Ale powiem ci z własnego wieloletniego doświadczenia. Statystycznie uśrednianie chyba jest lepsze. Trzeba tylko wyczuć kiedy. Czy tu to już. Tego co nie powiem
Pierwsza myśl to uśrednianie ale jak patrzysz na ilość akcji oraz możliwości firmy to może się okazać, że uśrednianie najlepiej zostawić po emisji akcji jaka podejrzewam, że tu się szykuje. Już o tym pisałem. Liczę na tą emisję akcji bo wtedy wejdę. Oczywiście jak się pomyliłem to znaczy, że straciłem połączenie i spóźniłem się na pociąg.
Przy tak wysokiej sredniej, dziwie Ci sie , ze jeszcze nie dosredniles. Mozesz latwo o paredziesiat pln obnizyc. Oczywiscie ma sens tylko jak zakladamy ze odbija
jakkolwiek
Duzy błąd.Najprawdopodobniej będzie emisja akcji,a kolejna gra za 5 lat,o ile będzie taki plan,bo może ich ktoś inny podkupić i oni będą tylko "montownią" podczepioną pod kogoś,np 11Bit.W sensie będą robić 60% gry dla kogoś,zarobią na tym,na opłacenie pracowników i moze jeszcze zostanie w kasie 200-300 tys zł i tak mogą funkcjonować latami. Mojego kumpla firma jest własnie taką "montownią",jest ich 11 czy 12-tu i robią dla kogoś gry,a ktoś inny wydaje.Niestety nie moge napisać o jakie podmioty chodzi,ponieważ jest to tajemnica,a obiecałem kumplowi,że niegdzie o tym nie napisze.Obie spółki działają na zasadzie "tajemnicy handlowej".Jeśli myślicie,że średnie i duże spółki gamingowe same robią gry,to źle myślicie.Często składają zlecenia innym,różnym malutkim podmiotom,a na końcu sami kończą grę,to co te małe podmioty zrobiły i wydają taką gre.Dziwne prawda? a my kupujemy akcje i nawet nie wiemy,że dochodzi to takich sytuacji.
Ogólnie nie ma sensu kupować tej spółki ani po 12 ani po 10 zł.Za duza niewiadoma.Najgorsze to przyjdzie za pół roku,znurzenie akcjami tej spółki i ogólnie inne spółki z GPW będą rosły,to kto to będzie trzymał? wtedy cena akcji zacznie nurkować pod 8 ,a nawet 6 zł.Mercator spadł z 600 zł na 60 zł i wszyscy sobie wmawiali że odbije,a po roku przyszło takie znurzenie,że dziś cena 41 zł,czyli bez sensu było kupować Mercatora po 60 zł.To samo będzie tu. Ogólnie można kupić akcje Starward za 2 lata,wtedy będzie wiadomo,czy oni sami będą coś produkować,czy zostaną montownią,innej spółki.Jak zostaną montownią innej spółki,to całkowicie nie ma sensu kupować tych akcji.Zyski wtedy będą mieć na zasadzie wypłaty pracownikom i może z 200-300 tys zł "poduszki finansowej",to jaki sens kupować taką spółkę? jak 300 tys zł zysku, to kapitalizacja max 8 mln zł,a nie ponad 20 mln zł.
Piszesz takie bzdury że ciężko się to czyta, no ale przeczytałem pomimo długiego "elaboratu".
1. Jak można porównywać spółkę gamingową z Mercatorem od "rekawiczek" gdzie wszyscy wiedzą że był boom przez Covid na mercaora i zarobili kilkaset milionów i nie widzieli przez długie sezony co z nimi zrobić od budowy fabryk w Tajlandii po OZE. Wiem bo wisiałem na Mercatorze.
2. Piszesz że Starward będzie tylko podwykonawcą i umniejszasz ich ambicji. Zobacz jak się prezentuje gra, zobacz gameplay'a (polecam Rock Play na youtube, gość przeszedł tą grę, fajnie się ogląda).
3. Poczytaj opinie o grze i oceny na steamdb.
4. Codziennie gra w nią kilkaset osób a to nie jest gra w ktor grasz w kółko bo jest przygodówka z konkretną fabuła, przechodzisz i tyle a mimo to cały czas ktoś gra. Nadrób wiedzę i zobacz o czym jest gra i na czym polega.
4. Jeszcze chwila i się zwróci a wtedy będą wpadały konkretne zyski a sprzedawać będzie się długie lata.
5. Moja córka zachwycona gameplayem, poprosiła o opowiadanie Lema "Niezwycieżony" pod choinkę a potem dopiero zamierzą zagrać w grę.
Pozdrawiam cierpliwych akcjonariuszy i zielonych sesji życzę.
Problem jest tylko taki, ze bez sukcesu gry niezwyciezony spolka stracila szanse na mocne wejscie do I ligi spolek gamingowych. Teraz bedzie marazm do kolejnej gry.