Kampania w tle, ten rok z dobrymi zysakami, a na zamknięciu na chama wywalanie akcji.
Smutny ten akcjonariat tutaj. Komu się opłaca w ogóle wywalać za jakieś parę groszy poniżej 8gr?
Przestań marudzić już matematyk, ty tu kółka kręcisz i kombinujesz jak możesz. Prezes wywalił raz za jakieś drobne, wcześniej członek rady sypał bo varsav kiepsko piszczy od dłuższego czasu. Jakoś nie widzę komunikatów, żeby ktoś z zarządu od dłuższego czasu sypał. Więc te argumenty są inwalidne.
Chcesz powiedzieć, że ci co robią optymalizację, to tacy cwaniacy?
Musieliby kupić na początku tego roku, lub na którejś podbitce i teraz wywalają w największym dołku, żeby im się pozycja zamknęła. Nie potrafili w ciągu roku wyjść z zyskiem ani, przynajmniej uciąć stratę. Gratulacje sprytu.
Konsolidacja i dociskanie zmęczonych na hakach, żeby jak najwięcej popusciło. Ot co się tutaj wyrabia. Ja już podziękuję, swoje kupiłem i czekam na zakończenie tych nizin kursowych. Nerwowo wypelniany arkusz mówi, że długo czekał nie będę.
Widzę że nie rozumiesz na czym polega optymalizacja dlatego glupoty piszesz.
Zysk ogółem ,gdzieś trzeba zmielić papierem w odpowiedni sposob ale tego nie pojmujesz to szkoda tłumaczyć.
Pisz dalej bzdury o dociskaniu ...
Ja nie rozumiem? Aleś mnie rozbawił, "zmielić zysk w odpowiedni sposób", to twoje pojęcie robienia straty. Nie będę cię szkolił, nie za darmo. Dobra rada, daj sobie spokój z gieldą. Czytasz głupoty na forum i uważasz je za źródło wiedzy - popłyniesz.
Dnia 2023-12-19 o godz. 10:42 ~Co napisał(a): > Widzę że nie rozumiesz na czym polega optymalizacja dlatego glupoty piszesz. > > Zysk ogółem ,gdzieś trzeba zmielić papierem w odpowiedni sposob ale tego nie pojmujesz to szkoda tłumaczyć. > > Pisz dalej bzdury o dociskaniu ...
Dokładnie jest jest jak piszesz. Ja mam około 11tys podatku za ten rok to trzeba się namęczyć . Różnie robią, można kupić, sprzedać ze stratą ,kupić znowu, sprzedać itd i odkupić tylko trzeba dobrze kalkulować, sposobów jest wiele tylko mało płynne spółki najlepsze do tego
Nie najgorzej, ale po co unikać podatku? Ja tam nie kombinuję, płacę podatek i otwieram nowy rok z czysta kartą. Jasne, że jak trafi się jakaś wtopa na którejś spółce, a nie chce się jej pozbywać a dobre, to bilansuję dochód tą spółką.
Piszta co tam chceta. Tutaj optymalizacja to chyba tylko na zasadzie przerzucenia z wora do wora. Ryzyko za duże że się bez akcji zostanie jak podadzą wyniki lub inne pozytywne info.