Całkowita wartość inwestycji w budowę terminalu w Zduńskiej Woli – Karsznicach wynosi prawie 128,6 mln zł, z czego 51,7 mln zł stanowi Dotacja Unijna .
Zgodnie z umową o dofinansowanie środki finansowe przekazywane są Beneficjentowi w terminie 90 dni od dnia przedłożenia przez Beneficjenta wniosku o płatność.
Przecież oni już dostali kasę. Info dotyczyło prawidłowego rozliczenia co oznacza, że im już tego nie zabiorą. Nie będzie minusa, to też jest dobra informacja. :)
Nie ma tego w raporcie za 9M a powinno być tutaj strona 25 5.4 Inwestycje w jednostkach wycenianych metodą praw własności (MPW) To zzapewne będzie w raporcie za 4Q
Czyli przy założeniu, że tylko połowę zysku przeznacza na dywidendę to mamy ponad 15% w stosunku do kursu dzisiaj. Coś tam powinni chyba wypłacić zgodnie z zapowiedziami.
Z jakimi zapowiedziami, noc nie było mówione, widzę że zdesperowanych manipulantów jest tutaj coraz więcej, ta spółka urośnie ale za 2-3 lata najpewniej
Widać nie oglądasz konferencji wynikowych. Doedukuj się zanim napiszesz nieprawdę, bo się kompromitujesz zwyczajnie, przecież to jest do sprawdzenia. Nic więcej Twoja wypowiedź Grzegorzu nie wniosła.
Koledzy forumowicze, miałem nie pisać ale nie mogę przejść do porządku dziennego nad prezentowaniem takiego stanu niewiedzy jak w tym wątku. Pomoc publiczna została przyznana na zadanie inwestycyjne a więc dotacja będzie pojawiać się przez długie lata w ślad za odpisami amortyzacyjnymi. Nie poprawi to znacząco wyniku za ten rok ani za 1q24. Już zupełna indolencja jest wskazywanie noty 5.4 jako miejsca gdzie zaprezentowane zostanie te 50 mln zł. Przecież na początku sprawozdania w nocie 1.1 napisano, iż spółka PKP Cargo terminale objęta jest konsolidacją pełna. Mam taką refleksję jak można opierać się na analizie finansowej nie mając pojęcia o podstawowych pojęciach. Dobrych i samodzielnych decyzji życzę