• Na chama kurs uwalany? Autor: ~Tommy [5.173.249.*]
    Kampania w tle, ten rok z dobrymi zysakami, a na zamknięciu na chama wywalanie akcji.
    Smutny ten akcjonariat tutaj. Komu się opłaca w ogóle wywalać za jakieś parę groszy poniżej 8gr?
  • Re: Na chama kurs uwalany? Autor: ~pio77 [77.253.76.*]
    na to wygląda..., chyba ktoś jeszcze chce odkupić tanio od panikarzy...
  • Re: Na chama kurs uwalany? Autor: ~Matematyk [31.0.47.*]
    Pierwszy do wywalania jest zarząd z prezesem na czele. Akcjonariat wiele razy próbował ruszyć kursem.
  • Re: Na chama kurs uwalany? Autor: ~Tommy [5.173.249.*]
    Przestań marudzić już matematyk, ty tu kółka kręcisz i kombinujesz jak możesz. Prezes wywalił raz za jakieś drobne, wcześniej członek rady sypał bo varsav kiepsko piszczy od dłuższego czasu. Jakoś nie widzę komunikatów, żeby ktoś z zarządu od dłuższego czasu sypał. Więc te argumenty są inwalidne.
  • Re: Na chama kurs uwalany? Autor: ~Co [77.111.246.*]
    Jakie uwalanie,optymalizacja podatków ale jak się niema zyskow to się nie wie jak to robić .
  • Re: Na chama kurs uwalany? Autor: ~Rob [31.61.186.*]
    Chcesz powiedzieć, że ci co robią optymalizację, to tacy cwaniacy?
    Musieliby kupić na początku tego roku, lub na którejś podbitce i teraz wywalają w największym dołku, żeby im się pozycja zamknęła. Nie potrafili w ciągu roku wyjść z zyskiem ani, przynajmniej uciąć stratę. Gratulacje sprytu.
    Konsolidacja i dociskanie zmęczonych na hakach, żeby jak najwięcej popusciło. Ot co się tutaj wyrabia. Ja już podziękuję, swoje kupiłem i czekam na zakończenie tych nizin kursowych. Nerwowo wypelniany arkusz mówi, że długo czekał nie będę.
  • Re: Na chama kurs uwalany? Autor: ~Co [77.111.246.*]
    Widzę że nie rozumiesz na czym polega optymalizacja dlatego glupoty piszesz.
    Zysk ogółem ,gdzieś trzeba zmielić papierem w odpowiedni sposob ale tego nie pojmujesz to szkoda tłumaczyć.
    Pisz dalej bzdury o dociskaniu ...
    Ja nie rozumiem? Aleś mnie rozbawił, "zmielić zysk w odpowiedni sposób", to twoje pojęcie robienia straty. Nie będę cię szkolił, nie za darmo. Dobra rada, daj sobie spokój z gieldą. Czytasz głupoty na forum i uważasz je za źródło wiedzy - popłyniesz.
  • Re: Na chama kurs uwalany? Autor: ~Xxx [172.99.190.*]
    Dnia 2023-12-19 o godz. 10:42 ~Co napisał(a):
    > Widzę że nie rozumiesz na czym polega optymalizacja dlatego glupoty piszesz.
    > > Zysk ogółem ,gdzieś trzeba zmielić papierem w odpowiedni sposob ale tego nie pojmujesz to szkoda tłumaczyć.
    > > Pisz dalej bzdury o dociskaniu ...

Dokładnie jest jest jak piszesz.
    Ja mam około 11tys podatku za ten rok to trzeba się namęczyć .
    Różnie robią, można kupić, sprzedać ze stratą ,kupić znowu, sprzedać itd i odkupić tylko trzeba dobrze kalkulować, sposobów jest wiele tylko mało płynne spółki najlepsze do tego

Nie najgorzej, ale po co unikać podatku? Ja tam nie kombinuję, płacę podatek i otwieram nowy rok z czysta kartą. Jasne, że jak trafi się jakaś wtopa na którejś spółce, a nie chce się jej pozbywać a dobre, to bilansuję dochód tą spółką.
  • Re: Na chama kurs uwalany? Autor: ~Tommy [5.173.249.*]
    Piszta co tam chceta. Tutaj optymalizacja to chyba tylko na zasadzie przerzucenia z wora do wora. Ryzyko za duże że się bez akcji zostanie jak podadzą wyniki lub inne pozytywne info.
[x]
MUNAR -2,33% 0,38 2026-05-08 15:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.