Poczytajcie wymogi ogłaszania raportów espi ,a później się wypowiadajcie gamonie
Firma raportuje umowy powyżej 3 mln zł na tą chwile ,z nowym rokiem będzie to pewnie 4 mln zł
Jak wam się coś nie podoba to zapraszam na śmieciowe spółki pokroju dawnego petrolinvest ,które zaraportują wam wszystko byle byście tylko ubrali się w akcje
Sam lepiej poczytaj, a matematykę to na pewno sobie przypomnij. To poważne merytoryczne forum i nie musisz więcej udowadniać że nie dorównujesz do jego poziomu.
No proszę ! Nie podpisuje, a rośnie. Zatem albo rośnie a konto i będzie rozczarowanie, albo czeka nas przeskok na nowe, wyższe poziomy. Ale na ten moment, takie zachowanie ( wzrost bez informacji ), odbieram bardzo pozytywnie.
Na drugim biegunie jest Sevenet. Tam mamy do czynienia z samymi świetnymi informacjami, a kurs stoi w miejscu. W ciągu roku kurs SUN ( bez informacji ) wzrósł trzykrotnie, a SEV ( z informacjami ) w zasadzie pozostał bez zmian ( no może ostatnio troszkę podskoczył, ale na obrotach kilka tysięcy sztuk, więc to picowanie wykresu jedynie ) Wybieram SUN :)
Pozytywnie. Sytuacja podobna jak z SUN przy 2 zł. Wyniki poniżej oczekiwań, ale to tylko wyniki kwartalne. Gotówka na koncie SEV robi wrażenie, bo 24mln stwarzają możliwości. Na przykład przyłączenia jakiegoś konkurenta.
Sevenet miałem kilkukrotnie w ostatnich miesiącach i porobiłem sobie kółeczka
I mówienie tu o jakiś wzrostach trzeba poprzeć argumentami ,a fakty są takie ,że tam obroty są śmiesznie małe.
Przez ostatni miesiąc to 300 tysięcy sztuk wolumenu ,z czego 130 tysięcy od lutego w sumie na spadkach ,a to jak dla mnie świadczy o ubieraniu ludzi w akcje ,co można zaobserwować przez ostatni tydzień ,gdzie od 3,8 zleciało na 3 zł na blisko 100 tysięcznym wolumenie ,czyli 1/3 tego co przeszło przez cały miesiąc
Tak ,więc może i urosło ale wolumeny i obroty słabe ,a więc i zyski ograniczone. 50% robi wrażenie ale słabo to się przekłada na realne pieniądze
Nieprawda. Obroty były wyłącznie na wzrostowych sesjach, a Ty sumujesz je i zliczasz w jednej spadkowej, miesięcznej świecy. No owszem, kurs niepotrzebnie wybił się aż tak wysoko ( szkoda że zaspałem ), bo teraz spadek robi procentowe wrażenie - ale czy ma to jakieś znaczenie w dłuższym terminie ?
Masz na myśli SEV czy SUN ? :) SEV wyrasta na lidera etapu - ma większe przychody, większy potencjał do podnoszenia marży. No i wypłaca wyższe dywidendy. Mając mniej wyemitowanych akcji !