takie - demo osiągnęło 4 razy wyższą wartość peaku niż jedynka, a obecny minimalny peak jest mniej więcej na poziomie maksymalnego jedynki (mimo tego, ze demo można skończyć w 4h). To są dane które mi mówią jak wygląda realne zainteresowanie grą, a o stanie technicznym wnioskuje po przejrzeniu discorda i tak jak napisałem tragedii nie ma. Jeżeli ktoś po symulatorze spodziewa się drugiego GTA, no to pomylił trochę segmenty gier.

Jeżeli inwestujesz w gaming na podstawie własnego odczucia z gry to ok masz do tego prawo, ale nie rób z tego jakiegoś probierza dla innych.

A tutaj na Road też jeszcze zaświeci słońce, tylko powstaje pytanie czy już konsole cos zmienia, czy jednak trzeba będzie się uzbroić w cierpliwość i czekać na info o podpisaniu umowy w sprawie nowej gry. Ciężko stwierdzić, bo ten zespół tak nierówno pracuje, że równie dobrze na konsolach może być ok jak kolejny gniot.

Każdy ma swoją strategię inwestowania - jeden tnie straty drugi czeka nawet kilka lat na odbicie. Jeżeli jesteś gościem, który płacze nad straconymi okazjami i nie może przeżyć tego, że siedzi na spółce gdy inne rosną, to wiadomo że powinieneś mieć wyznaczony maksymalny poziom straty po którym wyrzucasz akcje i idziesz dalej. Jeżeli tego nie robisz, to znaczy że cos jest nie tak z Twoją strategią inwestycyjną.

P.S.
    Swoją drogą piszesz i udzielasz się tylko na spółkach, które ci nie pasują? Na Movie tez widziałem że się produkujesz, a przecież Twoim zdaniem DDS2 to gniot:) Jakoś zawsze pojawiasz się tam gdzie jest najgorszy moment dla spółki;)

• leci na 5 zł Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: ~realnie [5.173.145.*]
    leci na 5 zł
  • Re: leci na 5 zł Przecież ta kur.wa się stacza codziennie na dno Autor: ~Free [62.87.242.*]
    Myślałem, ze rzeczywiście jakaś przecena super się pojawiła w stylu dzisiejszego Movie, a tutaj zwykła trollowska pisanina:)
  • ten piękny papier nie jest dla wszystkich :) Autor: ~UcheJ [88.156.136.*]
    jw.
  • Re: ten piękny papier nie jest dla wszystkich :) Autor: pietro98 [89.64.25.*]
    No niestety jest masakra Xd
  • Re: ten piękny papier nie jest dla wszystkich :) Autor: ~Free [78.8.53.*]
    Movie - peak dema nowej gry 4x większy od poprzedniego hitu studia, spadek 20%. Na tę chwile odbijają, ale jak widać niezłe wałki można odwalić na tej naszej giełdzie, bez żadnej logiki.

TSG - przegłosowanie skupu 115 mln, gdzie wszystkie shortujące fundy maja może akcji za jakieś 40 mln ( a i tak jestem szczodry bo liczę, że ukrywa się ich z 10 poniżej progu 0,5%), reakcja kursu? Ano żadna:)

Road - info o wydaniu certyfikatu na konsole, które mogą znacznie namieszać w wynikach finansowych a spółka jest obecnie wyceniania na jakieś 15 mln. Reakcja? Spadek. No tutaj gwoli uczciwości trzeba przyznać, że przed tym infem o certyfikacie ładnie pojechali z premiera nowego DLC, więc w tym wypadku moge jeszcze zrozumieć czemu kurs się tak zachowuje.

Ja to powiem tak w okresie optymalizacji nie ma co szukać logiki tylko trzeba polować na okazje:) Już nawet wyskrobałem trochę drobnych na Road i się ustawiłem na kupno, bo jednak żal nie spróbować dobrać poniżej 10 zł. Do 12 zł które było tutaj niedawno, to już 20% zysku, więc ładne kółka można zrobić na panice.
  • Re: ten piękny papier nie jest dla wszystkich :) Autor: ~Free [62.87.155.*]
    A myślałem, że to Road się kiepsko zachowuje, no ale jednak spadek kursu TSG po zatwierdzeniu skupu to majstersztyk - ponowne zejście poniżej 100 zł, normalnie kabaret na tej giełdzie nie ma końca.
[x]
ROAD -0,33% 5,98 2025-09-26 14:18:28
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.