Nic ciekawego. Nawet forumowi naganiaczem milczą. Piszę o wzrostowych. Zero informacji konkretnych o przebiegu badań. Same gdybanie. I ściemnianie do czego to technologii nie można użyć. Za kilka miesięcy mogą się nie znaleźć chętni na akcje z kolejnej emisji i będzie po zabawie.
Coś wspominali chyba o tym grancie ostatnim, że go dostali (?), a z Espi było do tej pory tylko o pozytywnej opinii dla tego grantu. Czy może się mylę? Czy może ta pozytywna opinia była jednoznaczna z otrzymaniem go.
O ile rząd nie namiesza, to grant powinni otrzymać. Tak mi się gdzieś obiło. Ale jeśli dobrze rozumiem to grant jest na rozwój technologii pod kątem projektu onkologicznego.
Dokupujesz Alicjo Pure które przypomina Ci Genomtec? Kupiłaś po 8.20, potem po 7.20. Uśredniasz sobie? Poczekaj… ja znam już odpowiedz:
Ja nam tylko kilka tysięcy akcji Pure ale będę uśredniać. Najwiecej mam Bioceltix i Sds gdzie jestem kilkaset %do przodu. Pure kupowałam tylko dla zabawy.
@ oj tam, mam zaledwie 2000akcji. Zakopie i zobaczę, średnia 8zl. Bardziej myślę że jeśli Genomtec nie pokaże konkretnych informacji to w przyszłym roku może podzielić losy Pure. Tu za chwilę może być niżej niż moje proroctwo na 10.40zl
Dlatego zawsze pisałam ze głównie mam SDS i Bioceltix a Genomtec to jest priorytet C. Gorzej z Tatko bo ma ich dużo. Jak Tatko zacznie sypać to 8zl ...
Wczoraj upchnelam trochę akcji spółdzielni co to broniła te 10.90zl, a można było jej upchać i 4000akcji ale po 11.15 też kupowali. Ciekawe. Teraz sieją panikę na bazie Pure. Czekamy gdzie dno i kupujemy. W końcu to Pure muszę odrobić niestety
Wczoraj, jak zwykle po fakcie:)
Może to forma terapii, żeby psychicznym jak ty udostępniać raz na jakiś czas internet? W przerwach między "Tulum" :) :).
W takim razie niech leczenie działa, życzę powrotu zdrowia:)
Jeśli Genomtec zakończy wszystkie formalności, dotacja będzie przekazywana na konto spółki w transzach. DO pozytywnej opinii musił wykazać lepsze perspektywy rozwoju niż inne firmy (około 1000 wniosków), które również uczestniczyły.
Ponadto, wartość prowadzenia projektu onkologicznego została oszacowana na 50 mln zł, a technologia niezbędna do tego projektu opiera się na rozwiązaniach stworzonych w ramach GenomtecID. Spółka może finansować rozwój projektu onkologicznego z własnych środków, a jej wkład w wartość projektu został już w pełni zrealizowany. Tyle w temacie wypowiedzi Panienki A.
ciężki temat. Gruby kaliber. Patrząc tylko czysto technicznie na wyjres tygodniowy - to jesteś w Czarnej D. Dlaczego ? Kolejność EMA-200, EMA-100 i EMA-50 - patrząc od góry - oznacza dopiero Szukanie Dna. Po drugie RSI tygodniowe też rozpoczyna szukanue dna. Dopiero Drugie ujemne RSI na tygodniowym będzie szorowaniem po dnie - Uklepanie Dna. Tyle mogę dla Ciebie napisać. Nic optymistycznego. POWÓD? Dam jestem ciekaw. Patrząc na Wolumen miesięczny to jest totalny dramat ! Niedźwiedź do potęgi n-tej.
uzupełnię - 29 Listopada miałaś sygnał otwarcia szukania LOW przez cenę - RSI na tygodniowym osiągnął wtedy Minimum. Teraz się okaże czy to RSI było najniższe czy dopiero będzie? Jeżeli dopiero będzie -> to szukanie dna rozpoczyna się od tego właśnie momentu, a nie od 29 Listopada. Czyli poźniej. Potem obowiązuje - co wyżej napisałem.
No trudno, czekam na rozwój sytuacji. Wszystko co zarobiłam ostatnio na CDR a kupowałam po 105zl, poszło na Pure. Giełda ... poczekam na korektę na szerokim i dobiorę sporo cdr
85zl to dla mnie życzenie ale od 105 bym jeszcze dokupiła. 85 hmmm no wszystko możliwe, 3 fundy grają na szorty a squuze z tego co pamiętam nigdy się tam nie udawały. 85 to bym brała wiele
Obstawiam spadki na szerokim.... Dzienny wskaźnik RSI(14) na indeksie S&P500 wzrósł po wczorajszej sesji do poziomu 82,19, co jest jednym z najwyższych odczytów w historii. W XXI tylko 2 razy oscylator wzrósł minimalnie powyżej bieżącego poziomu:
1. 26 stycznia 2018 r. po czym S&P500 spadł o 11% w ciągu 2 tygodni
2. 2 września 2020 r. po czym S&P500 spadł o 11% w ciągu 3 tygodni
To poważne ostrzeżenie przed ryzykiem głębszej korekty. Cza pokaże, czy historia się powtórzy?
BZDURY wypisujesz. Tam jest prawidłowo. 50, 100 i 200 od góry patrząc. I nie ma Dywergencji - nigdzie! Kosmos przed nami - technicznie (!) :) To co teraz się dzieje (?) - średnio mnie interesuje.