• Free w piance - mimo naganiania spada Autor: ~Freeanuslover [83.29.161.*]
    Info o certyfikacji brak, dodanie dlc spowodowało zwiększenie sprzedaży z kopii dziennie do 2 kopii, oceny coraz gorsze, optymalizacja bez poprawy - to w skrócie wydarzenia ostatniego miesiąca XD
  • Re: Free w piance - mimo naganiania spada Autor: ~Grek [31.0.81.*]
    Free o tym pisał że jeśli nie poprawia optymalizacji to dlc dołoży im problemów i więcej pracy nad poprawkami... Niestety zła kolejność bo można było dopracować grę a później wychodzić z kolejnymi dlc jedyny plus że dlc bezpłatne... Zobaczymy co dalej...
  • Re: Free w piance - mimo naganiania spada Autor: ~Freedeblll [83.29.161.*]
    Free zaleca uśrednianie, więc wiesz XD
  • Re: Free w piance - mimo naganiania spada Autor: ~LeczSieNaGłowe [51.14.206.*]
    Co za paź w sobotę rano na forum nagania na spadki buhahaha
  • Re: Free w piance - mimo naganiania spada Autor: ~Free [78.10.141.*]
    Grek - no niestety zmaterializowały się moje najgorsze obawy, przy czym DLC nie wpłynęło na jakieś drobne aspekty, ale położyło całą optymalizację. Przykład posta z discorda:

You wrote it exactly, I played the previous version on epic settings, but after the update I had to set it to medium details and still the game is unplayable because it stutters in certain sections and quite often. That's why I decided to quit the game, I'll save it and come back in a longer time. I hope that after some time the game will be playable according to the standard requirements. My PC setup can handle other games at maximum settings, so I was surprised that this game is unprecedentedly demanding on PC. Otherwise, I have to praise the game for its style and scenario, because it filled the gap between simulators, but that's about it. Goodbye sometime!

Na discordzie w annumcnement już powinny wisieć przeprosiny za to badziewie, które wypuścili, a nie udawanie że znowu nic się nie stało. Dobrze chociaż że wypuścili ankiety dotyczące błędów ze spadkiem FPS, ale niestety to tylko dowód na to że problem jest powszechny i to nie jakieś pojedyncze przypadki. Smutne jest tez to, ze ludzie na steam, którzy mają przegrane ponad 40h zaczeli wystawiać negatywy, bo mają już dość czekania aż łaskawie zmienia podejście. Wielu mówi że odpuszcza sobie grę do czasu jej złatania, ale jak nie będę mieli feedbacku w postaci raportów od graczy to niczego nie poprawią, wiec powinni chuchać i dmuchać na tę społeczność.

Zabawne jest z kolei, ze obrońcy gry na steam mówią że... jest w wersji EA:) To tylko pokazuje jaki jest jej żałosny stan techniczny, skoro nawet zwolennicy nie chcą przyjąć do wiadomości że to "gotowy produkt":)

Może się powtórzę, ale cieszyłem się jak na początku listopada pisali, ze teraz każdy patch i DLC będą wypuszczane najpierw w wersji beta dla wybranych, żeby je dopracować. Widać było efekty, patche zaczęły wychodzić w miarę dopracowane, a przynajmniej w chwili ich premiery było mniej błędów niż w poprzedniej wersji, a jak się pojawiały to jakieś drobiazgi. Niestety ta sielanka developerska długo nie potrwała i szybko się wycofali z tego pomysłu, widocznie nie w smak było im że przez to, że przy każdym patchu mieli przez te rpaorty tyle dodatkowej roboty robić.

Jakby zrobili beta testy przed DLC to by na pewno uniknęli największych błędów i tylu negatywów. No niestety jak widać dalej do nich nie dotarło, że przy takich słabych mocach przerobowych nie są w stanie zrobić dobrych testów i najzwyczajniej w świecie wypuszczają gnioty zamiast dobrego produktu. Powinni na kolanach dziękować ludziom że chcą testować ten ich zabugowany produkt, a nie jeszcze unikać wypuszczanie w becie żeby oszczędzić sobie roboty.

Niestety mam wrażenie, że oni trzymają się tych terminów wydania ze względu na umowę z wydawcą, dlatego nie jestem dobrej myśli jak patrzę na te Road Map którą puścili przed premierą, bo najzwyczajniej w świecie nie dadzą rady tego załatać przy takim modelu działania. Nie wiem tak ciężko wytłumaczyć wydawcy, ze jest potrzeba dopracowywania gry bez spinania się o terminy, bo to w dłuższym okresie przyniesie więcej korzyści finansowych? Skoro ja to widzę, to prezes Road i wydawca chyba tym bardziej.

Dla mnie kuriozalne jest tez to, ze wydawca podpisuje z nimi umowy na jakieś dodatkowe rzeczy, a oni nie są w stanie poradzić sobie nawet z samą podstawką. Nie wiem co to za polityka wydawnicza, ale goście chyba kompletnie nie śledzą co się dzieje z grą bo inaczej nie mogą sobie wytłumaczyć takiej beztroski.

P.S.
    Dzięki za obronę przed tym psychopatą co lata po całym forum i sugeruje, że mu coś zalecałem, ale zostaw go lepiej. To chory człowiek niech sobie pisze co chce i zwala winę na innych za swoje decyzje inwestycyjne. Ja już przestałem z nim dyskutować, bo szkoda na to energii.

• Re: Free w piance - mimo naganiania spada Autor: ~Grek [31.0.81.*]
    Ja akurat nie mam dużo czasu żeby być tak na bieżąco jak Ty jesteś dlatego dużo dowiaduje się od Ciebie... sytuacja moim zdaniem wygląda tak że na obecną chwilę o jakichkolwiek wzrostach na kursie można zapomnieć... Niektórzy sprzedadzą do końca grudnia żeby zrobić sobie stratę podatkową.. o konsolach na tą chwilę to chyba nie ma co się wypowiadać bo widzimy jak wygląda wersja na pc... Minima na kursie to okolice 10zl więc jesteśmy praktycznie w dołku i jakieś odbicie mogło by nastąpić w styczniu.... Plusem jest też niska kapitalizacja...
  • Re: Free w piance - mimo naganiania spada Autor: ~marko [5.173.47.*]
    Wersja konsolowa niedługo będzie wydana. Na PC problem główny problem dotyczy optymalizacji, z czym nie będzie problemu na konsolach.
  • Re: Free w piance - mimo naganiania spada Autor: ~Freebratlivera [83.29.161.*]
    No będzie będzie, za rok może dwa XD
  • Re: Free w piance - mimo naganiania spada Autor: ~cvbcvb [5.173.111.*]
    Jest dokładnie tak jak napisał Free. Ale dodam tylko że najgorsze jest, że zarówno w grze jak i w studiu widać potencjał i już prawie było dobrze, a tym DLC wszystko spierdzielili i znowu oceny spadają w okolice 50% w ten weekend i te 10 paczów poszło na marne i zaczynają w punkcie wyjścia, tylko teraz to mogą mieć ostatnią szansę. Zdecydowanie winny albo management albo wydawca, bo wystarczy przestawić priorytety.
[x]
ROAD 2,15% 5,70 2026-04-02 10:27:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.